واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: به دليل استفاده از اسپانسر؛ جريمه در انتظار فدراسيون فوتبال
------------
فدراسيون فوتبال در خصوص مطالب مطرح شده در رابطه با تبليغ روي پيراهن تيم ملي در ديدار با چين توضيحاتي را ارائه كرد.
كميته بازاريابي فدراسيون اعلام كرد: مقررات وسايل در بازيهاي رسمي فيفا مصوب 1/1/2005 و آنچه كه به آن اشاره شده مربوط به مسابقات مقدماتي و نهايي تحت نظر فيفاست. اين مقررات مختص مسابقات فيفاست و در مقدمه آن توصيه شده اعضاي فدراسيونها خود را با آن تطبيق دهند. براي رفع هرگونه ابهام در ضميمه ب همين قانون و در صفحه 48، بازيهايي كه شامل اين مقررات مي شود، اعلام شده است كه عبارتند از جام جهاني مردان - جام جهاني بانوان - مسابقات قهرماني جوانان جهان - مسابقات قهرماني جهاني زير 17 سال و مسابقات قهرماني جهاني فوتسال - مسابقات قهرماني باشگاههاي جهان - مسابقات كاپ كنفدراسيون ها - فوتبال المپيك و مسابقات جهاني زنان زير 19 سال.
براساس اين قانون، مقررات قبلي 2001 مصوب فيفا كان لم يكن بوده است و اظهارات ارائه شده فاقد وجاهت قانوني است.
***
استفاده از آرم تبليغاتي يك شركت توليد مواد غذايي روي پيراهن تيم ملي فوتبال ايران در ديدار برابر چين مي تواند آثار و تبعات منفي از سوي فيفا به همراه داشته باشد.
در شرايطي كه مسابقه ايران و چين در بخش لينكهاي بازيهاي انجام گرفته سايت فيفا به عنوان ديداري رسمي، ثبت شده و تمامي گزارشهاي آماري اين ديدار نزد فيفا موجود است، به نظر مي رسد قوانين صريح فيفا از سوي مسؤولان فدراسيون فوتبال ايران رعايت نشده است.
به موجب قانون شماره 11 مربوط به لباس تيمهاي ملي عضو فيفا، در ديدارهاي اين گونه كه به خاطر رويارويي تيمهاي ملي دو كشور از اعضاي فيفا همانند جدال ايران و چين، به عنوان مسابقه رسمي در بخش تقويم و نتايج سايت فيفا ثبت شده، يك فدراسيون عضو، مجاز است تنها آرم به ثبت رسيده خود نزد فيفا را تحت شرايطي خاص در سمت چپ پيراهن (يا شورت و جوراب) حك كند.
در ماده دو اين قانون، فيفا تأكيد زيادي دارد كه چنين آرمي، بايد مربوط به فدراسيون و نزد فيفا به عنوان علامت مشخصه فدراسيون، به ثبت رسيده باشد. همچنين در آن قيد شده اين آرم نبايد بيانگر هيچ گونه مفهومي از شركت، كارخانه و كمپاني تبليغاتي و... باشد. فدراسيون جهاني فوتبال حتي در ماده سوم اين قانون به اندازه تعريف شده چنين آرمي بر روي پيراهن، شورت و جوراب تأكيد دارد.
در اين بخش و در قانون 14، فيفا به صراحت مي گويد، در صورتي كه فدراسيوني از آرم به ثبت رسيده نزد فيفا بر روي پيراهن تيم كشور خود استفاده نكند، مجاز است از تصوير پرچم رسمي خود نيز مطابق بند چهار استفاده كند.
همچنين در قانون شماره 15 كه مربوط به مواد تبليغاتي است، در هشت ماده عنوان شده تمام اشكال مربوط به حك تبليغات مالي ، سياسي، مذهبي يا شخصي و غيره، روي البسه در محيط داخل ورزشگاه ممنوع و پيگرد دارد و تنها در خارج از اين محيط ممكن است.
با توجه به اين مواد قانوني كه توسط گروههاي كارشناسي فيفا طي سالها تحقيق و بررسي، وضع شده و اينك به طور دقيق اعمال مي شود، احتمال وقوع خطراتي متوجه فوتبال ايران هست.
اين در حالي است كه علي كفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال ايران در مصاحبه با فارس گفته بود: فكر نمي كنم فيفا به دليل تبليغ روي پيراهن بازيكنان تيم ملي ايران، فدراسيون را جريمه كند. من از اين موضوع خبر ندارم و بي اطلاع هستم. با كميته بازاريابي صحبت مي كنم تا ببينم موضوع از چه قرار بوده است، اما فكر نمي كنم چنين اتفاقي رخ دهد. در چند بازي گذشته از تبليغات سايپا ديزل روي پيراهن تيم ملي استفاده كرديم و هيچ اخطاري به ما ندادند.
با اين حال طبق اعلام سايت فيفا، تيم ملي ايران در ديدار با چين به دليل حك نام يك شركت تبليغاتي مرتكب تخلف شده است.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]