واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يادمان عبدالرحمن شرفكندي (ههژار) در سنندج برپاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - سنندج
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
يادمان دوروزه عبدالرحمن شرفكندي «ههژار» با نگاهي به حقوق فرهنگي در شهر سنندج برپاست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در سنندج، يادمان دوروزه اين نويسنده، محقق، مترجم و شاعر با هدف ارج نهادن به شخصيت اين اديب با نگاهي به حقوق فرهنگي در روزهاي دوشنبه و سهشنبه (19 و 20 اسفندماه) از سوي كميته حقوق فرهنگي مؤسسه پيشگامان ماف با همكاري سازمان ملي جوانان استان كردستان به مناسبت سالروز درگذشت عبدالرحمن شرفكندي «ههژار» در استان كردستان برگزار شده است.
از زمان آغاز فراخوان اين همايش، تعداد 25 مقاله به دبيرخانه يادمان رسيده، كه از اين تعداد، دو مقاله از سوي نويسندگان كردستان عراق ارسال شده است. تعداد 10 مقاله از بين مقالات ارسالشده با رأي هيأتداوران انتخاب و در روزهاي برگزاري يادمان استاد عبدالرحمن شرفكندي «ههژار» ارائه ميشود و در پايان، تعداد سه مقاله به عنوان مقالات برتر يادمان معرفي خواهند شد.
در اين همايش، 35 نفر از شخصيتهاي ادبي، فرهنگي و علمي كردستان عراق و ايران حضور دارند.
يادمان دوروزه اديب و شاعر كردستان و ايران، عبدالرحمن شرفكندي «ههژار»، در دو محور ادبي و حقوقي برگزار ميشود.
در روزهاي برپايي اين يادمان مقالاتي با مضامين و موضوعات: سبك ادبي ههژار و طنز و مطايبه در نظم و نثر وي، رابطه ههژار با دين، بررسي خدمات وي در اين زمينه، بررسي آثار ترجمهشده توسط ههژار (ترجمه قرآن، قانون ابن سينا، رباعيات خيام و...)، نقش خانواده در زندگي و آثار او، ههژار و فرهنگنويسي، نقش ههژار در تحول ادبي زبان كُردي و تأثيرات ههژار بر متفكران و روشنفكران معاصر توسط نويسندگان و استادان شركتكننده ارائه خواهد شد.
همچنين محور مقالات حقوقي اين يادمان عبارت است از: نسبت حقوق فرهنگي و حقوق شهروندي، جايگاه حقوق فرهنگي در ميان نسلهاي حقوق بشر، فرهنگ ملي و حقوق فرهنگي در فرآيند جهاني شدن، حقوق فرهنگي، تقويت و بازتوليد فرهنگها.
در طول برگزاري يادمان دوروزه عبدالرحمن شرفكندي «ههژار» برنامههايي همچون كارگاه آموزشي حقوق فرهنگي، برنامه بازديد از دانشگاه كردستان و نشستي با هيأتعلمي اين دانشگاه و بازديد از خانه كرد برگزار خواهد شد.
عبدالرحمان شرفكندي متخلص به «ههژار» سال 1300 در شهر مهاباد به دنيا آمد. در طول سالياني كه به كار نويسندگي و پژوهش پرداخت، آثاري در زمينههاي مختلف ادبي، فرهنگي و ديني خلق كرد. برخي از آثار او عبارتاند از: ترجمه قرآن كريم به زبان كردي، ترجمه كتاب قانون شيخالرييس بوعلي سينا، تهيه فرهنگ كردي فارسي ههنبانه بورينه، ديوان شعر بو كوردستان، چيشتي مجيور (زندگينامه خودنوشت)، ترجمه چهاربيتيهاي حكيم عمر خيام به زبان كردي، ترجمه برخي از آثار دكتر علي شريعتي به زبان كردي و... .
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]