تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830322636




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش اختصاصي آفتاب از مانيفست منتشر نشده «زيست مسلماني»-بخش دوم سوسياليست‌هاي جديد از راه مي‌رسند؟


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: گزارش اختصاصي آفتاب از مانيفست منتشر نشده «زيست مسلماني»-بخش دوم سوسياليست‌هاي جديد از راه مي‌رسند؟
در اين مانيفست البته تاكيد شده كه «الگوي زيست مسلماني بر آموزه‌هاي اسلام به عنوان كامل‌ترين دين الهي كه به واسطه پيامبر خاتم، محمد مصطفي ارائه شده استوار است» و بر فلسفه و حقيقت مهدويت نيز تاكيد شده است.
آفتاب-گروه سياسي: مانيفست «زيست مسلماني» از سوي حاميان ميرحسين موسوي همچنانكه در گزارش پيشين آفتاب نيز اشاره شد، در اختيار مقامات نظام و برخي احزاب و گروههاي سياسي و فرهنگي قرار گرفته است.

در بازخواني بخش اول اين مانيفست اشاره شد كه از ديدگاه اعضاي جمعيت «توحيد و تعاون»، وضعيت كشور در موقعيت «زرد و قرمز» قرار دارد و به اعتقاد آنها به‌رغم پايداري ساختار سياسي و اعتقاد مردم به آن، همواره رويكردي اعتراضي را در رفتارهاي سياسي و اجتماعي مردم مي‌توان مشاهده كرد.

***
اين نويسندگان در ادامه مانيفست خود با اشاره به برنامه ريزي در يك افق 10 ساله براي تحقق الگوي زيست مسلماني و توسعه كشور، نوشته‌اند: «براي پاسخگويي به مجموعه تلاش‌هاي پيش رو انتظار مي‌رود حركتي اجتماعي شكل گرفته نسبت به معرفي گفتمان فراگير مطلوب اهتمام ورزد و به ديگر سخن، سامانه الگوي زيست مسلماني را براي تحقق كامل جمهوري اسلامي ارائه نمايد تا در يك فرآيند اجتماعي به پارادايم مسلط تبديل شود و مردم اين مرز و بوم با جهشي توسعه‌اي و سريع‌تر به زندگي سعادتمند دين مدارانه خود دست يابند».

جزوه ايدئولوژيك يا نقشه راه
بخش دوم اين مانيفست كه دو سوم آن را تشكيل مي‌دهد اما صرفاً به معرفي بنيان‌هاي نظري نويسندگان اين مانيفست اختصاص يافته كه نشانگر توجه ويژه آنها به اصلاح فكري و نظري به عنوان پيش زمينه اصلاح سياسي و اجتماعي است. محورهاي مطرح شده در اين بخش به نحو روشني بيانگر رويكرد «سوسياليستي- مذهبي» نويسندگان آن است. آنها از يك‌سو به تشريح نگاه هستي شناسانه و شناخت شناسانه خود در اين مانيفست پرداخته و از سوي ديگر الگوي عقلانيت جمعي توحيدي را براساس همين شناخت هستي شناسانه خود ارائه كرده‌اند.

بدين ترتيب درحاليكه در بخش اول اين مانيفست فقدان يك نقشه راه، علت شكست برنامه‌هاي توسعه در ايران معرفي شده بود، اعضاي اين حلقه در ادامه به جاي ارائه يك نقشه راه، صرفا به تدوين يك جزوه ايدئولوژيك و شناخت شناسانه پرداخته‌اند.

به اعتقاد آنها، انسان به لحاظ «انسان شناختي و معرفت شناختي» مي‌تواند بر اساس شناخت نسبي خود اقدام به انتخاب و پيمودن راه خويش نمايد. در ادامه اين مانيفست البته تاكيد شده كه «الگوي زيست مسلماني بر آموزه‌هاي اسلام به عنوان كامل‌ترين دين الهي كه به واسطه پيامبر خاتم، محمد مصطفي ارائه شده استوار است» و بر فلسفه و حقيقت مهدويت نيز تاكيد شده است.

بر اين اساس از الگويي به نام «عقلانيت جمعي توحيدي» نام برده شده كه مشخص نيست،اين آموزه، دريافتي در سطح مرامنامه يك حزب ايدئولوژيك است يا مي‌تواند مبناي يك برنامه اجتماعي هم باشد. در اين مانيفست آمده است: «توانمندي الگوي عقلانيت جمعي توحيدي حاصل تركيب موزون و نقش‌آفرين همزمان چهار ستون مي‌باشد: «عقايد و باورهاي اسلامي، قواعد و روشها و احكام اسلامي، پذيرش اجتماعي مردم، انتخاب ابزار و احكام بهينه مادي اجتماعي».

دعوت جهان به عقلانيت توحيدي
در ادامه، نويسندگان اين مانيفست بر ضرورت اعتدال در پرتو عقلانيت جمعي توحيدي نيز تاكيد كرده و نوشته‌اند:«عقلانيت جمعي توحيدي، جهت‌گيري عقل خود بنياد و ابزاري را براي غارت طبيعت و فزون خواهي و تسخير و استثمار طبيعت به رسميت نمي شناسد و جهان متجدد را به روي آوردن عقلانيت جمعي توحيدي براي ساختن جهاني آباد، اخلاق مدار و خدامحور دعوت مي‌نمايد».

موضوعاتي همچون «حق و تكليف در قانون و دين» و «نقد اجتماعي و امر به معروف و نهي از منكر» نيز

” مطابق ديدگاه نويسندگان اين مانيفست، آدمي صرفا دربرابر خالق و پاسخگويي در برابر خداوند، از مسئوليتي فردي برخوردار است و خارج از اين چارچوب در حيات جمعي بشر، از مسئوليت جمعي بايد سخن گفت.... “

از ديگر مباني پرداخته شده در الگوي زيست مسلماني هستند. در اين رساله در بخش نقد اجتماعي و امر به معروف آمده است: «در الگوي زيست مسلماني مبتني بر عقلانيت جمعي توحيدي، بايد همه صداها شنيده شود و وظيفه خطير رسانه‌ها نيز اين است كه صداهاي ضعيف را به اندازه كافي بلند سازند تا به گوش همگان برسد».

دولت،خير عمومي
اين حلقه از نزديكان مهندس موسوي در تعريف دولت و قدرت نيز به نظر مي‌رسد كه همچنان نگاهي سوسياليستي داشته باشند. به اعتقاد آنها «دولت بايد در راستاي خير عمومي و تامين نيازهاي مقبول جمعي و مشروع فردي عمل كند. اين ديدگاه دولت را داراي اقتدار مي‌داند به اين معنا كه داراري توانمندي به‌كارگيري قدرتي است كه بر اساس عقلانيت جمعي توحيدي به آن تفويض شده است. دولت كه براساس يك ميثاق مكتوب اجتماعي و در قالب قانون اساسي قوام و شاكله خود را پيدا كرده است، مي تواند منابع را به سوي منافع تعريف شده براساس خير و منافع عمومي سوق دهد».

ارزش فرد، تابع ارزش جمعي
تعريف و نگاه آنها به اصالت فرد و جمع نيز حاكي از همين روحيه سوسياليستي و چپ گرايانه مي‌باشد. آنچنانكه در اين مانيفست آمده است: «ارزش فرد تابعي از ارزش جمعي كه متشكل از كثرتي از افراد است به حساب مي‌آيد».

مطابق ديدگاه نويسندگان اين مانيفست، آدمي صرفا دربرابر خالق و پاسخگويي در برابر خداوند، از مسئوليتي فردي برخوردار است و خارج از اين چارچوب در حيات جمعي بشر، از مسئوليت جمعي بايد سخن گفت.

با اين حال و به‌رغم جمع‌گرايي نهفته در اين مانيفست كه در شعار اصلي آنها يعني «عقلانيت جمعي توحيدي» نيز به چشم مي‌خورد، نويسندگان اين مانيفست نوشته‌اند: «عقلانيت جمعي توحيدي نه به اصالت فرد و نه به اصالت جمع كه بر آميزه‌اي از اين دو استوار است، بدين معنا كه امكان مشاركت فرد را در شكل‌گيري قواعد اجتماعي فراهم مي‌كند و درعين حال با توانمند سازي سازكارهاي نقد اجتماعي مشفقانه، راه هرگونه استبداد اكثريت و ناديده گرفتن فرديت فرد را مسدود مي‌سازد».

***
آفتاب در گزارش آينده خود به بررسي بخش پاياني اين مانيفست خواهد پرداخت كه با رويكردي نظري به مطالبات اجتماعي تاريخ معاصر ايران توجه دارد.

دوشنبه |ا| 7 |ا| بهمن |ا| 1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1951]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن