واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: سوال رئيس قوه قضاييه از غربيها
به گزارش فارس، آيتالله صادق آملي لاريجاني عصر امروز در همايش سراسري رؤساي نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور كه با شعار بيداري اسلامي و ديپلماسي برگزار شد، با اعلام اين مطلب افزود: آنچه در موضوع بيداري اسلامي ميتوان گفت دو نگاهي است كه به اين گونه از جنبشها ميشود.
وي افزود: در نگاه اول عدهاي معتقدند كه اين حركتها به نحوي از سوي كشورهاي غربي برانگيخته شده هرچند كه داعيه اسلامي هم دارد.
رئيس قوه قضاييه افزود: اين عده معتقدند كشورهاي غربي خصوصاً آمريكا نقشه راه جديدي را ترسيم كرده و مدعي هستند كه رفت و آمدهاي برخي سران غربي به كشورهايي كه در آنها خيزش رخ داده مؤيد همين امر است.
آملي لاريجاني با اشاره به اين مطلب كه اين تحليل بنابه دلايلي منطقي غير قابل قبول است، گفت: تحليلي كه به نظر درست ميآيد اين است كه اين خيزشها نوعي بيداري اسلامي و حاصل پيروي مردم از يك ايدئولوژي اسلامي است.
وي خاطرنشان كرد: هرچند در تحليل اول به دليل آن كه غربيها رفت و آمد زيادي به كشورهاي در حال خيزش دارند كار تحليل سخت شده اما با توجه به اين مسئله كه امروز سران كشورهاي غربي دچار تشويش و نگراني شدهاند اين موضوع بيش از پيش قوت مييابد كه اين خيزشها حاصل نقشه راه غربيها نيست.
رئيس قوه قضاييه با تبيين اين موضوع كه خيزشهاي منطقه باعث شد تا زلزله سياسي به راه بيفتد، گفت: اين زلزله مباني سياسي و اجتماعي زيادي را تكان داده و داراي رقيب كرده است. به گونهايي كه مغربزمين امروز در اين زلزلهها لرزيده است.
آملي لاريجاني افزود: مدتهاي مديدي غرب بر اين نكته تأكيد و پافشاري داشت كه تنها تفكر برتر ليبراليسم و مدرنيته است و براين اساس همه كشورهاي ديگر بايد پيرو اين مكاتب باشند.
وي گفت: ليبرال دموكراسي در غرب سالها پيشنه داشت اما امروز اين تفكر در مقابل تفكر اسلامي قرار گرفته و امروز بنيانهاي انديشههاي ليبرال دموكراسي دچار لرزش شده است.
عاليترين مقام دستگاه قضايي كشور با بيان اين مطلب كه ليبرال دموكراسي سه مؤلفه مهم دارد، گفت: در مؤلفه اول به اين نكته توجه ويژه ميشود كه انسان بايد مسير زندگياش را خودش تعيين كند كه در يك دورهاي در كشور ما نيز اين شعار در برخي از روزنامهها مطرح بود.
وي گفت: دومين مؤلفه اين است كه ارزشهايي كه انسانها در زندگي دنبال ميكنند مهم نيست كه چه ارزشي باشد زيرا ارزشها نسبي است و معتقدند انسان خودش بايد غايت مسائل اخلاقي را تعيين كند.
آملي لاريجاني تصريح كرد: سومين مؤلفه استفاده از عقل ابزاري است يعني اينكه به جاي تأمل و تأكيد بر غايات نهايي بر اين موضوع توجه ميشود كه با چه ابزاري به چه نتيجهاي خواهيم رسيد كه البته هر سه اين مؤلفهها از منظر ديني قابل تحليل و بحث بوده و باعث ميشود سيطره يك فكر رقيب در آن مطرح شود.
وي گفت: يك زماني در كشور ما هر كسي كه قد نقد تفكر ليبراليسم را داشت خجالت ميكشيد در حالي كه امروز فضا براي نقد اين تفكر به خوبي مهيا شده است.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به فروپاشي شوروي گفت: دولت شوروي ۷۰ سال غرايض ديني مردم را سركوب كرد در حالي كه نميدانست نيروي دين را نميتوان سركوب كرد و امروز بيداري اسلامي زلزلهاي را براي مغربزمين به وجود آورده است.
آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع حقوق بشر و فشارهاي وارد شده از جانب كشورهاي غربي اشاره كرد و گفت: امروزه حقوق بشر به ابزار غربيها براي فشار وارد كردن به ايران تبديل شده در حالي كه هستند كشورهايي كه رفتاري مانند ما دارند اما هيچگاه در مقابلشان هيچ موضعي از سوي كشورهاي غربي گرفته نميشود.
وي تصريح كرد: در كشورهايي در همسايگي ما مردم حتي يك بار رنگ برگزاري انتخابات را به خود نديدند در حالي كه در ايران به طور متوسط هر دو سال يك انتخابات برگزار ميشود كه نشان از حيات سياسي مردم است. هرچندغربيها تلاش دارند اين حيات را كتمان كرده و با رنگ و بوي حقوق بشر به ما فشار وارد كنند.
وي به اتفاقات و جناياتي كه در كشور بحرين رخ داده، اشاره كرد و گفت: براي مثال در كشور بحرين عده زيادي از مردم بيگناه به قتل رسيدند در حالي كه اين افراد فقط حق رأي مساوي ميخواهند اما از آنجا كه حاكمان اين كشور با غرب مراوادات دارند هيچگاه عليهشان هيچ قطعنامهاي مبني بر نقض حقوق بشر صادر نميشود.
لاريجاني ادامه داد: ما در بسياري از مسائل ديني مانند ارث، نفقه، طلاق و ازدواج و برخورد با مجرمان با ساير كشورهاي اسلامي تشابهاتي داريم اما زماني كه ما اين قوانين را اجرا مي كنيم عليه ما قطعنامه صادر ميكنند اما در برابر كشورهاي ديگر به واسطه آنكه با يكديگر هممسير شدهاند نهتنها قطعنامهاي صادر نميشود بلكه همان كشورهاي اسلامي نيز پاي قطعنامههاي فرمايشي غربيها را امضا ميكنند.
رئيس قوه قضاييه با تاكيد به اينكه بايد از غربيها پرسيد حقوق بشر از نظر و منظر چه كسي مورد قبول شماست گفت: نه تنها در مقوله نظري با غربيها درباره پيادهسازي حقوق بشر متفاوت هستيم بلكه حرف اصلي ما اين است كه غربيها در برخورد با كشورها نيز دچار دوگانگي هستند و تفكرشان برپايه ليبراليسم شكل گرفته است.
آملي لاريجاني گفت: در برخي از كشورهاي اسلامي احكامي مانند قطع دست سارقان اجرا ميشود در حالي كه وقتي پاي صدور قطعنامه ميرسد همان كشورها بر ضد ايران رأي داده و ما را به نقض حقوق بشر محكوم ميكنند.
وي گفت: در زمان فتنه عكسها و فيلمهاي بسياري از كشور ما تهيه و مبنايي شد تا ما را به نقض حقوق بشر محكوم كنند در حالي كه امروز خود آمريكاييها با معترضان قيام والاستريت برخوردي بسيار بدتر دارند و حاضر هم نيستند ،بپذيرند.
رئيس قوه قضاييه با بيان اين مطلب كه ما به لحاظ زيربنايي درباره حقوق بشر حرفهاي بسياري داريم گفت: مگر نه اين است كه دين اسلام مترقيترين دين است. همين امر باعث ميشود كه ما ادعا داشته باشيم راه و رسمي كه دين اسلام برايمان ترسيم كرده مبناي واقعي حقوق بشر است.
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]