واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: سرمايه گذاري در فضاهاي عمومي بايد از حمايت بخش دولتي برخوردار باشد استاد دانشگاه نيوكاسل انگلستان در واحد علوم و تحقيقات:
ايسكانيوز: پروفسور علي مدني پور در نشست خود با دانشجويان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي گفت: بدون حمايت دولت از شهرداري ها نمي توان انتظار خدمات شهري خوب داشت.
به گزارش "ايسكانيوز"، پروفسور علي مدني پور استاد دانشگاه نيوكاسل انگلستان در نشست با دانشجويان و دكتر ماجدي رئيس دانشكده هنر و معماري به نكاتي در مورد فضاهاي عمومي شهري اشاره كرد و گفت: فضاهاي عمومي شهري، بحثي است كه رشته هاي مختلف را به هم پيوند مي دهد كه از جمله آن مي توان به طراحي شهري، شهرسازي، معماري اسلامي و غيراسلامي و... اشاره كرد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا فضاهاي عمومي يك مساله مهم شده و اهميت زيادي در شهرسازي دارد؟ ادامه داد: يكي از اين دلايل، حرفه اي شدن مشاغل است. گسيختگي و تخصصي شدن شغل ها باعث به وجود آمدن چالش هايي درميان حرفه ها شده است و كسي به آن توجه نمي كند. دليل ديگر نيز تحولات اقتصادي و اجتماعي بوده كه با افول اقتصاد صنعتي همراه شده است.
پروفسور مدني پور با بيان اين مطلب كه يكي از راه حل ها در اين زمينه، خصوصي سازي فضاهاي عمومي است گفت: سرمايه گذاري در فضاهاي عمومي بايد از حمايت بخش دولتي برخوردار باشد. اگر ساخت فضاهاي عمومي صرفا به عهده بخش خصوصي گذاشته شود مي تواند منتج به ساخت فضاهاي زيبايي شود.
استاد دانشگاه نيوكاسل انگلستان به نظام شهرداري، منابع مالي و ساختار مالي شهرداري در كشورهاي غربي و مشكلاتي كه در ايران وجود دارد اشاره كرد و گفت: پس از سال 68 و به دنبال جدا شدن شهرداري از دولت به دليل مشكل مالي شهرداري ها تصميم به فروش فضاهاي شهري گرفتند . در غرب نيز اين مشكلات وجود دارد.
شهرداري ها براي برطرف كردن اين مشكل از دولت كمك مي گيرند. در تهران ارزش املاك بالا است . بايد از طرف شهرداري ها مديريت مالي وجود داشته باشد و برنامه اي طراحي كرد تا اين مشكل حل شود. در كشورهاي غربي براي برطرف كردن اين مشكل تراكم فروشي را مطرح كردند. در نهايت بايد به اين نكته اشاره كرد كه بدون حمايت دولت از شهرداري ها نمي توان از شهرداري ها انتظار خدمات شهري خوب را داشت.پروفسور مدني پور درباره ايده هاي جديد براي شهرسازي گفت: امروزه با يكسري روندهايي مواجه هستيم كه منجر به تخصصي شدن موضوعات و بخشي نگري در شهرداري ها شده است و با يك نوع سطحي نگري براي انجام كارها مواجه شده ايم. بدون شك ايده هاي جديد و تئوري هاي عملكردي لازم است كه بايد به شهرداري ها ابلاغ شود تا به اجر در آيند.
وي، درباره فضاهاي نيمه عمومي و محله ها و راه كارهايي براي ارتقا محله هاي تهران گفت: از ابتداي شهرسازي يكي از تمهيدات اين بود كه چگونه بين مردم ايجاد صميميت و ارتباط كنيم كه يكي از اين تمهيدات ايجاد محله است، محله تا اندازه اي كه در جامعه ايجاد چالش نكند، خوب است و نبايد ميان مردم محله و جامعه جدايي اندازد.به گزارش ايسكانيوز، پروفسور مدني پور به بحث جهاني شدن در رابطه با محله ها و جايگاه فرهنگ هويت در محله ها و از بين رفتن فرهنگ ها از طريق ساخت و سازها اشاره كرد و گفت: بدون شك افق هاي تازه اي در شهرسازي پيدا شده است و بايد بر روي آن ها كار شود.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]