واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دسترسي به مقالات تخصصي دينپژوهي در سايت «راسخون»
گروه فضاي مجازي: سايت «راسخون» در جديدترين بهروز رساني خود، مقالات متنوع و جديدي را در بخش «دينپژوهي» عرضه كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، زندگينامه و آثار شيخ الطائفه شيخ طوسى، رويكرد عقلى بر ضرورت وجود امام، قرآن كريم و بشارتهاى پيامبران، خدا را تا چه اندازه مىتوان شناخت، مفهوم توحيد، سرگذشت زني از سرزمين خدايان بت، حـج ابراهيمى و تقريب مذاهب، قاموس واژهها، شكوه تعبير در صحيفه سجاديه، مباني، اصول، روشها و اهداف تربيتي، تشيع، آيين نه فرقه، زمزم راز و صحابه از ديدگاه قرآن از عناوين اصلي مقالات بخش دينپژوهي است.
در بخش «زندگينامه و آثار شيخ الطائفه شيخ طوسى» آمده است: «ابو جعفر محمدبنحسن طوسى معروف به شيخ الطائفه، در خراسان، در سال 385 هجرى متولد شد. او از ستارگان بسيار درخشان جهان اسلام است و در فقه و اصول، حديث، تفسير، كلام و رجال تاليفات فراوان دارد. خاندان شيخ طوسى تا چند نسل همه از علما و فقها بودهاند. شيخ طوسى مدت پنج سال نزد شيخ مفيد درس خوانده است. ساليان دراز از خدمت شاگرد مبرز شيخ مفيد، سيد مرتضى بهرهمند شده است.»
«استادش سيد مرتضى در سال 436 هجرى درگذشت و او دوازده سال بعد از سيد در بغداد ماند، ولى بعد به علت يك سلسله آشوبها كه در نتيجه خانه و كاشانهاش به تاراج رفت، به نجف مهاجرت كرد و حوزه علميه نجف را در آنجا تاسيس كرد و در سال 460 هجرى در همان جا درگذشت. مقبره ايشان در نجف معروف است.»
در بخش «صحابه از ديدگاه قرآن» ميخوانيم: «اهل سنت ارزش شايسته و در خور شإنى براى سيره اهل بيت(ع) قائل نيستند، ضمن آن كه بسيارى از آنان تكريم فوقالعاده براى امامان قائلند، اما سنت و سيره اهل بيت(ع) را به عنوان مصدر و مرجع نمىشناسند. پيروان اسلام بايد مرجعيت علمى و فقهى اهل بيت(ع) را بپذيرند و همان ارج و ارزشى كه براى سنت پيامبر(ص) قائلند، براى سيره اهل بيت(ع) قائل باشند.»
«اهل سنت براى صحابه و سيره آنان قداستى ويژه قائلند و همان عصمتى كه ما براى پيامبر و امامان قائليم براى صحابه ثابت دانسته و سنت و سيره آنان را به عنوان مصدرى از مصادر استنباط مىشناسند. بحث جايگاه صحابه، شإن و منزلت آنان، تكريم منزلت خوبان آنان و نقد عملكرد نادرست بدان صحابه، بحثى است دراز دامن. از اتهاماتى كه ساليانى طولانى است شيعه را به آن متهم مىكنند اين است كه شيعه همه صحابه را تكفير مىكند و جز براى معدودى از آنان ارج و منزلتى قائل نيست.»
بخش «قرآن كريم و بشارتهاى پيامبران» اشاره به اين مطلب دارد كه آنچه در قرآن آمده، اين است كه تورات و انجيل موجود آمدن پيامبر اسلام را با صفات و نه با نام بشارت دادهاند و در اين دو كتاب مواردى را براى تأييد اين مدعا مىتوان يافت. در اين بخش ميخوانيم: «در سنت اسلامى هميشه اين اعتقاد وجود داشته است كه پيامبران پيشين در كتابهاى خود به آمدن پيامبر اسلام(ص) بشارت دادهاند. همچنين هميشه اظهار شده است كه اين اعتقاد به قرآن متكى است. از آياتى از قرآن استفاده شده است كه حضرت موسى(ع) در تورات و حضرت عيسى(ع) در انجيل آمدن پيامبر اسلام را بشارت دادهاند.»
«به همين دليل در طول تاريخ اسلام براى يافتن مصاديقى از بشارت در تورات و انجيلِ موجود، تلاشهاى زيادى صورت گرفته و كتابهاى متعددى نوشته شده است. پرسشى كه اين نوشتار بدان مىپردازد و سعى مىكند به آن پاسخ دهد، اين است كه واقعا موضع قرآن در اين باره چيست و آيات مورد استناد چه دلالتى دارند؟ اگر برخى از اين آيات بر اين امر دلالت دارند، آيا مىتوان مصداقى براى آن در تورات و انجيل موجود يافت؟»
جديدترين مقالات «دينپژوهي» در سايت راسخون را اينجا ببينيد!
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]