واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در دانشگاه تربيت مدرس محقق شد توليد پروتيين نوتركيبي از ژن HER2 براي دستيابي به آنتي بادي هاي كارآمد در درمان سرطان سينه
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: از سوي پژوهشگران ژنتيك دانشگاه تربيت مدرس پروتيين نوتركيبي از ژن HER2 كه بيان بيش از حد آن در 25 درصد از موارد سرطان سينه ديده مي شود بيان و به منظور توليد آنتي بادي هاي كارآمد در درمان اين سرطان معرفي شد.
به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از روابط عمئومي دانشگاه تربيت مدرس، ژن HER2 در بسياري از سرطان هاي انساني از جمله سرطان سينه دخالت دارد بيان بيش ازحد HER2 در حدود 25 درصد موارد سرطان سينه ديده مي شود و با فنوتيپ تهاجمي تومور و پيش آگهي ضعيف بيماري رابطه مستقيم دارد.
در پژوهشي كه توسط نياز اولياء زاده در قالب پايان نامه دوره كارشناسي ارشد وي انجام و ارايه شد، پروتيين نوتركيبي از ژن HER2 شامل دومين I و II (قطعه P1) در ميزباني مخمر و ميزباني باكترياني بيان شد. اين پروتيين نوتركيب به وسيله آنتي بادي كلونال ضد HER2 توليد شده در اين پروژه تلخيص شد. پروتيين نوتركيب بيان شده در مخمر به وسيله هر دو آنتي بادي توليدي طي پروژه و آنتي بادي تجاري موجود بر عليه P1 طي آزمون و وسترن بلات قابل شناسايي بود. پروتيين نوتركيب P1 باكتريايي نيز در وسترن بلات با هر دو آنتي بادي نتايج مشابهي داشت در نهايت پروتيين نوتركيب باكتريايي با موفقيت به وسيله ستون كروماتوگرافي تهيه شده از آنتي بادي پلي كلونال توليدي، تلخيص شد.
دگرگوني الگوي تغييرات پس از ترجمه پروتيين ها، مثل الگوي گليكوزيلاسيون يكي از ويژگي هاي مشترك سلول هاي سرطاني است هدف گيري چنين تغييراتي ممكن است بتواند قابليت ايجاد تمايز بين سلول هاي طبيعي و سرطاني را براي آنتي بادي ها فراهم كند.
اولياء زاده به تفاوت بيان پروتيين نوتركيب در مخمر با ميزبان هاي ديگر اشاره كرد و گفت: بيان كردن پروتيين نوتركيب در يك مخمر نسبت به ميزبان هاي ديگر مزاياي متعددي دارد از جمله اين مزايا مي توان به امكان اعمال تغييرات پس از ترجمه و فولدينگ صحيح تر پروتيين در جهت شبيه تر شده به پروتيين در سلولهاي پستانداران، اشاره كرد بنابراين به نظر مي رسد محصول نوتركيب آن براي توليد آنتي بادي مناسب تر باشد.
وي در ادامه در تشريح ضرورت پروژه تحقيقاتي خود افزود: آنتي بادي هاي منوكلونال طراحي شده عليه آنتي ژن هاي توموري ابزار بسيار كارآمدي را در تشخيص و درمان سرطان فراهم آورده اند از آنجايي كه آنتي بادي هايي كه در حال حاضر براي درمان سرطان سينه در دسترس است از كارايي مناسب برخوردار نيستند و عوارض ناخواسته اي را نيز در سلول طبيعي سبب مي شوند با استفاده از اين پروتيين هاي نوتركيب به عنوان ايمونوژن و ابزار غربالگري آنتي بادي ممكن است بتوانيم به آنتي بادي هايي دست يابيم كه عملكرد موثرتري داشته، عوارض ناخواسته كمتري بر جاي گذاشته و قادر به القاء موثرتر و كم عارضه تر آپوپتوز در سلول هاي سرطاني سينه باشند.
اين پژوهش با راهنمايي دكتر سيد جواد مولي و دكتر حجت الله رباني و با مشاوره دكتر محمود جدي تهراني در دانشكده علوم پايه دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./01
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]