واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور معاون تخقيقات وزارت بهداشت:ايران نهمين كشور دارنده مركز ثبت كارآزمايي باليني بينالمللي شد
خبرگزاري فارس: مشاور معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: ايران نهمين كشور دارنده مركز بينالمللي ثبت كارآزمايي باليني شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، مسعود سليماني، امروز در يك نشست خبري در محل معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، افزود: ايجاد مراكز ثبت كارآزمايي باليني از سال 2004 با اعلام چند نشريه معتبر علوم پزشكي در دنيا آغاز شد، اين نشريات اعلام كردند فقط زماني مقاله دستاوردهاي پزشكي جديد را چاپ ميكنند كه مشخصات مرحله كارآزمايي باليني آنها در يك مركز معتبر ثبت شده باشد و اين اطلاعات در دسترس همگان باشد.
وي گفت: پس از آن با همكاري سازمان سلامت جهاني سقف زماني تعيين شد كه بعد از آن تاريخ فقط مقالاتي كه اين الزام را رعايت كرده باشند، مقاله آنها در اين مجلات معتبر كه معروفترين و مهمترين نشريات علوم پزشكي در جهان هستند، چاپ ميشود، علت اين موضوع نيز اين بود كه فعاليتهاي تحقيقاتي كارآزمايي باليني با سود شركتهاي بزرگ دارويي و تجهيزات پزشكي و مراكز درماني بزرگ مرتبط است و ممكن است بسياري از كارآزماييهاي باليني در صورت سودآور نبودن براي شركتهاي تجاري در جايي ثبت نشود و در آينده با تكرار آن سلامت افراد ديگري را به خطر بيندازد.
سليماني افزود: بعد از اين اعلام سازمان سلامت جهاني از وزراي بهداشت كشورهاي جهان خواست كه اين موضوع را پيگيري كنند. بعد از اين تصميم كشورهاي استراليا، چين، هند، سري لانكا، آلمان، ژاپن، انگلستان و هلند نيز چنين مركزي را داير كردند و ايران نهمين كشوري بود كه مركز ملي ثبت كارآزمايي باليني توليدات جديد دارويي و پزشكي را داير كرد.
وي گفت: ابتدا قرار بود اين مركز مدتي در سطح ملي كار كند و بعد بتواند بينالمللي شود اما حوادث به سرعت پيش رفت و ظرف مدت كوتاهي توانستيم اين مركز را ثبت بينالمللي كنيم. اكنون علاوه بر محققان ايراني محققان ساير كشورها نيز ميتوانند مراحل كارآزمايي باليني خود را در ايران ثبت كنند.
سليماني در پاسخ به فارس گفت: تاكنون نزديك به 300 محقق براي عضويت در اين سامانه ثبت نام كردهاند، اما فقط 34 مورد كارآزمايي باليني در اين مركز ثبت شده است، محققان بايد اطلاعات مشخصي را مانند موضوع تحقيق، نام محقق، شركت حامي، بيماري مورد تحقيق و مانند آن را به اين مركز اطلاع دهند تا معلوم باشد چه كسي درباره آن پاسخگوست.
وي افزود: ثبت مراحل كارآزمايي باليني تحقيقات پزشكي الزاماً ربطي به صدور مجوز توليد و عرضه محصول نهايي در وزارت بهداشت ندارد و هنوز اين ثبت اجباري نشده است.
رئيس مركز ثبت كارآزمايي باليني پزشكي ايران در پاسخ به اين پرسش فارس كه آيا ثبت كازآمايي باليني احتمال لو رفتن تحقيقات و پتنتهاي جديد را به وجود نمي آورد، گفت: ممكن است محققاني باشند كه اين ترس را داشته باشند كه ابداع آنان لو برود، در اين صورت ميتوانند در فازهاي اوليه مطالعاتي تحقيقشان را در يك مركز همگاني ثبت نكنند و بعد از ثبت پتنت به نام خودشان در اين مراكز ثبت نام كنند و البته مي توانند بعداً نشريات معتبر پزشكي را هم براي چاپ مقالاتشان اقناع كنند.
انتهاي پيام/ش
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]