واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كربلا در گفتار آيتالله محمدتقي مصباح يزدي مكتوب شد
گروه ادب: «آذرخشي ديگر از آسمان كربلا» مجموعه سخنرانيهاي «آيتالله محمدتقي مصباح يزدي» از سوي انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در اين مجموعه، سخنرانيهاي «آيتالله محمدتقي مصباح يزدي» با موضوعيت امام حسين(ع) و قيام عاشورا جمعآوري شده و با موضوعات متفاوت فصلبندي شده است.
در مقدمه اين كتاب آمده است: «مجموعه حاضر بيانات حكمتآميز و عبرتآموز حضرت آيتالله علامه مصباح يزدي است كه در محرم 1421 ايراد شد، گفتار استاد مصباح در عين برخورداري از صلابت و متانت، بيپيرايگي خاص خود را دارد و از بركات وجود شخصيت گرانقدري نشأت ميگيرد كه زبانش بيان قرآني، دلش مالامال از عشق الهي و جانش لبريز از محبت و ارادت به حضرت ختمي مرتبت(ص) و اهل بيت عصمت و طهارت(ع) است».
دو بخش ابتدايي اين مجموعه به شبهاتي پيرامون عاشورا و بزرگداشت آن پرداخته كه در بخش اول علت گرامي داشتن واقعه عاشورا، استفاده نكردن از بحث و گفتوگو در بزرگداشت عاشورا، علت عزاداري به ياد وقايع عاشورا و علت لعن بر دشمنان امام حسين(ع) به تفصيل بيان شده است.
در بخش دوم از قسمت اول، نقش عاشورا در بقاي اسلام، گستردگي و اهميت و تأثير عزاداري براي سيدالشهدا و قداست و تحريف ناپذيري قيام عاشورا مورد بررسي قرار گرفته است.
قسمت دوم اين مجموعه سخنرانيها در 4 بخش به زمينههاي قيام عاشورا پرداخته و از پيشينه تاريخي اين واقعه آغاز كرده و عوامل انحراف جامعه و زمينههاي اجتماعي آن را بررسي ميكند. در بخشهاي بعد علل انفعال جامعه در برابر فعاليتهاي معاويه و علل سستي در جانفشاني براي دين و راههاي افزايش سطح ايمان در قالب اين سخنرانيها عرضه شده است.
«هدف از قيام عاشورا»، «امر به معروف و نهي از منكر»، «وظايف حكومت و مردم در شرايط حاضر» و «امر به معروف و نهي از منكر در قرآن» عنوانهاي پاياني اين كتاب است كه در بخش «امر به معروف و نهي از منكر در قرآن»، به معناي اصطلاحي امر به معروف و نهي از منكر و مراتب آن و موضوع احساس مسئوليت نسبت به ديگران و اينكه چرا قرآن در مقابل مومنان تعبير منافقان را آورده است، ميپردازد.
در بخشي از قسمت پاياني كتاب آمده است: «در ميان همه آياتي كه بر امر به معروف و نهي از منكر دلالت دارند، دو آيه 67 و 71 از سوره توبه داراي ويژگي خاصي هستند: «الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ بَعْضُهُم مِّن بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمُنكَرِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَيَقْبِضُونَ أَيْدِيَهُمْ نَسُواْ اللّهَ فَنَسِيَهُمْ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ هُمُ الْفَاسِقُونَ ﴿67﴾ مردان و زنان دو چهره، [همانند] يكديگرند به كار ناپسند وامىدارند و از كار پسنديده باز مىدارند، و دستهاى خود را [از انفاق] فرو مىبندند. خدا را فراموش كردند، پس [خدا هم]فراموششان كرد. در حقيقت ، اين منافقانند كه فاسقند وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيُطِيعُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ أُوْلَئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ ﴿71﴾ و مردان و زنان با ايمان ، دوستان يكديگرند، كه به كارهاى پسنديده وا مىدارند، و از كارهاى ناپسند باز مى دارند و نماز را بر پا مىكنند و زكات مىدهند و از خدا و پيامبرش فرمان مىبرند. آنانند كه خدا به زودى مشمول رحمتشان قرار خواهد داد، كه خدا توانا و حكيم است.» خداوند ميفرمايد: مومنان و مومنان نسبت به هم ولايت دارند و به دنبال اين ولايت و در پرتوي آن است كه امر به معروف و نهي از منكر ميكنند، اين ولايت را به هر معنايي بگيريم چه به معني محبت و چه به معناي نوعي سلطه و قدرت قانوني، براي اين است كه ديگران را از كار زشت بازدارد».
«آذرخشي ديگر از آسمان كربلا» در 256 صفحه در شمارگان 21000 نسخه به قيمت 3000 تومان از سوي نشر «موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني» به چاپ رسيد.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]