واضح آرشیو وب فارسی:فارس: لاريجاني در دانشگاه امام صادق(ع):فراموشي جهاد، استقلال واقعي را از كشورها ميگيرد
خبرگزاري فارس: علي لاريجاني با تأكيد بر اينكه كشورهايي كه جهاد را فراموش كردهاند نميتوانند استقلال واقعي داشته باشند، اظهار داشت: آنچه سرنوشت كشورها را تغيير ميدهد استقامت در مسير است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در مراسم سالگرد تأسيس دانشگاه امام صادق (ع) و در مسجد اين دانشگاه سخن ميگفت، با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران خود را پيرو پيامبر (ص) و ائمه (ع) ميداند، اظهار داشت: ايران نگاه خاص به مسائل عالم در حوزههاي مختلف دارد بنابراين مسئله مهم آن است كه بايد شناخت دقيقتري نسبت به دولت نبوي داشته باشد.
لاريجاني در ادامه جمهوري اسلامي ايران را گرتهبرداري از تئوري دولت نبوي دانست و افزود: البته فاصله جمهوري اسلامي ايرن با دولت نبوي در ابعاد مختلف بسيار زياد است اما حركت در اين مسير است.
رئيس شوراي مجلس اسلامي به سه عنصر كليدي شخصيت پيامبر (ص) اشاره و اضافه كرد: يكي از اين عناصر بشري بودن پيامبر است كه در آيات قرآن نيز بر آن تأكيد شده است.
وي به مباحثي همچون تجسد و تثليث كه در غرب و در مورد پيامبر مسيحيت مطرح شده بود اشاره و اضافه كرد: در اين زمينه يك فكر غالي در مسيحيت شكل گرفت بنابراين لازم بود در جنبه سلبي در قرآن بر بشر بودن پيامبر تأكيد شود تا اين اشتباه در عالم اسلام ايجاد نشود.
لاريجاني در ادامه ارائه تصوير بشري از شخصيتي محبوب را باعث الگو و اسوه قرار دادن وي توسط مردم دانست و گفت: در اين شرايط همه احساس ميكنند كه در يك مسير تكاملي ميتوانند كمالات بيشتري را كسب كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي جايگاه شخصيت پيامبر را دومين عنصر كليدي برشمرد و افزود: از اين حيث پيامبر واسط است كه پيامي را بدون كم و كاست از سوي خدا به مردم ميرساند و به همين جهت رسول امين نام ميگيرد.
وي به بحث قرائتهاي مختلف از دين كه در غرب و بعضاً در ايران مطرح شده بود اشاره كرد و افزود: اين بحث به نحوي مطرح شد كه آنها معتقد بودند قالب و صورت پيام را پيامبر با ظرفيتهاي وجودي خود شكل ميدهد هرچند محتوا از طرف خدا باشد و اين به اين خاطر بود كه متن انجيلهاي چهارگانه برداشت حواريون بود.
لاريجاني سومين عنصر كليدي شخصيت پيامبر را حكيم بودن پيامبر عنوان كرد و افزود: سه عنصر مزبور در مجموع باعث ميشود تا دولت نبوي شكل بگيرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي توجه به عقل نظري و عقلانيت در حوزه فردي و اجتماعي را از خصوصيات ممتاز امت اسلامي برشمرد و گفت: زندگي مستقيم بويژه در حوزه اجتماعيات بدون توجه به عقل امكانپذير نيست و دولتي كه معتقد است دنبالهرو دولت نبوي است بايد متوجه اين عنصر باشد.
وي با تأكيد براينكه در دولت نبوي بين اين سه عنصر كليدي تعادل به وجود آمده بود بيان داشت: بايد بررسي كنيم كه سلوك نبوي چگونه بوده كه اين سه عنصر را توانسته با هم تنظيم كرده و يك وضع متعادل ايجاد كند.
لاريجاني هدفمند و هدفدار بودن حركت پيامبر را مورد اشاره قرار داد و گفت: در دولت نبوي يك حركت مستمر هدفمند براي پايهگذاري فكر ديني را در جامعه مشاهده ميكنيم و يكي از وظايف حكومت، سازندگي انسانها است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اگر خروجي جامعه اسلامي انسانهاي بصير نباشد حكومت هدفمندي لازم را ندارد، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران بايد عملكرد خود را محك بزند كه در اين زمينه چقدر موفق بوده است.
وي تفاوت حكومت نبوي با ساير حكومتهاي مدعي دمكراسي در دنيا را در هدفمند حركت كردن دانست و افزود: ممكن است دولت نبوي براي رسيدن به اهداف خود هزينههايي پرداخت كند اما پيامبر خيلي جاها اين هزينهها را ميدادند و آن را براي حكومت تكاملي لازم ميدانستند.
لاريجاني ايستايي حكومت را به معناي فاصله گرفتن از دولت نبوي دانست و افزود: زماني بحث فلسطين كه مطرح ميشد عدهاي ميگفتند كه ما بايد به دنبال منافع ملي خود باشيم در صورتي كه آنها متوجه نبودند كه ممكن است منافع ملي خارج از جغرافياي سياسي تعريف شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه اگر جمهوري اسلامي ايران حركت مكتبي و هدفمند خود را در حوزههاي مختلف دنبال نميكرد شرايط اقتدار امروز را نداشتيم، ادامه داد: وقتي عراق توسط آمريكا اشغال شد نقشهاي از طرف آنها در رسانهها منتشر شد كه بر اساس آن جغرافياي كشورهاي اسلامي در خاورميانه تغيير پيدا مي كرد اما به خاطر استراتژي ايران اين يكجانبهگرايي آمريكا با شكست مواجه شد.
وي استراتژي ايران را دقيق و حسابشده عنوان كرد و گفت: حاصل حركتهاي ايران و استقامتش اين شده كه امروز آمريكاييها به اشتباه خود اعتراف كنند و اگر اين حركات ايران نبود كار به اينجا نميرسيد.
لاريجاني با اشاره به صحبتهاي چند ماه پيش "گريسيك " مبني بر اينكه ايران در سالهاي اخير به يك قطب مهم منطقه تبديل شده كه اسرائيل را به چالش كشيده است، اظهار داشت: متأسفانه در بحث غزه، برخي از كشورهاي منطقه گفتند كه ايران به دنبال امپراطوري گذشته خود است و بايد در مقابل چالش ايران در كنار يكديگر قرار گيريم.
وي افزود: اين كشورها بجاي اينكه در بحث غزه متحد شده و در مقابل اسرائيل بايستند راه را كج كرده و اينگونه بحثها را مطرح كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي استقامت در مسير حركت را بسيار مهم عنوان كرد و گفت: 10 سال حكومت نبوي مشحون از جهاد در راه خداست كه گسترش اسلام را سبب شد.
لاريجاني با تأكيد بر اينكه كشورهايي كه جهاد را فراموش كردهاند نميتوانند استقلال واقعي داشته باشند، اظهار داشت: آنچه سرنوشت كشورها را تغيير ميدهد استقامت در مسير است.
وي با بيان اينكه استقامت در مسائل استراتژيك ممكن است هزينه اوليه هم داشته باشد، تصريح كرد: اما فوايد اين استقامت براي آينده خيلي زياد است.
لاريجاني به تشريح نمونههايي از تأثيرات ايستادگي انقلاب بر مواضع خود در شخصيتهاي مختلف جهان پرداخت و گفت: انقلاب در اين راستا الگويي براي ديگران شده است و در قضيه هستهاي نيز ما ايستادگي را شاهد بودهايم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي مكتبسازي را از ويژگيهاي حكومت اسلامي در ادوار مختلف دانست و افزود: از حدود قرن دوم هجري كه ارتباطات خارجي بوجود آمد تأثيرگذاري تفكر اسلامي بر غرب حاصل شد.
وي با بيان اينكه روش علمي و تأسيس مكتب در مسائل مختلف در اداره حكومت پراهميت است، اظهار داشت: در شوروي سابق هرچند راهشان غلط بود اما روي برخي مفاهيم كار كرده و در برخي زمينهها صاحب مكتب شدند در ايران نيز در برخي زمينهها راههاي خوبي طي شده اما در برخي زمينهها مانند اقتصاد كاستيهاي وجود دارد كه بايد برطرف شود.
وي با بيان اينكه در اين زمينه ايران كار اقتباسي نكرده اما وجوه مختلفي را تجربه كرده است، گفت: نميخواهم بگويم همه اينها درست بوده است اما مجموعه شرايط يا افراد در زمانهايي اقتضائاتي را داشته و نميشود به مجموعه تجربيات حاصل شده بيتوجه بود.
لاريجاني به بحث اقتصاد دولتي و توجه به بازار در مقاطعي در گذشته اشاره و اضافه كرد:اصل 44 كه از سوي رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد مسيري است كه اگر درست اجرا شود از خلال آن ميتوانيم به يك الگو برسيم چرا كه با تخيل نميتوانيم يك شرايط فرضي ايجاد كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي انقلاب اسلامي را اقتباس از دولت نبوي و همراهي يك فكر نو دانست و گفت:زباني خاص بايد باشد و اين فكر نو با زباني كه با منطق طرف مقابل ارتباط برقرار كند بايد مطرح شود.
لاريجاني با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران دولت نبوي را الگوي خود قرار داده است،تصريح كرد: يكي از الگوها در اين مسير دانشگاه اسلامي است كه بخشي از اين كار را آيتالله مهدي كني از ابتداي انقلاب آغاز كردند و مباحثي همچون دانشگاه اسلامي چند مرد كاري ميخواهد كه عمر خود را صرف كنند.
لاريجاني با تأكيد بر اينكه پرورش نيروي انساني دستورالعملي نيست، گفت: بايد افرادي عمر را خود را صرف كرده، تعامل و ارتباط برقرار كنند تا به نتيجه مطلوب برسند.
انتهاي پيام/ز
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]