واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معرفي دو كتاب از تازههاي نشر
فرهنگي. كتاب. كتاب
كتاب جديد عناصر داستان ايراني با هدف آشنايي بيشتر نويسندگان با فرم و قالب داستانهاي ايراني و نيز پرهيز از استفاده قالبهاي رمان و داستان هاي غربي در داستانهاي ايراني از سوي انتشارات سوره مهر منتشر شد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا از انتشارات سوره مهر، اين كتاب توليد دفتر پژوهش مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري است و در آن ۱۶مقاله از نويسندگاني نظير نادر ابراهيمي، حبيب احمدزاده، مصطفي رحماندوست، منيژه آرمين، احمد سميعي و محمدعلي علومي درباره عناصر داستاني در داستانهاي ايراني نوشته شده و كار تنظيم و گردآوري آن توسط مرحوم حسين حداد صورت گرفته است.
عناصر پايه در ادبيات داستانيعنوان مقالهاي است از زنده ياد نادر ابراهيمي در اين كتاب كه به چيستي عناصر پايه در ادبيات داستاني و تعاريف و برداشتهاي گوناگون از آن ميپردازد و در آن از موضوع، شخصيت، زبان، ساختمان، فضا، حركت، محتوا، نتيجه، هدف، تصوير، و بافت به عنوان عناصر پايه داستاني ياد ميكند.
عناصر تراژدي در داستان سياوش از احمد سميعي، غيب باوري در متون كهن از محمد علي علومي، بوف و كور و صادق هدايت از حبيب احمدزاده، جنبههاي اجتماعي و روانشناختي مثنوي مولوي از منيژه آرمين و عناصر داستان ايراني در داستان سمك عيار از مصطفي رحماندوست، ديگر مقالههاي كتاب عناصر داستانهاي ايراني هستند.
همچنين در اين كتاب مقالاتي از منوچهر ياري، محمود عباديان، حميدرضا شاه آبادي محمد عزيزي، محمدرضا محمدي كهن، محمد قصاع، ناصر ايراني و عبدالعلي دستغيب منتشر شده است.
كتاب بررسي عناصر داستاني ايراني در ۳۹۰صفحه، قطع رقعي، و با قيمت پنج هزار ۱۰۰تومان و در تيراژ دو هزار ۵۰۰نسخه انتشار يافته است.
همچنين در آستانه سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، اشعاري از شاعران مطرح نظير قيصر امين پور، سلمان هراتي، پرويز بيگي حبيب آبادي، علي موسوي گرمارودي يا موضوع شعر انقلاب در كتابي با عنوان بر دامن سكوت و با موضوع شعر انقلاب اسلامي منتشر شد.
اين كتاب با عنوان توضيحي سخني پيرامون پيكار سرودههاي مينوي در فاصله سالهاي ۵۹تا ۶۷تاليف سعيد خومحمدي خيرآبادي و با همكاري مجتبي جوادي در انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
اين كتاب در ابتدا در فصلهاي مجزا موضوعاتي نظير معيارهاي ادبيات انقلاب اسلامي، ويژگيهاي شعر انقلاب اسلامي و غزل در قلمرو شعر انقلاب اسلامي بررسي شده است.
جريان عمده غزل پس از انقلاب، تعريف عمده غزل سياسي اجماعي، تاثير مسائل اجتماعي در شعر انقلاب و همچنين سير غزل دفاع مقدس از شهريور ۱۳۵۹تا تيرماه ۱۳۶۷موضوعاتي ديگري است كه در اين مجموعه مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه اين كتاب آثار غزل سرايان اين عصر آمده كه ضمن ارائه اشعاري از شاعران مورد نظر، در تحليلي كوتاه آثار شاعر مورد بررسي قرار گرفته است.
در كتاب بر دامن سكوت آثاري از شاعراني همچون ساعد باقري، حسين اسرافيلي، سيدحسين ثابت، سهيل محمودي، قيصر امين پور، سلمان هراتي، سيدعلي موسوي گرمارودي، عليرضا قزوه، محمدرضا عبدالملكيان و پرويز بيگي حبيب آبادي ارائه شده است.
اين كتاب در ۲۰۰صفحه قطع رقعي و در شمارگان دو هزار ۵۰۰نسخه در واحد آفرينشهاي ادبي حوزه هنري سيستان و بلوچستان توليد شده و انتشارات سوره مهر آن را منتشر كرده است.
دوشنبه |ا| 7 |ا| بهمن |ا| 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]