واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: عضو فدراسيون دوچرخهسواري در گفت و گو با ايلنا:دبير فدراسيون اينكاره نيستسال گذشته با اين پيست 15 مدال آورديمآقاي عليآبادي بايد اين رشته را از سقوط نجات دهد
تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو كميته فني فدراسيون دوچرخهسواري با ابراز تاسف از سير نزولي نتايج كلي فدراسيون دوچرخهسواري در تورنمنتهاي داخلي و خارجي، شرايط نابسامان حاكم بر اين مجموعه، عدم كارآيي لازم جانشين فعلي رئيس فدراسيون و مواردي از اين دست ابراز اميدواري كرد محمد عليآبادي با مستقر كردن افراد فني در اين مجموعه از نزول هر چه بيشتر ورزش مدالآور دوچرخهسواري پيشگيري كند.
مهرداد صفرزاده در گفت و گوي تفصيلي با خبرنگار ايلنا، پيش از شروع صحبتهايش با اشاره به مصاحبه قبلي خود با گروه ورزشي اين خبرگزاري به عواقب ناخوشايند آن براي خود در فدراسيون پرداخت و گفت: متاسفانه فدراسيون به اين خاطر تا حدي تحت تاثير آن مصاحبه قرار گرفت و فكر كنم برخورد خوبي در اين ارتباط با بنده نداشتند.
وي افزود: به ظاهر ما نبايد مشكلات و مسايل دروني فدراسيون را به گوش مردم برسانيم. در حالي كه اين براي من يك وظيفه است. هم از نظر شرعي و هم از نظر عرفي من بايد اين كار را انجام ميدادم و هر گاه خبرنگاران در اين ارتباط از بنده سوال كنند من هم پاسخگوي سوالاتشان هستم.
صفرزاده اضافه كرد: در حال حاضر فدراسيون دوچرخهسواري به صورت انفرادي اداره ميشود و تمام فشارها روي دوش آقاي خالقي دبير فدراسيون است. البته ايشان هم از نظر جسماني توان اين كار را ندارند و هم از نظر فني. به لحاظ جسماني به اين خاطر كه ايشان دو بار در محل فدراسيون دچار حمله قلبي شدند و پزشكان به ايشان توصيه كردهاند كه هرگز در اين سمت فعاليت نكنند و از اين لحاظ نگران سلامتي ايشان هستيم. از نظر فني هم آقاي خالقي شناخت كافي نسبت به مسايل دوچرخهسواري ندارند.
صفرزاده خاطر نشان كرد: اما متاسفانه ايشان همچنان به كارشان با اين شرايط ادامه ميدهند و من فكر نميكنم كه براي فدراسيوني كه اين قدر مقام به دست آورده و جايگاه خوبي در سطح جهاني داشته است اين شرايط مطلوب باشد.
وي ادامه داد: ما حتي زماني در كنفدراسيون آسيا صاحب كرسي بوديم و آقاي هاشمي روزي در آن مقر عضو هيات رئيسه كنفدراسيون بوده اما متاسفانه ما حالا هيچكس را نداريم در حالي كه بودن يك نماينده در جوامع بينالمللي مزاياي زيادي دارد و حضور ما در ميادين ورزشي ميتواند يك پشتوانه ارزشمند براي ورزش دوچرخهسواري باشد. همانطور كه سال گذشته در قهرماني آسيايي بانكوك خود من به عنوان داور حضور داشتم و باعث شد كه بتوانيم اطلاعات را زودتر به ورزشكارانمان برسانيم و آن جدول را به اعضاي تيم اطلاع بدهيم. همان اقدام باعث شد كه سه مدال برنز براي ورزشكارانمان به ارمغان بيايد كه اين براي من هم افتخاري محسوب ميشود اما در مسابقات امسال ديديم تيم ما برخلاف سال گذشته كه 15 مدال كسب كرد تنها سه مدال گرفت. اين در حالي بود كه امسال از بنده حتي به عنوان يك نيروي كنار تيم هم استفاده نشد.
عضو كميته فني فدراسيون دوچرخهسواري ادامه داد: من احتياجي به مسافرت ندارم و به اندازه كافي در عمر ورزشيام سفر رفتهام اما ما فكر ميكنيم كه ميتوانيم مفيد باشيم. اين در حالي است كه با وجود نامهاي كه دو ماه پيش آقاي آشتياني نوشته بودند تا در رقابتهاي جهاني اخير بنده به همراه تيم ملي در مسابقات حاضر باشم به واسطه آن مصاحبه انتقادي بنده از فدراسيون، اسمم قلم گرفته شد و ايشان بنده را به سفارت معرفي نكردند. از اين رو با اين طرز رفتار بنده مجبورم از اين پس با فدراسيون جهاني در ارتباط باشم، تا به كارهاي اينچنينيام رسيدگي كنم.
صفرزاده اضافه كرد: اگر امثال بنده حرفي ميزنيم به اين دليل است كه دلمان براي اين رشته ورزشي ميتپد. من به عنوان عضو كوچكي از اين فدراسيون كه سالها در ردههاي مختلف از دوچرخهسواري گرفته تا مربيگري در مقاطع باشگاهي، جوانان تيم ملي بزرگسالان، حضور در تمام كميتههاي فدراسيون و غيره فعاليت كردهام و همراه افراد ديگري اين زحمات را متحمل شدهايم تا اين فدراسيون به اين جايگاه برسد و اين نبوده كه فدراسيون دوچرخه سواري فقط با تلاش دو ، سه نفري كه الان هستند به اين جا رسيده باشد. همه و همه دست به دست دادهاند تا به اينجا برسيم و دوچرخهسواري متعلق به فرد خاصي نيست. متعلق به يك ملت است و ما بايد به آن تعصب داشته باشيم و نبايد به صورت سليقهاي در مورد آن عمل كنيم.
وي ادامه داد: اما متاسفانه در مسابقات جام جهاني شاهد بوديم كه نتايج ما در تيماسپرينگ چطور بود و ما بين 14 تيم دوازدهم شديم (!).در مسابقات مختلف آن نيز ما بين 16 شركت كننده چهاردهم شدهايم. اينها نتايج ضعيفي هستند كه هيچ كس توقع آن را نداشت. ما در دور مقدماتي حذف شديم. چه كسي پاسخگوي اين نتايج است؟
صفرزاده اضافه كرد: حالا پذيرفتني نيست كه آقايان بگويند چون پيست ما سيماني بود اين نتايج رقم خورد. در حالي كه ما با همين پيست سيماني سال گذشته 15 مدال آورديم. اين به برنامهريزي فني مربوط ميشود كه متاسفانه فدراسيون در مورد آن نظارت و اشراف كامل و خوبي ندارد. اگر شما قصد داشتيد به جام جهاني برويد بايد ميدانستيد كه اين مسابقات مكاني براي كسب آمادگي و تمرين نيست.
وي تاكيد كرد: جام جهاني براي كشورهايي مانند مثل انگليس، آلمان، ايتاليا و از اين دست يك تورنمنت تمريني است نه براي ما. جام جهاني براي ما جايگاه خيلي بلندي است كه بايد در آن با بهترين برنامهها و قويترين نفراتمان شركت كنيم. اگر با چنين مسابقاتي مواجه ميشويم بايد با دقت حركت كنيم و پيش از آن بچههاي تيم ملي را يك هفته به مكاني ببريم كه پيست چوبي داشته باشد و در آن خوب تمرين كنند. مگر تا حالا اين كار را نكردهايم؟
صفرزاده در مورد حضور همزمان واعظي آشتياني در فدراسيون دوچرخهسواري و باشگاه استقلال و تاثير آن بر عملكرد وي در مجموعه دوچرخهسواري گفت: اگر فردي كه به عنوان زيردست آقاي آشتياني در پست دبيري فدراسيون مشغول است فردي فني، داراي سوابق عالي در دوچرخهسواري، مربي خوب، مدير ورزشي خوب و كارشناسي برجسته و يا داور خوبي بود، ميشد گفت كه ايشان كار را به فردي سپرده كه كاملاً فني است اما آقاي خالقي از نظر فني هيچ اطلاعاتي ندارد و اين يك واقعيت است.
وي اضافه كرد: در مدت دبيري ايشان خود من به آقاي خالقي كمك كردم و اين نيست كه همه چيز را در آن دو روز اول ياد گرفته باشد. اما متاسفانه ايشان نه از لحاظ سلامت جسماني و نه به لحاظ مسايل فني شرايط مطلوبي براي اداره فدراسيون ندارد؛ اما آيا فدراسيون دوچرخهسواري كه داراي اين همه عنوان بوده و افرادي مانند قادر ميزباني, حسين عسگري، امير زرگري و از اين دست را دارد بايد به اين شكل اداره شود؟ معتقدم براي حل اين مشكلات بايد هر چه سريعتر فكري اساسي براي فدراسيون كرد. اين نيست كه ما بگوييم آقاي آشتياني برود.
صفرزاده اظهار داشت: آقاي آشتياني همانطور كه همه مطلع هستند در حال حاضر در باشگاه استقلال با تمام قوا مشغول فعاليت هستند و زماني هم در سالهاي اول حضورشان در فدراسيون دوچرخهسواري با تمام قدرت زحمت كشيدند و در آن زمان بنده در كنارشان حضور داشتم و براي مسابقات مختلف به اقصي نقاط كشور سفر ميكرديم و چون نظارت دقيق ايشان بر تمام امور ريز و درشت فدراسيون وجود داشت همه اركان اين مجموعه از شمال تا جنوب و شرق تا غرب، مانند ساعت كار ميكردند اما امروزه چون نظارت دقيقي بر كار هياتها، باشگاهها و حتي فدراسيون وجود ندارد شرايط بحراني بر فدراسيون حاكم شده است.
صفرزاده افزود: به هر حال اداره كردن استقلالي كه در سه جام مختلف حضور دارد كم كاري نيست و من چون خودم ورزشي هستم ميدانم كه آقاي آشتياني در باشگاه استقلال تا چه حد مشغله دارد.
وي افزود: من يك فرد ورزشي هستم و هرگز هم قصد نداشته و ندارم كه با سياسيون درگير بشوم و يا چالش داشته باشم. چرا كه خودم را در آن جايگاه نميدانم. بحث حضور آقاي آشتياني در استقلال و دوچرخهسواري هم به سازمان مربوط است و بس. من دخالتي در بحث عملكرد ايشان ندارم اما در مورد نفرات زير مجموعه بحث دارم و حاضرم در يك مناظره در همين ارتباط هم با آقايان شركت كنم و جواب بدهند كه چرا امروز فدراسيون به اين شكل اداره ميشود؟ اصلا صفرزاده بد است برويد از نفرات بعدي استفاده كنيد. اگر نميتوانيد برويد يك كارشناس خارجي بياوريد. اين درست نيست فدراسيوني كه برايش اين قدر زحمت كشيدهايم و اعتبارات جهاني برايش كسب شده را به امان خدا رها كنيم. ما سال گذشته مجوز تور قطر را داشتيم كه قرار بود ده هزار دلار هم حقالزحمه به تيم پرداخت شود اما حالا تماس گرفتهاند كه ايران در اين مسابقات شركت داده نميشود. در حالي كه قرار بود هر دو تيم آقايان و بانوان ما در اين مسابقات حضور پيدا كنند.
وي با اشاره به شرايط نابسامان باشگاههاي حاضر در مسابقات دوچرخهسواري كشور به علاقهمندي فراوان واعظي آشتياني به كار كردن در مجموعههاي زيردستش گفت: ايشان وقتي به دوچرخهسواري آمد تمام وقت در خدمت اين فدراسيون بود و حركت اساسي را در اين رشته ايجاد كرد؛ اما در حال حاضر باشگاهي مانند پيكان دچار بحران شديد ماليست. به خاطر دارم دو سال پيش به خاطر مشكل همين تيم پيكان ساعت 11 شب با ايشان تماس گرفتم و آقاي واعظ در همان ساعت از شب گفتند كه اين بحث را پيگيري خواهند كرد و پيگيري شبانه ايشان باعث شد كه اين تيم حفظ شود و بلافاصله كار صدور ويزاي آنها رتق و فتق شد و اين تيم به تورنمنت بينالمللي خارج از كشور اعزام شد؛ اما الان اين تيم روي هواست. تيمي كه متعلق به بزرگترين كارخانه اتومبيلسازي خاورميانه است، در حال حاضر حمايت كنندهاي ندارد و مليپوشان عضو اين تيم پس از گذشت 18 ماه هنوز هيچ پولي دريافت نكردهاند. اين ورزشكار چطور با اين شرايط قهرمان تيم ملي شود؟
صفرزاده در اين بخش از صحبتهايش خطاب به محمد عليآبادي گفت: از ايشان به عنوان رئيس سازمان تربيت بدني و رئيس كميته ملي المپيك خواهش ميكنم اين خواسته بنده به عنوان يك ورزشكار و نه به عنوان يك كارشناس، نه عضو كميته فني فدراسيون، نه به عنوان كسي كه چندين سال سرمربي تيم ملي بزرگسالان و جوانان و دبير فدراسيون و داور اين رشته بودهام،را جامه عمل پوشانده و حداقل دو ناظر فني در اين فدراسيون گمارده شود تا بر كار آن نظارت دقيق انجام دهند و مشخص شود چرا قهرمانان نامي ما امروز مانند سال گذشته مقام كسب نميكنند و در مسابقات بينالمللي ركاب نميزنند؟
وي ادامه داد: تيم ما سال گذشته در رنكينگ آسيا اول بود اما امسال به رده چهارم سقوط كرده است. ما حتي در دنيا تا رده دوازدهم هم بالا رفتيم اما اوضاع فعلي براي ما اصلاً خوب نيست.
صفرزاده هشدار داد: اگر طي يك دو ماه آينده فكر عاجلي براي فدراسيون صورت نگيرد و تدبير ويژهاي انديشيده نشود كار ما در سال 88 به مراتب بيش از امروز به مشكل برخواهد خورد. چرا كه تمام برنامه سال آينده ظرف همين دو ماه آينده بسته خواهد شد. اگر در اين برنامهريزي نظارت سازمان و كميته ملي المپيك بود كه هيچ، در غير اين صورت اوضاع از اين هم وخيمتر ميشود.
صفرزاده خطاب به مسوولان كميته ملي المپيك گفت: اين كميته بايد حداقل دو تا سه ناظر را بالاي سر فدراسيونهايي مانند دوچرخهسواري قرار دهد تا ببيند كه اينجا چطور اداره ميشود و سپس خودشان تشخيص خواهند داد كه بنده و ساير دلسوزان چه ميگوييم.
پايان پيام
كد خبر: 469116
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]