واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افزايش آلاينده ها ناشي از خودروها معضل آينده شهرها در گيلان
ميزان آلاينده هاي ناشي از سوخت خودروها در شهرهاي پر جمعيت استان گيلان از جمله رشت در حال افزايش است و اين روند، سلامت ساكنان آينده اين شهرها را در آينده با چالش جدي مواجه خواهد كرد.
سه عنصر گرانبهاي خاك، آب و هوا براي حيات بشر، در زيباترين و عاليترين شكل ازسوي خالق هستي به ساكنان استان هاي شمالي اهدا شده است كه رفتارهاي تخريبي انسان ها به شدت آنها را مورد تهديد قرار داده است.
آلودگي هاي استان گيلان برخلاف بسياري ديگر از استان هاي كشور كه داراي آب و هواي خشك، نيمه خشك و يا كويري هستند و آلايندگي بصورت ذرات معلق در مي آيند ، براثر بارندگي ها به عمق زمين و خاك منتقل مي شوند.
اين خاك صبور وحاصلخيز كه پس از ميليون ها سال تغيير وتحول دراين يگانه كره قابل زيست به شكل كنوني در آمده است و در نقطه كوچكي از اين زمين به نام حاشيه هاي درياي خزر منبعي بسيار غني و زاينده به شمار مي رود ، در حال حاضر به شدت تهديد مي شود.
آلودگي شهري كه بيشتر بر اثر سوخت هاي فسيلي توليد مي شود، با شستشوي خيابان ها و آبهاي سطحي در رودخانه هاجاري مي شوند و يا عمق خاك را آلوده كرده و يا روان آب ها و رودخانه ها را متاثر مي كنند.
كارشناسان به شدت نسبت به آينده استان گيلان با روندفعلي آلاينده ها احساس نگراني مي كنند و خواستار اتخاذ تصميمات جدي در اين باره هستند.
"حميد غلامي" كارشناس و محقق آبخيزداري و منابع طبيعي گفت: افزايش روبه رشد جمعيت شهري و تراكم زياد آن در روز به دليل مهاجرت از اطراف به داخل شهر، يكي از دلايل آلودگي هاست.
وي اظهارداشت:نياز به تامين امكانات و ناوگان حمل ونقل داخل شهري و حتي برون شهري كه با افزايش خودروهاي كه به صورت كرايه اي به علاوه خودروهاي شخصي در سطح شهر كه با توجه به عدم توسعه خيابان هاي شهر رشت بيشتر احساس مي شوند و همچنين ترافيك زياد در بعضي نقاط شهر و در بعضي از ساعات شلوغ، سطح آلودگي هوا در شهر رشت را افزايش داده است.
وي افزود: ميزان آلودگي سربي و گوگرد حاصل از گازوئيل خودروهاي ديزلي نيز بر اين مشكل افزوده است.
وي گفت : به دليل اقليم مرطوب و بارندگي زياد در شهر رشت و استان گيلان بروز بارندگي هاي اسيدي كه حاصل تركيب "SO2 " موجود در هوا در اثر سوخت هاي فسيلي با بخار آب، آب هوا مي باشد، تخريب ساختمان ها و ابنيه ها و خودروها را در بردارد.
به گفته وي، پس از ريزش باران ممكن است، باران ها بصورت اسيدي وارد آب رودخانه ها وآب هاي جاري شده كه اين امر حيات آبزيان را به خطر مي اندازد.
غلامي گفت: به دليل اينكه هنوز جنبه هاي صنعتي استان گيلان چندان توسعه پيدا نكرده است ، مسوولان اين فرصت را دارند كه خود را آماده مقابله با پديده آلودگي كنند.
"كامران تقوي" عضو هيات علمي دانشكده بهداشت رشت افزود: مطالعاتي كه در 10 سال قبل درچند شهر استان گيلان از جمله شهر رشت انجام گرفته است نشان مي دهد كه هواي شهر رشت از آن زمان مشكل آلودگي دارد.
وي تصريح كرد: يكي از دلايل عمده و مهم آلودگي در اين استان افزايش خودرو است كه آمار دقيقي از ميزان آن وجود ندارد.
وي عمده آلاينده ها در استان گيلان را به ترتيب خودروها، صنايع و سفرهاي روزانه جمعيت حومه شهر به داخل شهر ذكر كرد و گفت: راه حل هاي فوري مانند ساخت پل هاي عابر پياده در ميدان شهرداري و در بعضي مناطق پرتردد مي تواند راهكار مناسبي براي كاهش توقف خودروها و كاهش آلودگي ها باشد.
كارشناس اداره كل محيط زيست گيلان گفت : هواي شهرهاي استان گيلان مانند برخي كلان شهرها مشكل حاد آلودگي ندارد و اين آلودگي ها در بعضي از مناطق شهري چون شهر رشت بصورت لكه اي ديده مي شوند.
قزل حسيني تصريح كرد: براساس بررسي كارشناسان عمده اين آلودگي ها ناشي از حجم بالاي خودرو در شهر رشت است.
ك/4 619/1552/508 شماره 857 ساعت 16:44 تمام
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]