واضح آرشیو وب فارسی:مهر: واكنش احمدي نژاد به طراحان دولت وحدت ملي؛ به انتخاب مردم گردن نهيد
گروه سياسي؛ كنفرانس مطبوعاتي محمود احمدي نژاد با دو توصيه رئيس جمهور يكي به داخلي ها و يكي به خارجي ها برگزار شد. احمدي نژاد ابتدا با توجه به محور عمده سخنانش درباره غزه به سربازان اسرائيلي توصيه كرد از دستور فرماندهان شان سرپيچي كنند. وي سپس در بخش دوم اظهاراتش در واكنش به طراحان دولت وحدت ملي با لبخندي گوشزد كرد؛ «انتخابات نزديك است و بايد به هر چيزي كه مردم انتخاب مي كنند، گردن نهند.» به گزارش ايلنا وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه هدف طراحان از طرح دولت وحدت ملي يا دولت نجات ملي در شرايط كنوني كشور چيست، اظهار داشت؛ در كشور ما آزادي است و من نمي گويم اين آزادي مطلق است، اما نزديك به مطلق است، به خصوص در دوره اين دولت افراد نسبت به اين دولت تقريباً از آزادي مطلق برخوردارند و هرچه دل شان مي خواهد، مي گويند و حتي آمارهاي دروغ و ساختگي با تيترهاي بزرگ و در مصاحبه هاي جنجالي منتشر مي شود.
آزادي در كشور ما تقريباً مطلق است
وي ادامه داد؛ دولت تحمل مي كند و ما فكر مي كنيم اين فضاي آزادي كه در كشور است، منافع بيشتري از آن دارد كه دولت بخواهد به دستگاه قضايي شكايت كند و با اينها برخورد قانوني و قضايي شود. رئيس جمهور با اشاره به اينكه قانون اساسي حاكم است و همه اركان كشور با راي مردم انتخاب مي شوند و آنهايي هم كه اين گونه حرف ها را مي زنند عجله نكنند، بالاخره انتخابات نزديك است و هر چيزي كه مردم انتخاب كردند، همه بايد گردن نهند، گفت؛ قوانين ما بسيار روشن است و همه امور ما به انتخاب مردم برمي گردد و بالاخره هر كس شعاري را براي خود در فضاي سياسي انتخاب مي كند و به نظر من اين اظهارنظرها خيلي در معادلات مردم اثر ندارند.
با آتش بس موافقم
اما عمده سخنان وي در نشست خبري پاييزي اش كه به حوادث غزه اختصاص يافته بود با توصيه به سربازان اسرائيلي آغاز شد. وي خطاب به نظاميان اسرائيلي گفت؛ اطلاع دارم كه در بين شما ناراضياني وجود دارد و با فرماندهان خود درگيري داريد، از اين وضع خسته شده ايد، چرا بايد مردم بي گناه را بكشيد، اعتراض كنيد و از دستور فرماندهان براي كشتار بي گناهان سرپيچي كنيد. احمدي نژاد در پاسخ به پرسشي كه با اشاره به پيشنهاد آتش بس دائم بين اسرائيل و حماس مطرح شد، گفت؛ ما هم با صلح و آتش بس موافقيم، اما صلح و آتش بسي كه حقوق ملت فلسطين را تامين كند و مشكل هم اينجاست زيرا اگر حقوق تامين شوند، اشغالگري، تجاوز و دولت نامشروع همه از بين مي روند. وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه آينده روابط با مصر و عربستان با توجه به رويكردهاي آنها نسبت به مسائل نوار غزه را چگونه مي بينيد، گفت؛ ما نسبت به برخي رفتارها انتقاداتي داريم و اين رفتارها بايد اصلاح شوند و همه رفتارها بايد عليه رژيم صهيونيستي باشند و اگر رفتارهاي اشتباهي هم ديده مي شود حاصل فشارها و سياست هاي امريكا و حاميان رژيم صهيونيستي است. ولي نبايد اجازه داد كه اين تفرقه افكني ها نتيجه دهد. احمدي نژاد افزود؛ ما انتقاد داريم نسبت به رفتار بعضي از دولت ها، اما خط اصلي را گم نمي كنيم و همه فريادها بايد عليه امريكا و رژيم صهيونيستي باشد و قطعاً رفتارهاي سست حاصل فضولي هاي امريكا و رژيم صهيونيستي است. وي ادامه داد؛ البته انتقادها هم مطرح است و ديديد كه به پادشاه سعودي نامه دادم و خواستار اعلام موضع سريع شدم، تا اميد دشمنان به يأس تبديل شود. وي افزود؛ رابطه ايران با ملت هاي منطقه و ملت هاي جهان صميمي و دوستانه است كه كمترين رابطه يي به اين شكل وجود دارد. ضمن اينكه روند ارتباطات سياسي دولت هاي منطقه با ايران يك روند صعودي است. در تمامي اجلاس ها و ديدارها با كشورهاي منطقه اين بحث را مطرح كرده ايم كه اجازه ندهيم سايه ديگران بر روابط ما سنگيني كند. دوره امپراتوري امريكا و اين طراحي ها به سر آمده و تغيير دولت ها نيز اثري ندارد.
غزه راه حل نظامي بيروني ندارد
احمدي نژاد در پاسخ به سوالي مبني بر احتمال اقدام نظامي مشترك عليه اسرائيل گفت؛ مساله غزه، راه حل نظامي بيروني ندارد و خود مقاومت حريف آنها مي شود، كما اينكه اين كار صورت گرفته است. احمدي نژاد افزود؛ مهم اين است كه همسايگان غزه دست آنها را نبندند؛ مردم فلسطين مي توانند جنايتكارها را بر سر جايشان بنشانند. از دولت مصر نيز خواسته ايم و اميدواريم مساله تجاوز حل شود و فشارها جواب دهد.
مشكلي با مصر نداريم
احمدي نژاد در پاسخ به سوال ديگري، از تعيين جايزه توسط گروهي از دانشجويان ايراني براي سر حسني مبارك رئيس جمهوري مصر اظهار بي اطلاعي كرد. او در عين حال از تمام سران كشورهاي عربي خواست اختلافات ميان خود را كنار بگذارند و با شركت در نشست اتحاديه عرب در دوحه به «مسووليت خود عمل كنند.» احمدي نژاد در خصوص رابطه ايران و مصر و احتمال وجود مشكل در ايجاد رابطه با مصر گفت؛ ما مشكلي نداريم و فكر مي كنيم بيشتر مسائل مربوط به دخالت هاي بيگانگان است و اميدواريم اين شرايط عوض شود. رئيس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار بي بي سي مبني بر اينكه آيا جمهوري اسلامي ايران كمك تسليحاتي به حماس انجام داده است يا نه، گفت؛ ما فكر نمي كنيم حماس نيازي به سلاح داشته باشد و ايران هم نيازي به انجام اين كار ندارد و آنچه در واقع رژيم صهيونيستي را شكست داد، مقاومت مردم غزه است و در واقع اين مقاومت است كه آنها را به پيروزي رسانده است. احمدي نژاد در بخش ديگر اظهاراتش درباره غزه تصريح كرد؛ من به آنها قول مي دهم كه در آينده نزديك، دادگاه محاكمه سران رژيم صهيونيستي در امريكا و اروپا برپا خواهد شد. خيال نكنند سگ هاي وحشي صهيونيست را به جان مردم مي اندازند و بعد هم با آتش بس همه چيز تمام مي شود. من به آنها مي گويم شما از خون مظلومان غزه و زنان و كودكان رهايي نخواهيد يافت. احمدي نژاد در پاسخ به سوالي درباره رفتار دولت مصر و ضرورت وحدت بين گروه هاي فلسطين گفت؛ اگر دولت مصر علاقه مند به سرنوشت ملت فلسطين است اولين كاري كه بايد بكند اينكه گذرگاه ها را باز كرده، دست مردم فلسطين را در دفاع از سرزمين خودشان باز بگذارد. البته به نظرم دولت مصر بايد روش خودش را تغيير دهد.
بهانه هاي كهنه هسته يي
وي در ادامه اين گفت وگو در پاسخ به سوالي درباره موضوع هسته يي كشورمان خاطر نشان كرد؛ مساله هسته يي مسير خودش را طي مي كند و از نظر ملت ايران تمام شده است و فكر نمي كنم مجدداً كسي در دنيا پيدا شود كه بخواهد رفتارهاي گذشته را تجربه كند. امروز ديگر بهانه هايي مثل بهانه هاي هسته يي كهنه شده و در فضاي سياسي جهان كاربردي ندارد، چرا كه مناسبات جهاني عوض شده است. احمدي نژاد افزود؛ يكي از تغييراتي كه امريكايي ها بايد در رفتار خود بدهند، اين است كه گوش هايشان را بيشتر باز كنند، ببينند و بشنوند و اين مساله مقدمه تغيير است. در نامه يي كه به آنها داديم مطالبه تغيير بر اساس كدهايي از خود مسوولان امريكايي ارائه شده بود كه حضور در منطقه، عراق و رفتار با ملت ها از آن جمله است. وي در پاسخ به ديگر سوال خبرنگار فرانسه نيز گفت؛ اگر نظام ايران پيچيده نبود 100 دفعه به ما ضربه زده بودند؛ اما اين نظام براي كساني كه در ايران در حال زندگي هستند يا تصميم مي گيرند، يكي از روان ترين سيستم هاست و رهبري بر اساس قانون و عرف ملت ايران در بالاترين جايگاه قرار دارند و دولت و قواي ديگر نيز جايگاه خود را دارند، كار و وظايف شان نيز مشخص است. وي در پاسخ به اين سوال كه امريكايي ها در مورد اينكه با چه كسي در ايران مذاكره كنند، دچار ترديد هستند، گفت؛ در اين طرف هيچ مشكلي وجود ندارد و آنها بايد مشكل خود را حل كنند. احمدي نژاد همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر تاثير بحران مالي غرب بر توليد كنندگان و مصرف كنندگان كشورمان گفت؛ خوشبختانه بخش توليد ما با نشاط و پويا در حال حركت است و حجم سرمايه گذاري ايران روزافزون بوده است. وي تصريح كرد؛ روند رشد ما ناشي از سرمايه گذاري روزافزون است و تاكنون اتفاقات جهاني تاثير چنداني بر سرمايه گذاري ما نداشته است، به گونه يي كه حتي فرصت خوبي را در اختيار ما قرار داده است. وي با اشاره به سياست هاي كلي اصل 44 كه به قانون تبديل شده است، گفت؛ اين قانون به سرعت در حال اجراست و طرح هدفمند كردن يارانه ها فضاي اقتصادي ما را بانشاط تر خواهد كرد. وي درباره تاثير قيمت نفت بر اين بودجه خاطرنشان كرد؛ درست است كه نوسانات قيمت نفت موثر است؛ ما تجربه جدي داريم كه در گذشته با قيمت هاي خيلي پايين نيز كشور اداره شده و خوشبختانه با ذخاير قابل توجهي كه در كشور داريم و با پيش بيني هايي كه از گذشته شده ما مشكلي نداريم و برنامه هاي اقتصادي و توسعه زير ساخت ها و تامين اجتماعي و اصلاحات اجتماعي ادامه پيدا خواهد كرد. وي اظهار داشت؛ بايد توجه كرد كه بودجه ما يك بودجه برنامه يي است كه براي كشور يك برنامه پنج ساله تدوين شده و براي هر سال اهدافي معين شده و دولت، مقداري اهداف را شفاف تر كرده و اولويت بندي ها و ساز و كارهاي تحقق اهداف را اصلاح كرده و ابتكارات جديدي اضافه كرده است.
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]