واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: قوانين را اصلاح كنيد، به خانه بر ميگرديم
جمعي از سرمايه داران ايراني مقيم كشور هاي حاشيه خليج فارس ،خلاءارتباط بين معاونت هاي بازرگاني، ضعف قوانين، نبود بازار هاي آن لاين،به روز نبودن اطلاعات و تعدد مراكز تصميم گيري را از جمله موانع حضور پررنگ تر سرمايه گذاران ايراني مقيم خارج از كشور مي دانند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، جمعه هفته گذشته همايشي در جزيره كيش برگزار شد تا اكثر مسوولان اقتصادي از برخي وزراء و معاونان گرفته تا سفراي ايراني در حوزه خليج فارس و روئسا گرد هم آيند و همايش "بررسي بحران اقتصادي غرب؛ چالشها و فرصتهاي آن براي منطقه و ايران" برگزار شود.
در اين همايش ايرانيان مقيم كشورهاي خارجي به خصوص حوزه خليج فارس هم بودند و نقطه ثقل ماجرا نيز حضور همين مهمانان بود، سرمايه گذاراني كه دعوت شده بودند تا به آوردن سرمايه خود در ايران ترغيب شوند آن هم در زماني كه سيستم اقتصادي در جهان به علت بحراني مالي بوجود آمده ناامن شده و سرمايه گذاران و افراد زيادي از جمله مردم عادي نگران برباد رفتن پول و شغل خود هستند.
در حالي كه ايران به دليل متصل نبودن به اين سيستم و تحريمي كه بيشتر فرصت بوده و نه تهديد، از خطرات اوليه اين بحران مصون مانده است. تاجايي كه رييس سازمان خصوصي سازي، وقتي از رشد شاخص هاي بورس در ايران خبر مي دهد كه شاخصه هاي بورس در بسياري از كشورها دچار افت و تزلزل شده است، البته پس لرزه هاي اين بحران جهاني با كاهش قيمت نفت به ايران هم خواهد رسيد كه مي توان با پيش بيني و برنامه ريزي درست به سلامت موج افول قيمت نفت عبور كرد.
اين عبور نياز به برنامه و عزمي جزم دارد و براي همين كارگروه حل بحران با دستور رياست جمهوري و همايش هاي متعددي در اين زمينه تشكيل شده و خواهد شد.
نه تنها حل بحران بلكه استفاده از اين وضعيت نابسامان جهاني براي جذب سرمايه ها به ايراني كه كمترين آسيب را ديده است نخستين گام نيز براي جذب سرمايه تشويق هموطناني است كه در كشورهاي حوزه خليج فارس سرمايه هاي ثابت يا در گردشي دارند كه اين همايش نيز به همين منظور برگزار شد.
خوشحال مي شويم سرمايه مان را به ايران بياوريم
تعدادي از ايرانيان مقيم خارج براي بررسي وضعيت و مطرح كردن مشكلات سر راه خود به مسوولان ايران در همايش حضور يافته بودند و عنوان مي كردند كه اگر مشكلات پيش روي سرمايه گذاران در ايران حل شود، خوشحال مي شوند سرمايه شان را به ايران بياورند.
رييس شركت صادرات خودرو در دبي در گفت و گو با خبرنگار برنا، مهم ترين نگراني افكار عمومي در خارج از كشور را روشن نبودن علت ايجاد اين بحران در جهان دانست و گفت: كساني كه تجارت مي كنند هيچگونه اعتمادي به بازار جهاني ندارند. در هيچ كشوري اعتماد به بخش هاي بانكي، صادرات، واردات و ... وجود ندارد. بازگشت اطمينان براي كساني كه در كار تجارت هستند خيلي مهم است و اگر اين اتفاق بيافتد فكر مي كنم دوباره مردم سرمايه گذاري را آغاز كنند.
وي در خصوص فضاي ايران براي سرمايه گذاري تصريح كرد: فضاي ايران براي سرمايه گذاري خوب است به شرطي كه به سرمايه گذاران خارجي اطمينان داده شود كه تمام مشكلات سر راهشان را از قبل حل مي كنند. مثل تسهيلات و موانع مختلفي كه وجود دارد.
اين ايراني مقيم دبي، بار رواني بحران مالي را در جهان به دليل نگراني مردم به علت از دست دادن شغل و برنگشتن سرمايه، بسيار بالا ارزيابي كرد و افزود: كساني كه در اروپا زندگي مي كنند با مشكل كاري مواجه بوده و خيلي از شركت ها و كارخانجات در حال اخراج كارمندان و كارگران خود هستند، افرادي كه به اين كشورها هم مهاجرت كردند تمام فكرشان نگه داشتن كار و سرمايه است و اينكه خودشان را سرپا نگه دارند.
بانكدار سرمايه گذاري هم كه براي براي بانك عرب كار مي كرد، درباره وضعيت ايران براي سرمايه گذاري به برنا گفت: ايران قواعد سرمايه گذاري آساني دارد اما وارد ايران شدن براي سرمايه گذاري مثل اين است كه وارد يك تنگ آب شوي،ورودي آن باز است اما ممكن است به يكباره خفه شوي.
وي وجود مراكز متعدد تصميم گيري، بروكراسي، فساد اداري، تغييرات و تصميمات ناگهاني و نداشتن امنيت اجتماعي و اقتصادي را مانع اعتماد سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري در ايران دانست كه با رفع آن مي توان اعتماد سرمايه گذاران را براي ورود به بازارهاي ايران جلب كرد.
وي عمده مشكل مردم عادي آمريكا در بحران را مختص افراد مقيم اين كشور دانست و افزود: مردم محلي آمريكا مشكل خاصي ندارند چون دولت از آنها حمايت مي كند. بيشتر كساني كه خارجي هستند از كارشان اخراج مي شوند.
اين بانكدار افزود: در سرتاسر خليج فارس منابع مالي كم شده است و اين دوره سختي است و يك چرخه نيز نبوده و تغيير بنيادي در سيستم مالي جهان است، پول در سيستم بانكي وجود ندارد، سيستم مالي در بانكها خشكيده و پروژه ها هم خوابيده است.
وي چاره اين كار را سرازير شدن پول از سوي دولت دانست تا پروژهاي بنيان سازي انجام و پول وارد جامعه شود و اضافه كرد: مدل كاپيتاليسم برگشته است و دولت بايد پول در جامعه بريزد چون خود سيستم مختل شده است.
آماده ايم اختراعات در ايران را به توليد انبوه برسانيم
در پانل تخصصي "جذب منابع مالي و اعتباري" هم چند تن از هموطنان مقيم خارج از كشور به عنوان نماينده هاي كشوري كه در آن مقيم هستند، صحبت كرده و مشكلات، سوالات و نقطه نظرات خود را بيان كردند.
"موسوي "-نماينده دعوت شدگان از بحرين- با تاكيد بر اينكه افراد و شركت هاي زيادي در بحرين و ساير كشورهاي شوراي همكار آماده سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف، صنعتي، توليدي ، بازرگاني و ... در ايران هستند، گفت: چند نكته وجود دارد كه توجه به آنها مي تواند به روند اين همكاري ها سرعت بخشد؛ اداره و يا قسمت ارتباط با خارج از ايران بايد منظم بوده و به طور سيستماتيك كار كند، ما دريافت اطلاعات يا صحبت با يك مسوول در ايران چه از طريق اينترنت و چه تلفن مشكل داريم، اكثر سايت هاي اينترنتي نيز به روز نيست و ايميل ها كار نمي كند و در مواردي سايت فقط به زبان فارسي است.
وي در ادامه معرفي نكردن فرصت ها و پروژه ها در زمان مناسب به كشورهاي همسايه، عملكرد كُند ايران در زمينه اقتصادي، فرهنگي و توريسم و نبود تفكر همگاني در كشور را از جمله موارد ديگري دانست كه مسوولين بايد به آن توجه بيشتري نشان دهند.
اين ايراني مقيم بحرين تاسيس شركت هاي مشترك ايراني- خليجي با سرمايه هاي كلان در حد ميليارد يورو، كه بتواند به عنوان شركت هاي مادر در بخش هاي آموزش، صنعت، رسانه هاي گروهي، بيمه، شهرسازي، توريسم و ... فعاليت كند را يكي از راهكارهاي همكاري بيشتر توصيف كرد و افزود: اين شركت مادر به طور مستقيم و غير مستقيم سرمايه هاي خارج را به ايران خواهد آورد، نكته ديگر اين است كه در ايران بنابر آمار اعلام شده حدود 7 هزار اختراع ثبت شده است كه سرمايه گذاران خليجي مي توانند اين اختراعات را به توايد انبوه برسانند، مطلب ديگر مربوط به مالكيت غير ايراني در بخش مسكن است كه اگر راه حل معقولي مطرح شود ممكن است سرمايه گذاران زيادي وارداين كار شوند.
وي وجود مشكلات و خلاء ارتباط بين معاونت هاي بازرگاني ايران و كشورهاي خليج را از مشكلات اين بخش عنوان كرد و افزود: ميليونها دلار در بازارهاي ايران به صورت سنتي معامله مي شود و مشكلي هم ندارد اما معامله با بازرگانان خارجي شرايط خود را دارد و متاسفانه اين خلاء وجود دارد.
اين ايراني مقيم بحرين ضمن تاكيد بر آمادگي مشاركت و سرمايه گذاري در بخش زيادي از سرمايه گذاران خليجي ،مقررات پيچيده، سختي رسيدن به مسوولان اجرايي در بعضي بخش ها و كم اهميتي به كشورهاي خليجي را از ديگر مشكلات اين بخش دانست.
بازار آنلاين ايجاد كنيد
بهزاد قائميان به نمايندگي ايرانيان مقيم قطر، نيز جاذبه هاي توريستي ايران و ظرفيت هاي پزشكي را از جمله مواردي عنوان كرد كه مي تواند سرمايه قطري ها را به ايران وارد كند.
وي در ادامه با انتقاد از امكانات ايران در زمينه مسافراتهاي هوايي گفت: با هزينه زيادي امير قطر را به ايران دعوت كردم. متاسفانه هوا خراب شد و هواپيما در اردبيل ننشست و امير قطر عصباني برگشت، از استاندار شهرمان خواهش كردم دستگاهي كه براي نشاندن هواپيما در كشورهاي ديگر وجود دارد، خريداري كند اگر قرار باشد به علت بدي هوا هواپيما به مبدا برگردد در انگليس هر روز هواپيما بايد به مبدا برگردد.
سيروس محجوب كه مقيم آمريكا و عمارات بود، نيز با انتقاد از غريب بودن ايرانيان در كشورهاي خارجي از سفراي ايراني خواست كه ارتباط نزديكتري را با آنان برقرار كنند و درباره جذب سرمايه به ايران گفت: اگر دولت سيستمي را در بازار آن لاين به صورت اينترنتي ايجاد كند مي توانيم بازار بزرگي را در داخل و خارج كشور به طور مجازي هدايت كنيم و سودهاي بسيار كلاني را براي كشور بياوريم.
گله گذاريها را بگذاريد كنار، لطفا!
رحيمي سفير ايران در عمان ،نيز پس از اتمام سخنراني جمعي از ايرانيان مقيم خارج از كشور به طور كلي نكاتي را مطرح كرد و به عنوان كسي كه چندين سال در حوزه خليج فارس مسووليت داشته و ارتباط نزديكي با اين كشورها داشته، گفت: وقتي بخش خصوصي و دولتي كنار هم مي نشينند گاهي به جاي اينكه مشوق و محرك هم براي همكاري بيشتر باشيم، جمع جلسه تبديل به گله گذاي از همديگر تبديل مي شود اين راه درستي نيست و در اكثر جمع ها سخنان به اين جهت مي رود، هركسي از خودش شروع نمي كند، چراكه اگر انسان از خودش شروع كند شايد بسياري از مسايل راحت تر انجام شود.
وي در ادامه افزود: ايران متعلق به همه است ايراني كه عرق ايراني دارد بايد با همين مشكلات بماند و بسازد چراكه با وجود همه مشكلات حضور داشتن و كار كردن يك ارزش است و بسياري اين كار را انجام دادند.
وي افزود: به طور قطع در كنار همدلي و همراهي همه مسوولين دولتي و خصوصي مي خواهيم اين مملكت را بسازيم و الان هم خيلي از غير ايراني ها هستند كه اشتياق زيادي به سرمايه گذاري در ايران دارند.
در ادامه نيز ساير مسوولان حاضر در پانل جواب برخي سوالات مطرح شده درباره سرمايه گذاري و قوانين موجود و ... را دادند. البته بعضي مسايل مطرح شده چون، بروكراسي، قوانين دست و پا گير، تصميمات و تغييرات ناگهاني و برخي مسايل ديگر نيز مواردي بودند كه در طول همايش كم و بيش به تسهيل شدنشان از سوي مسوولان اشاره شد اما به طور حتم آنچه در عمل وجود دارد با گفته ها هميشه تفاوت زيادي داشته است.
اصلاح برخي قوانين و زير ساختها كه گاه در عين سادگي بسيار مشكل ساز مي شوند، مي تواند در كنار سياستهاي تشويقي گامي مهم در جهت تشويق سرمايه گذران براي حضور در ايران و جذب سرمايه هايشان باشد. سرمايه هايي كه با بحران بود آمده دنبال مكاني امن براي مصون ماندن از برباد رفتن هستند.
دوشنبه |ا| 7 |ا| بهمن |ا| 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]