واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قائم مقام سازمان نظام پزشكي: تقاضاهاي ملي نظام سلامت براي توسعه فيزيوتراپي رانميشناسيم تنها30درصدكارگاههاي صنعتي استانداردهاي ارگونوميك رارعايت ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
قائم مقام سازمان نظام پزشكي با بيان اين مطلب كه تقاضاهاي ملي نظام سلامت براي توسعه فيزيوتراپي را نميشناسيم، عنوان كرد: لازم است تقاضاهاي ملي به منظور ارتقاي سطح بهره وري افراد مشخص شود.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر عليرضا زالي در دوازدهمين سمينار فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات كه در دانشگاه علوم بهزستي و توانبخشي برگزار شد، افزود: در حال حاضر سنگ بناي ورود به فيزيوتراپي تخصصي و عبور از فيزيوتراپي سنتي به خوبي گذاشته شده است.
وي در ادامه ابراز اميدواري كرد كه تكنيكهاي تخصصي فيزيوتراپي كه از حلقههاي مفقوده جامعه پزشكي است طي يك حركت ملي در نظام سلامت نهادينه شود.
زالي ضمن بيان اين مطلب كه فيزيوتراپي ملي ما از نظر علمي به حدي از بالندگي رسيده كه ميتواند خود را از چنبره فيزيوتراپي سنتي رها و وارد عرصههاي نوين تخصصي شود، گفت: اكنون جامعه علمي كشور به پيشواز حركت به سوي جلو و پيشرفت هاي نوين رفته است.
قائم مقام سازمان نظام پزشكي افزود: از جمله مباحث مهم در اين حوزه اين است كه بتوانيم بحث فيزيوتراپي مبتني بر شواهد را به ويژه در جنبههاي علمي و آموزشي توسعه دهيم كه امروز يك نياز جدي براي همه عرصههاست. روشهاي تشخيصي و درماني و همه آن چيزي كه به عنوان پروتكل مطرح شده است بايد از فيلتر مبتني بر شواهد عبور كرده باشد البته اين حركت در بسياري از رشتههاي علمي كشور آغاز شده است.
زالي ضمن تاكيد بر اينكه بايد تلاش لازم براي بازشناسي ظرفيتهاي علمي فيزيوتراپي به ساير متخصصان علم پزشكي صورت پذيرد، گفت: ظرفيتهاي اين رشته براي ساير حرف پزشكي مغفول مانده و لازم است تنوير تخصصي در اين خصوص انجام و ظرفيتهاي نويني كه در اين رشته در حال شكوفايي است به ساير حرف منتقل شود.
وي همچنين ضمن اشاره به اينكه در ساليان اخير رشته فيزيوتراپي مورد غفلت، بي مهري و كم توجهي قرار گرفته است، گفت: براي فيزيوتراپي جايگاه خوبي در نظام سلامت تبيين نشده است در حالي كه ارتقاي سلامت بازگشت به سلامت و بازيابي سلامت در كنار تامين سلامت فرد از جمله وظايف مهم نظام سلامت كشور است و همين جاست كه نقش و جايگاه فيزيوتراپي بيش از پيش نمود مييابد.
قائم مقام سازمان نظام پزشكي با بيان اين مطلب كه تقاضاهاي ملي نظام سلامت براي توسعه فيزيوتراپي را نميشناسيم، عنوان كرد: لازم است تقاضاهاي ملي را به منظور ارتقاي سطح بهره وري افراد مشخص شود.
زالي ضمن بيان اين مطلب كه مسايل مربوط به ستوان فقرات از جمله مسايل مبتلا به جامعه امروز است، عنوان كرد: شهرنشيني و صنعتيتر شدن جامعه سلامت ستون فقرات در افراد را تحت الشعاع قرار داده است گواه اين مدعا سرشماري اخير است كه طي آن مشخص شد 71 درصد جمعيت ايران شهرنشين هستند. بالطبع توسعه شهرنشيني منجر به افزايش مشكلات ستون فقرات خواهد شد.
قائم مقام سازمان نظام پزشكي ضمن بيان اين مطلب كه بار بالاي تصادفات در كشور نيز به سلامت ستون فقرات آسيب وارد كرده است، گفت: حوادث ترافيكي در زمره سه عامل اصلي بيماريها و مرگ و مير در كشور قرار دارد به گونه اي كه بخش زيادي از تروماها به صورت مستقيم و غيرمستقيم معطوف به ستون فقرات هستند كه اين مسئله بازتواني مجروحين را ضروري مي سازد.
وي در ادامه ضمن اشاره به اينكه با وجود آمار بالاي سرماخوردگي و عفونتهاي دستگاه تنفسي فوقاني باز هم شايعترين علت غيبت شغلي در كشور كمردرد است، گفت: بنابراين مشاهده ميكنيم كه حتي يك درد ساده مي تواند چه بار عظيم مالي و اقتصادي را براي جامعهاي كه در حال توسعه است به دنبال داشته باشد.
وي اضافه كرد: به طور تقريبي در هر 24 دقيقه يك نفر در اثر حوادث ترافيكي جان خود را از دست ميدهد البته مجموع اين آمار نسبت به سال گذشته 13 درصد كاهش يافته است اما بار دقيق مصدومين به اين معنا كه چه تعداد مصدوم در كشور وجود دارد مشخص نيست. به نظر مي رسد بر اساس گمانه زنيهاي صورت پذيرفته در هشت ماه اول امسال بالغ بر 216 هزار مصدوم ترافيكي داشتيم كه 157 هزار نفر مرد بودند كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد كاهش داشته است. با اين حال آمار بزرگي كه اهميت خاص فيزيوتراپي را در مقوله بازتواني و احياي بيماران و مجروحين نشان مي دهد.
زالي در ادامه به تغييرات الگوي زندگي در جامعه ايراني، تغييرات وزن و الگوي تغذيهاي در كشور اشاره كرد و گفت: 43 درصد مردان و 38 درصد زنان ايراني به ويژه در كلان شهرها اضافه وزن دارند كه به تبع تعداد بسياري از اين افراد دچار مشكلات ستون فقرات خواهند شد.
وي همچنين پوكي استخوان را جزء 4 دشمن اصلي بشر دانست و گفت: به علت پايين بودن فعاليت ورزشي در دوره رشد استخواني و پايين بودن سرانه مصرف مواد لبني با مشكل جدي پوكي استخوان مواجهيم كه پوكي استخوان ميتواند باعث ايجاد مشكلات عمدهاي در خصوص ابتلا به دردهاي ستون فقرات شود.
قائم مقام سازمان نظام پزشكي ادامه داد: تقريبا حدود 48 درصد زنان و 42 درصد مردان ايراني بعد از ميانسالي دچار كاهش تراكم استخواني در ستوان فقرات مي شوند و از هر چهار زن ايراني پس از سن 50 سالگي يك نفر دچار پوكي استخوان متوسط تا شديد ميشوند.
زالي در ادامه به مشكلات ارگونوميك در فضاي كاري افراد اشاره كرد و گفت: طي مطالعهاي كه چندي پيش صورت پذيرفت تنها در30 درصد كارگاههاي صنعتي و حرفهاي در كشور استانداردهاي ارگونوميك رعايت ميشود.
وي همچنين ضمن بيان اينكه در مدارس نيز به دليل اينكه نيمكتها مطلقا متناسب با سن دانش آموزان طراحي نشده و اصول ارگونوميك در آن لحاظ نشده به طوري كه شاهد ابتلا به كمردرد در سنين پايين هستيم، گفت: بحث حفاظت از ستون فقرات در مباحث آموزشي دوره متوسطه و پيش از آن گنجانده نشده است.
قائم مقام سازمان نظام پزشكي در پايان گفت: مشكلات مربوط به ستون فقرات معضلي رو به فزوني است و اين امر نشان مي دهد كه جامعه فيزيوتراپي براي مواجهه با اين چالش با چه مسير پرفراز و نشيبي رو به روست.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]