تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855070353




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش ايسكانيوز از نشست « سينما، شهر،اقتباس ادبي» 1 محمدرضا اصلاني: با خودشناسي مي توان جهان آفرينش را شناخت


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: گزارش ايسكانيوز از نشست « سينما، شهر،اقتباس ادبي» 1 محمدرضا اصلاني: با خودشناسي مي توان جهان آفرينش را شناخت


تهران- خبرگزاري ايسكانيوز : محمدرضا اصلاني گفت: با خود شناسي مي توان جهان آفرينش را شناخت و با شناخت آفرينش هنرمند دست به خلق اثر هنري مي زند .

به گزارش خبرنگار سينمايي گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، محمدرضا اصلاني در نشست« سينما، شهر،اقتباس ادبي» اظهار داشت : سينما وقتي جدي شد كه به اقتباس از رمان و داستان رو آورد سينما يك معنا و امري ادبي است و درست كه به ظاهر تصويري است اما در اصل ادبي است .به دليل اين كه روايتي به شدت ادبياتي و جهاني است.
اغلب فيلم هاي هاليوودي از نمايش نامه ها و رمان هاي موفق آمريكااست. كه تهيه كنندگان انتخاب كرده به سناريو نويس ها براي تبديل به فيلم نامه مي دهند.
اصلاني تصريح كرد: در واقع ادبيات يك سناريو اورجينال و اصلي است شايد10درصد فيلم نامه اورجينال داريم و 90درصد فيلم ها در هاليوود بيشتر اقتباس از رمان ها و ادبيات است و اين يك جور تضمين كاري براي سينما دوستان و تهيه كنندگان است. روشنفكران و اهالي فكر و انديشه هيچ وقت از اقتباس خسته نشدند بلكه به اين گونه ادبي به شدت علاقمند هستند. فيلم هاي «آنتونيوني» بشيتر از رمان اقتباس شدند و از درونيات شخصيت ها ، رفتار و گفتگو ها در فيلمنامه خود و اقتباس از زمان استفاده كرده است. «اورسن ولز» هم از رمان هاي و نول هاي دوران خودبه خصوص دو فيلمش «دن كيشوت»و «محاكمه كافلا» ازاقتباس استفاده كرده است.
كارگردان آتش سبز افزود: اقتباس به معناي اين نيست كه يك داستان را از رمان و نول ادبي برداشته و تبديل به فيلم و تصوير كنيم بلكه در واقع سبك و ساختار يك فيلم است كه اقتباس را شكل مي دهد اقتباس نشان مي دهد كه چگونه روح يك اثر در فيلم تجلي پيدا مي كند.
در سينما فيلمساز تصوير مي سازد نه اينكه از يك داستان صرفا تصوير برداري كرده باشد در اصل بايد اقتباس يك فيلم درامي از تصوير باشد، ادبيات بايد الگو باشد متاسفانه در ايران بين رمان نويس ها و فيلم سازان اختلاف عقيده و يك جور دعوا وجود دارد.نويسنده انتظار دارد صفحه به صفحه رمانشان تبديل به فيلم شود در صورتي كه اين امكان پذير نيست و باعث تاسف اين كه، به جزء چند مورد از اين گونه اقتباس ها موردي در سينماي ايران وجود ندارد.
«محمدرضا اصلاني» خاطر نشان كرد: به دليل ضعف در بخش هاي مالي، اقتباس دچار ضعف در ايران است. عدم اقتباس ادبي باعث شد سينماي ايران به كپي برداري از آثار نازل قديمي و خارجي برود و اين ضربه مهلكي بر پيكره سينماي ملي و بومي وارد كرده است، در سه دهه اخير فيلمسازان توانستند نبض سينما را در دست گرفته و بر مسائل اقتصادي و اجتماعي بپردازند، در واقع واقعيت نبايد صرفا يك پوسته ظاهري باشد.
در دهه 40ما بيش از يك يا دو رمان نداشتيم ولي در حال حاضر ساليانه 40 تا 50رمان نوشته مي شود كه پيشرفت و رشد اين گونه ادبي را نشان مي دهد.
«اصلاني» در پايان گفت: روايت و اقتباس در هر جايي مختص بر خود آنجاست و قهرمان يك نشانه است. رستم اپيك نيست بلكه پدر و پسر همديگر را مي شناسند و اين يك نشانه است. چگونه روايت كردن، واقعيات جامعه را نشان مي دهد. ادبيات، اسطوره ها و نشانه ها تصويري از يك جامعه است.در اصل انسان اگر خود را نشناسد نمي تواند جهان پيرامون خود را شناخته ودست به خلق اثر هنري بزند. ما مجموعه اي از ادراكات خود هستيم، و همين ادراكات است كه مفهوم و معنا را در غالب تصويربيان مي كند و فيلمساز بايد به اين مفهوم ها و نشانه ها پي ببرد تا بتواند اقتباسي موفق از ادبيات داشته باشد.
 دوشنبه 30 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن