واضح آرشیو وب فارسی:الف: جلالمقامي: دلم براي نسل جديد دوبله ميسوزد
جلال مقامي گفت: مردم راديو را بيشتر از ساير رسانهها دوست دارند؛ پس راديو بايد حرفهاي زيادي براي گفتن داشته باشد.
به گزارش ايسنا، جلال مقامي مدير دوبلاژ و صداپيشه پيشكسوت در مراسمي كه به مناسبت بزرگداشت اين شخصيت در كانون فرهنگي تربيتي راديو البرز كرج برگزار شده بود گفت: زماني در كشور ما به كار دوبله حمله شد، به اين دليل كه گفته ميشد افراد بايد به جاي خودشان صحبت كنند، اما وقتي شخصي نقشي را ميپذيرد ديگر خود آن شخص نيست پس صداي خودش هم ممكن است مناسب نقش نباشد.
وي افزود: كار دوبله مثل كار گريم، لباس و طراحي صحنه لازم و ضروري است. متاسفانه امروز در كشور ما به كار دوبله بها داده نميشود و من دلم براي نسل جديدي كه وارد اين عرصه شدهاند، ميسوزد.
مقامي در ادامه گفت: تعجب ميكنم از اين كه مسؤولان كه در حرفهي دوبلاژ كار ميكنند كوچكترين اعتنايي به مشكلات ما ندارند. براي مثال زماني من كمرم شكسته بود و حدود يك ماه بستري بودم و كسي از مسؤولان تلويزيون متوجه اين مشكل من نشد، حتي رل من را در سريال «كبري 11» عوض كردند.
اين هنرمند عرصهي دوبلهي كشورمان يادآور شد: من هم مثل بقيهي دوبلورها از نوجواني وارد اين عرصه شدم و سعي كردم در اين عرصه چيزهاي زيادي بياموزم. زمانيكه من وارد سينماي ايران شدم سينماي ايران طوري نبود كه براي من و نسل من جذاب باشد به همين دليل به تئاتر علاقمند شدم و بعد جذابيتهاي دوبلاژ مرا به سمت خود كشاند. دراين زمينه اگر از من پرسش شود استاد تو چه كسي بوده ميگويم خود هنرپيشهها؛ در زمينهي كار دوبلاژ ما بايد به نوع حركت صورت و به نوع حركت لب و دهان بازيگر دقت كنيم.
وي خاطرنشان كرد: زماني دوبلهي ايران در دنيا بسيار موفق بود و باعث تعجب و تحصين كساني ميشد كه از ساير كشورها ميآمدند و كار دوبلهي ايران را ميديدند. دوبله هم زمان كار مشكلي است به اين دليل كه هم زمان با تماشاي فيلم بايد به جاي تمام پرسوناژهاي فيلم با تيپ صحبت كنيمو دوبلرهاي ايران در اين زمينه بسيار موفق عمل كردند.
مقامي در ادامه درخصوص كارگويندگي گفت: صداقت اگر در ميان و چهرهي يك گوينده و بازيگر جمع شود در دل مردم هم نفوذ ميكند براي تاثير بر مردم اين صداقت بايد در وجود گوينده حك شود تا مردم آن را باور كنند. همچنين كساني كه در زمينهي گويندگي فعاليت ميكنند بايد مطالعهي زيادي داشته باشند و فقط به متني كه دردست دارند اكتفا نكنند، زمانيكه گوينده به اطلاعات خود متكي باشد مسلماً از قرارگرفتن پشت ميكروفن هراسي ندارد.
در ادامهي اين مراسم بهنام احمدپورمبارك؛ مديركل راديو البرز كرج گفت: در گوشه و كنار اين شهر افرادي نظير جلال مقامي كم نيستند كه بايد به عنوان ذخاير فرهنگي به آنان توجه شود.
وي افزود: اين افراد ميتوانند ظرفيت ويژهاي را براي فراهمآوردن تجربيات تازه در حوزه آموزش فراهم آورند.
مديركل راديو البرز كرج يادآور شد: همكاران امروز ما در راديو كرج از قشر جوان هستند كه از ظرفيتهاي خوبي در زمينه برنامههاي توليدي برخوردارند اما مشكل اصلي كمبود تجربه است و اين كفران نعمت محسوب ميشود اگر كه از افرادي مثل جلال مقامي درخواست همكاري نشود.
وي همچنين به اهداف تاسيس كانون فرهنگي هنري راديو البرز كرج اشاره كرد و اظهار كرد: يكي از وظايف كانون در بدو تاسيس اين بوده كه به دنبال اهالي فرهنگ و هنر باشد و كساني را كه بعداز عمري تلاش هنري اكنون به علت مناعت طبع كمتر در مجامع ظاهر ميشوند را شناسايي كرده تا بتوان از ظرفيتهاي ويژهي آنان استفاده كرد.
حجتالاسلام ذبيحالله باقري؛ مدير كانون فرهنگي هنري راديو البرز كرج نيز برگزاري اين مراسم را مقدمهاي براي برگزاري كلاسهاي دوبله، فنبيان، مناظره و گويندگي در اين كانون دانست و گفت: همهي اين كارها در راستاي آموزش جوانان در اين عرصهها انجام خواهد شد.
دوشنبه |ا| 7 |ا| بهمن |ا| 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]