واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در همايش بين المللي جنگ غزه، علل، چگونگي و نتايج؛محمد محسن: حمله به غزه نشان داد صهيونيستها از جنگ 33 روزه عبرت نگرفتهاند
خبرگزاري فارس: عضو دفتر سياسي حزب الله لبنان در تهران گفت: همه بازيگران منطقهاي و جهاني مدعي بودند از جنگ 33 روزه عبرت گرفتند اما ابعاد نظامي و اطلاعاتي حمله به غزه نشان داد كه صهيونيستها عبرت نگرفتهاند.
به گزارش خبرنگار سياس خارجي باشگاه خبري فارس «توانا»، محمد محسن عضو دفتر سياسي حزب الله لبنان در تهران ديروز طي نشستي با عنوان جنگ غزه كه در موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران برگزار شد، اظهار داشت: ارتباط قوي بين گروههاي مقاومت اسلامي و مؤتلفان آنان در لبنان و فلسطين از يك طرف و در مقابل ارتباط بعضي گروههاي لبناني با محور آمريكا، كشورهاي عرب اعتدال طلب كه عملاً توجيه كننده حمله به غزه و قبلاً به لبنان و حزب الله بودند ايجاب ميكند در فرآيند بررسي و تحليل ابعاد تجاوز و حمله به غزه بر مواضع و اقدامات سياسي و تبليغاتي و اجتماعي گروههاي مختلف لبناني در زمان اين حمله نگاهي عميق داشته باشيم.
محسن گفت: بايد ديد ادعاي همه گروههاي داخلي در لبنان، منطقهاي و بين المللي به اخذ عبرتها از نتايج جنگ 33 روزه (وعده صادق) تا چه حدي در عمل آنان تجلي پيدا كرده است.
عضو دفتر سياسي حزب الله لبنان در تهران اظهار داشت: صحنه سياسي لبنان به دلايل زيادي همواره نماينده منازعه قدرت منطقهاي و بينالمللي به خصوص در مسئله فلسطين و ميزان اقتدار و تغيير معادلات در اين صحنه بوده است بگونهاي كه در رصد و تفسير مواضع و اظهارات و اقدامات گروههاي لبناني ميتوان به جديدترين صف آرايي سياسي و استراتژيكي رسيد.
وي خاطر نشان كرد: نسبت لبنان و فلسطين مثل رابطه دو برادر بسيار نزديك است يعني صحنه لبنان نزديكترين صحنه به فلسطين است.
محمد محسن تاكيد كرد: مسئله فلسطين بيشترين تاثيرات را بر روي لبنان گذاشته است چرا كه حدود نيم ميليون فلسطيني در لبنان زندگي ميكنند و از لبنان به عنوان مركز مقاومت استفاده ميشود.
عضو سياسي حزب الله لبنان يادآور شد: در لبنان 18مذهب فرقهاي حضور دارند و هيچ كدام از آنها اكثريت نيستند، يعني اقليتهاي بزرگي در آنجا زندگي ميكنند و در لبنان يك فضاي تكثري وجود دارد به همين دليل اجازه دادهاند فلسطينيها در لبنان باشند.
وي گفت: شباهتهاي زيادي بين جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه فلسطين وجود دارد كه ايجاب ميكند وقتي در رابطه با حمله اسرائيل به غزه صحبت ميشود توجه كرد كه چه تعاملي بين اين دو وجود دارد.
محمد محسن تصريح كرد: دو گروه 8 مارس و 14 مارس در لبنان وجود دارند كه در اين دو گروه، گروههاي مسيحي، سني و شيعه وجود دارد.
محسن با اشاره به اينكه گروه 8 مارس متشكل از حزب الله لبنان و جنبش امل است، گفت: 8 مارس به عنوان يك ائتلاف حزبي سياسي كار ميكند نه مذهبي، يعني شيعيان و سنيها در آن بر ضد هم نيستند.
وي افزود: اين دو گروه بعد از يك سري اتفاقات به وجود آمدند كه يكي از اين دلايل ترور رفيق حريري و عقبنشيني نيروهاي سوري در لبنان و جنگ 33 روزه بود.
عضو سياسي حزب الله لبنان خاطر نشان كرد: همه بازيگران محلي و منطقهاي مدعي شدند كه از جنگ 33 روزه عبرت گرفتند اما از عمل اسرائيل از نظر نظامي و اطلاعاتي معلوم است كه عبرت نگرفتهاند.
محسن گفت: اسرائيل 9 مانور نظامي بعد از جنگ 33 روزه انجام داد و ادعا كرد ارتش جديدي به غزه حمله كرده است و ارتش جنگ 33 روزه در اين جنگ شركت نكرده است.
وي بازيگر اصلي لبنان را حزب الله دانست و گفت: حزب الله از لحاظ موازنه قدرت در دنيا مطرح است و افتخار لبنان حزب الله است.
وي افزود: آمريكا و اسرائيل و دولتهاي سازش معتقدند مسئله فلسطين بايد تمام شود ولي مقاومت اعتقاد دارد مسئله فلسطين نبايد ظالمانه تمام شود بلكه بايد براي آنها انتخابات صورت گيرد و زمينهايشان به آنها برگردد و حكومت دلخواه فلسطينيها به وجود آيد.
عضو دفتر سياسي حزب الله لبنان در تهران در پايان افزود: راه حل ديگر از بين بردن اسرائيل است كه هماكنون اين رژيم در حال افول است و اين حرف به جاست.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]