واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با نظر مساعد نمايندگان مجلس در رفع كسري بودجه وزارت آموزش و پروش مطرح شد؛استخدام 10 هزار نفر در آموزش و پرورش درخواست نمايندگان از وزير
خبرگزاري فارس: اعضاي فراكسيون فرهنگيان براي رفع كسري بودجه اين وزارتخانه نظر مساعد نشان دادند و از وزير آموزش و پرورش خواستند به تعهدات خود مبني بر استخدام 10 هزار مربي پرورشي و معلمين حق التدريس عمل كند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، در نشست عصر ديروز وزير آموزش و پرورش با اعضاي فراكسيون فرهنگيان مجلس كه در محل باشگاه فرهنگيان آموزش و پرورش منطقه 10 تهران انجام شد مسائل اين وزارتخانه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در اين جلسه هادي قوامي نماينده اسفراين در رابطه با سرنوشت استخدام 15000 نيروي حق التدريسي كه مورد گزينش قرار گرفتهاند، از وزير خواست حداكثر تا اسفند ماه اين مساله روشن شود. همچنين با اشاره به تناقض گويي در مصاحبه هاي مسئولين وزارت آموزش و پرورش، اين روند را شايسته مسئولان نظام مقدس جمهوري اسلامي ندانست و افزود: سرنوشت نظام هماهنگ پرداخت بايد مشخص شود تا براي فرهنگيان جوابي داشته باشيم.
در ادامه محمدرضا ملك شاهي راد نماينده خرم آباد خواستار خاتمه بخشيدن به مسائل تلخ جاري در آموزش و پرورش شد و با وجود كسري بودجه برنامه ريزي صحيح و تصميم گيري عقلاني را در اين نهاد غير ممكن دانست.
وي به نارضايتي معلمان با وجود افزايش دو تا سه برابري بودجه آموزش و پرورش طي سه سال گذشته اشاره كرد و ادامه داد: اين نارضايتي به دليل پرداخت نشدن به موقع مطالبات آنهاست.
ملك شاهي اين تاخير در پرداختها را موثر در كيفيت خدمات آموزش و پرورش خواند و گفت: اگر اين كسري اعتبار 15 درصد هم بر كيفيت آموزشي اثر بگذارد امسال بالاي 1000 ميليارد تومان روي بودجه پيش بيني شده ضرر خواهيم داشت.
وي همچنين پيشنهاد كرد: معلمين حق التدريس غير رسمي در قالب قرار داد رسمي تعريف شوند و در حال حاضر حق التدريس هاي با حقوق ماهي 100 هزار تومان جزو عمده ترين مشكلات است؛ علاوه بر اين، فرهنگيان امسال منتظر اجراي لايحه خدمات كشوري هستند.
ملك شاهي همچنين پيشنهاد كرد: مديريت سيستم پرداخت حقوق در آموزش و پرورش به سازمان مديريت و برنامهريزي تفويض شود.
وي بر گسترش روند اعتمادسازي بين مجلس و دولت تاكيد كرد و اظهار داشت: آموزش و پرورش بايد اعتماد مجلس و دولت را در زمينه تدوين لايحه بودجه جلب كند و اين امر با برگزاري جلسهاي بين دولت و فراكسيون مجلس با در نظر گرفتن ميزان اثرگذاري فراكسيون محقق خواهد شد.
در اين جلسه سيد علي ادياني نماينده قائم شهر با اشاره به سابقه فعاليت خود و ديگر اعضاي فراكسيون فرهنگيان خطاب به وزير آموزش و پرورش، گفت: هيچ وزارتخانهاي اين تعداد نيرو از كاركنان خود را در مجلس ندارد كه اين هم ميتواند فرصت باشد هم تهديد، كه دوستان در مجلس بيشتر از بعد تهديدي آن عليه وزير، وزارتخانه و مجموعه استفاده كردهاند.
وي پيشنهاد كرد: با همكاري معاونت برنامهريزي و توسعه مديريت وزارت آموزش و پرورش مولفههاي بودجه وزارت آموزش و پرورش ريز به ريز و فصل به فصل تجزيه و تحليل شوند و در اختيار عموم نمايندگان قرار گيرند.
ادياني تصريح كرد: با هدفمند كردن يارانهها نرخ ها آزاد خواهند شد و در مجموعه آموزش و پرورش با مدارس و نهادها و آموزشگاههايي مواجه خواهيم شد كه آب و برق و گازشان به دليل كسري بودجه قطع است. مسئولين آموزش و پرورش بايد اين حساسيت را به نمايندگان القا كنند.
وي خطاب به وزير آموزش و پرورش به عنوان يكي از اعضاي هيئت دولت گفت: توقع داشتيم برخي از وزرا با در نظر گرفتن اين نكته كه پرداخت يارانه جزو حق و سرانه ملي افراد است راي به تصويب ماده 13 لايحه طرح هدفمند كردن يارانهها ندهند.
گفتني است بر اساس ماده 13 طرح هدفمند كردن يارانه ها بر خلاف قانون مديريت خدمات كشوري حقوق و دستمزد كارمندان دولت نبايد افزايش بيابد و در عين حال همين ماده تصريح مي كند يارانه هاي نقدي كه به مردم پرداخت مي شود جايگزيني براي اين افزايش حقوق خواهد بود.
نماينده مردم قائمشهر اضافه كرد: افزايش حقوق در چارچوب قابليتها و صلاحيت هاي ذاتي و فني افراد جامعه است و جزو حقوق شهروندي محسوب مي شود كه ما نبايد از لحاظ ادبيات حقوقي دچار اشتباه شويم.
وي در ادامه به كسري مجدد بودجه در سال 88 اشاره و بيان كرد: آيا با اين وضع ميتوان در سال آينده بازنشستگي پيش از موعد داشته باشيم؟ بايد در مجلس و وزارت آموزش و پرورش تدبيري بيانديشيم كه قانون مديريت خدمات كشوري براي آموزش و پرورش لازم الاجرا شود.
در ادامه جلسه كه بعد از نماز جماعت مغرب و عشا پيگيري شد محمدعلي بروغني نماينده سبزوار به بيانات مقام معظم رهبري در رابطه با سياست كلي برنامه پنجم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اشاره و به وزير آموزش و پرورش پيشنهاد كرد: با رايزني هاي بيشتر جايگاه و اقتدار تشكيلات علمي، فرهنگي آموزش و پرورش را در برنامه پنجم مشخص مي كردند تا بودجه بيشتري نصيب وزارت آموزش و پرورش شود.
وي گفت: نمايندگان در كميسيون برنامه و بودجه و كميسيون تلفيق اختيارات چنداني براي ايجاد تغييرات اساسي در بودجه پيشنهادي ندارند.
بروغني حذف مناطق محروم را براي آموزش و پرورش مناطق دور افتاده مشكل ساز دانست و بيان داشت: با اين روند سال آينده مردم مستضعف روستاها نخواهند توانست معلمان شايستهاي براي مدارسشان استخدام كنند.
وي توجه بيشتر به مراكز تربيت معلم و بخش پرورشي و امورتربيتي را نيز خواستار شد.
بنابر اين گزارش در اين نشست محمد قيوم دهقاني نماينده ايرانشهر از تاخير در برگزاري اين جلسه در آستانه تقديم لايحه بودجه به مجلس اظهار تاسف كرد و گفت: نظارت كارشناسي نمايندگان به حل مشكلات آموزش و پرورش كمك مي كند. زيرا محل رجوع فرهنگيان در مورد مشكلاتشان نمايندگان هستند و مسلما نمايندگان نيز پاسخ اين كمبودها را از وزير مي خواهند.
وي اضافه كرد: با اين بودجه و در صورت تصويب طرح هدفمند كردن يارانه ها و پيش بيني سرانه ها به شكل موجود هزينه هاي جاري مدارس بالا خواهد رفت و براي مديريتهاي آموزشي و پرورشي نگران هستيم.
در ادامه محمد علي حياتي نماينده لامرد، ستار هدايت خواه نماينده بويراحمد و دنا، محمدجواد ابطحي نماينده مردم خميني شهر، داوود محمد جاني از آباده و خرم بيد، فرهاد تجري نماينده قصر شيرين و ديگر اعضاي فراكسيون فرهنگيان پيشنهادهايي براي برون رفت از بحران كسري بودجه آموزش و پرورش دادند. بستن بودجه بر مبناي صفر، تشكيل كميته اي متشكل از نمايندگان كميسيون هاي آموزش و تحقيقات و برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش براي فراگير كردن بحث آموزش و پرورش در مجلس و رسيدن به عددي مورد وثوق براي كسري بودجه و تعريف منابع درآمدي جديد و يا جابه جا كردن بودجه پيشنهادي دولت، پيدا كردن راهكاري براي تامين امنيت خاطر نهادهاي تصميم گيرنده در مورد منابع داده ها و اطلاعات آموزش و پرورش، ايجاد واحد حقوقي در سازمان آموزش و پرورش براي حمايت از دانش آموزان، در نظر گرفتن واحد مشاوره در مقطع راهنمايي به جهت حساسيت سني اين دوره به ازاي هر دو مدرسه يك مشاور، ايجاد راهكاري در كاهش آمار فارغ التحصيلان بيكار مراكز آموزشي، بستن بودجه 88 جدا از بودجه عمراني آموزش و پرورش، استخدام 10 هزار مربي پرورشي كه از تعهدات آموزش و پرورش، پرداخت پاداش شوراي نگهبان، پرداخت پاداش بازنشستگان و حق مديريت مديران آموزش و پرورش، جذب كمكهاي مردمي، برآوردن انتظارات خانواده هاي فرهنگيان متناسب با ساير ادارات و سازمان ها از جمله اين پيشنهادات بود.
انتهاي پيام/ك
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]