واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: آخرين اخبار از جشنواره فجر
فرهنگ > سينما - چهارده روز مانده به آغاز بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر، ستاد خبري جشنواره آخرين اخبار داوران خارجي و آثار منتخب بخش مواد تبليغي و اطلاعرساني امسال را اعلام كرد
هاله عابدين:
قضاوت داوران خارجي در بخش بينالملل
«آندري زوياگينتسف» كارگردان 44 ساله روس كه نخستين فيلمش با عنوان «بازگشت» در جشنوارههاي مختلف جوايز متعددي از جمله شير طلايي جشنواره ونيز را از آن خود كرده، به عنوان يكي از داوران بخش بينالملل جشنواره فيلم فجر امسال انتخاب شد. موفقيتهاي بسيار «بازگشت» باعث شد منتقدان زوياگينتسف را تاركوفسكي دوم بنامند. «تبعيد» كه اقتباسي از كتاب «موضوع خندهدار» نوشته ويليام سارويان و دومين فيلم زوياگينتسف است، جايزه بهترين بازيگر مرد جشنواره شصتم كن را براي «كنستانتين لاوروننكو» كه در نقش شوهر و پدري زجركشيده بازي ميكرد، به ارمغان آورد. «جام جهاننما»ي جشنواره امسال با تعداد نامعلومي فيلم ايراني و 12 فيلم خارجي از يازدهم تا شانزدهم بهمنماه سال جاري برگزار ميشود. در اين بخش 5 فيلم از فرانسه، 3 فيلم از آلمان و تركيه و امريكا و بلژيك هر كدام با يك فيلم حضور دارند.
همچنين «محمد ملص» كارگردان بزرگ سينماي سوريه در بخش جلوهگاه شرق (مسابقه سينماي آسيا) همراه با ديگر داوران به قضاوت چند اثر اعلام نشده داخلي همراه با يازده فيلم سينمايي از كشورهاي ژاپن، اردن، هند، تايوان، افغانستان، فلسطين، سريلانكا، هنگكنگ، چين و كره جنوبي ميپردازد. موفقيت «روياهاي شهر» و «شب» از اين كارگردان در جشنوارههاي معتبري از جمله كارتاژ، فرايبورگ، والسنيا و برلين دليل انتخاب ملص به عنوان داور مسابقه سينماي آسيا در جشنواره امسال بوده است. در اين بخش سه سيمرغ بلورين به بهترين فيلم، بهترين كارگرداني و بهترين فيلمنامه اهدا ميشود. «جايزه ويژه همگرايي آسيا» نيز از جوايز اين بخش خواهد بود.
رئيس هفتاد و يك ساله بنياد سينمايي روماني در بخش جستوجوي حقيقت (سينماي معناگرا) جشنواره امسال به داوري آثار خواهد پرداخت. «به بركت زندان» او كه شش سال قبل در جشنواره بينالمللي مونترال كانادا جايزه بهترين مشاركت هنري و كليساي جهاني را از آن خود كرده، پنج سال پيش در بخش بينالملل جشنواره فجر به روي پرده رفته است. در بخش سينماي معناگرا نيز تعداد نامشخصي فيلم ايراني با 11 فيلم خارجي به رقابت ميپردازند.
رسولاف براي كسب سيمرغ تلاش ميكند
آثار راهيافته به مسابقه مواد تبليغي و اطلاعرساني سينماي ايران در جشنواره بيستوهفتم معرفي شدند. ايرج تقيپور، بهرام جلالي، ابراهيم حقيقي، مجتبي مشيري و رضا ميركريمي بهترين آثار را از بين 12 عكس ، 5 پوستر، 3 اثر در حوزه گرافيك محيطي و 15 تيزر و آنونس انتخاب ميكنند. اين 35 اثر از ميان 252 كار انتخاب شدهاند كه جزئيات آنها بدين شرح است:
زنده ياد «محسن رسول اف» با عكس فيلم آتش سبز، «علي تبريزي» با عكس فيلمهاي به همين سادگي و آواز گنجشك ها، «مجيد خمسه» با احضار شدگان ، «علي باقري» با پابرهنه در بهشت، «عبدالله عبديشنسب» با حقيقت گمشده، «علي نيكرفتار» با خواب زمستاني، «سحاب زريباف» با دلشكسته، «حبيب مجيدي» با زن دوم، «علي زارع» با زن دوم، «امير عابدي» با سه زن و «زهرا مصفا» با هميشه پاي يك زن در ميان است در بخش عكس حضور دارند.
«ليلا ميري» با روز برميآيد، «مهسا قبايي» با روز برميآيد، «علي زارع» با زن دوم، «حيدر رضايي» با فرزند خاك و «محمدرضا شريفينيا» با هميشه پاي يك زن در ميان است در بخش پوستر با يكديگر به رقابت ميپردازند.
«بهزاد خورشيدي» با آواز گنجشكها، «امير شيبان خاقاني» با سه زن و «حميد رضا اسحاقي» با هميشه پاي يك زن در ميان است براي بدست آوردن جايزه گرافيك محيطي رقابت ميكنند.
«پويا عزيزپور» با تيزر و آنونس سه فيلم آتش سبز، خواب زمستاني و زاگرس، «مهرداد خوشبخت» با آواز گنجشكها، «بهرام توكلي» با پابرهنه در بهشت، «بهزاد بهزادپور» با پرچمهاي قلعه كاوه، «امير شيبان خاقاني» با حس پنهان، «وحيد زارعزاده» با حقيقت گمشده، «ميثم مولايي» با دايره زنگي و دعوت ، «بيژن ميرباقري» با روز برميآيد، «مهرشاد كارخاني» با ريسمان باز، «حميد سليميان» با فرزند خاك، «امير خوببخت» با كنعان و «جواد امامي» با ميناي شهر خاموش در قسمت تيزر و آنونس حضور دارند.
جايگاه جشنواره فجر در دنيا گواه تاثيرگذاري آن است
علي نصيريان كه سه سال قبل نشان درجه يك فرهنگ و هنر و دو سال قبل نشان درجه يك دانش را دريافت كرده و در جشنواره بيستوپنجم فيلم فجر از او تقدير شده، درباره بزرگداشت بزرگان سينما در جشنواره فجر ميگويد: «اقدام بسيار ارزنده و خوبي است و بزرگداشت هايي كه هر دوره برگزارمي شود، نوعي اداي احترام و تكريم هنرمندان باسابقه است. در اين شرايط است كه جوانها متوجه ميشوند اگر كار ماندگاري انجام دهند، در آينده از آنها تقدير خواهد شد و اين امر مسير پيشرفت آنها را تسهيل ميكند». او گواه اثرگذاري جشنواره فجر را نيز جايگاه اين فستيوال در دنيا دانست: «جشنواره فيلم فجر از بدو برگزاري خود، با توجه به سياستگذاريهاي كلان اين رويداد، در هر زمينهاي اثرات مثبت و سازندهاي در سينماي ايران بر جاي گذاشته است. گواه اين مسئله جايگاه مهم جشنواره فجر در دنيا است. از سوي ديگر جشنواره فجر باعث شده فيملهاي ايراني به لحاظ كمي وكيفي از رشد قابلملاحظهاي برخوردار باشند». نصيريان كه در سال هشتاد به عنوان چهره ماندگار هنري شناخته شد، درباره حضور جوانان در جشنواره بيست و هفتم اينچنين ميگويد: «جشنواره فجر ميدان عمل را براي حضور جوانان باز ميكند و زمينه سنجش و محك فيلمسازان جوان را فراهم ميكند تا آن ها در فجر استعداد خود را به منصه ظهور بنشانند».
در جشنواره امسال قرار است از مرحوم خسرو شكيبايي تقدير به عمل بيايد.
Print چاپ مطلب
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]