واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گاردين: باراك اوباما خود را براي مذاكره با حماس اماده مي كند
خبرگزاري انتخاب : اشتياق اوباما در گفتگو با دشمنان امريكا به بخشي از سياستهاي خاص او مبدل شده است اما رئيس جمهور اتي امريكا بايد در اين زمينه با احتياط، اگاهي و هشياري عمل كند مبادا به عنوان يكي از پيامدهاي جنگ غزه به حماس مشروعيت ببخشد.
دولت بعدي امريكا ديگر سياست منزوي كردن حماس را دنبال نخواهد كرد و اوباما خود را براي مذاكره با اين جنبش اماده مي كند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري انتخاب به نقل از روزنامه گاردين، به گفته منابع نزديك به باراك اوباما، دولت او اماده كنار گذاشتن سياست بوش در قبال حماس است و قصد دارد با اين گروه اسلامي باب مذاكره را باز كند. تماس با حماس را احتمالا سرويسهاي اطلاعاتي امريكا اغاز خواهند كرد. لازم به ذكر است كه وزارت خارجه امريكا حماس را در فهرست سازمانها و گروههاي تروريستي قرار داده است. در سال دو هزار و شش هم كنگره امريكا قانوني را تصويب كرد كه بر اساس ان واشنگتن از ارائه كمكهاي مالي به اين گروه منع شده است. دولت جديد امريكا دريافته است كه سياست منزوي كردن حماس خط مشي درستي نبوده است. به گفته منابع نزديك به دولت اوباما، امريكا بايد راهي مشابه فرايندي كه در دهه هفتاد در تماس با سازمان ازاديبخش فلسطين دنبال ميكرد در خصوص حماس هم دنبال كند. در ان زمان اسرائيل از كم و كيف اين تماسها مطلع نبود و مدتها بعد از انها باخبر شد. ريچارد هاس يكي از ديپلماتهاي كهنه كار امريكايي كه انتظار ميرود اوباما او را به عنوان فرستاده اش در امور خاورميانه منصوب كند، نيز از تماس با حماس حمايت كرده است. اما پشتيباني او منوط به اتش بس در غزه و اشتي حماس با جنبش فتح است .
استيو كلمانز مدير برنامه راهبردي امريكايي در بنياد امريكاي نوگفت دولت اوباما سعي خواهد كرد در قبال حماس سياستي شبيه به مذاكرات شش جانبه و اعزام فرستاده هاي مخفي با شركت فعال كشور هاي اروپايي را به اجرا بگذارد. يكي ديگر از منابع مطلع هم در خفا گفت نبايد انتظار داشت دولت اوباما درباره تماسهايش با حماس بدون پرده پوشي سخن بگويد و مخفي كاري را كنار بگذارد. بسياري از تحليلگران معتقدند كه باوجود مواضع سياسي اوباما در زمان مبارزات انتخاباتي اش او در دوران رياست جمهوري اش خط مشي متوازن و متعادل را در قبال طرفهاي درگير در مناقشه خاورميانه در پيش خواهد گرفت. به نوشته گاردين، در روزهاي باقي مانده به مراسم تحليف اوباما، اولويت اصلي او ممانعت ازتاثير بحران غزه بر تلاشش براي تعيين چارچوب سياست خارجي خاص دولتش خواهد بود. به گفته ارون ديويد ميلر يكي از مشاوران سابق وزارت خارجه امريكا در امور خاورميانه، اگر اوباما در واكنش به اوضاع غزه به حاشيه كشيده شود در انصورت خيلي ها اين را به حساب ضعف دولت اينده در حل و فصل مسئله خاورميانه خواهند گذاشت. به گفته او اوباما بايد نشاندهد كه توانايي پيشبرد روند صلح را با اجراي سياستهاي زيركانه تر، منصفانه ترو جدي تري دارد در غير اينصورت شانس دولت او براي ايفاي نقش موثري در حل بحران جاري و بحراني گسترده تر بشدت كاهش خواهد يافت.
به نوشته روزنامه گاردين، اشتياق اوباما در گفتگو با دشمنان امريكا به بخشي از سياستهاي خاص او مبدل شده است اما رئيس جمهور اتي امريكا بايد در اين زمينه با احتياط، اگاهي و هشياري عمل كند مبادا به عنوان يكي از پيامدهاي جنگ غزه به حماس مشروعيت ببخشد. بروس هافمن يكي از متخصصان تروريسم در دانشگاه جورج تاون امريكا هم گفته است بعيد بنظر ميرسد اوباما پيش از روشن شدن نتايج و پيامدهاي نهايي جنگ جاري حركتي را براي اغاز مذاكره با حماس صورت دهد. به گفته او احتمال اجراي چنين حركتي از سوي اوباما ضعيف است مگر انكه حماس ضربه اي سخت از جنگ غزه متحمل شود و شاخه نظامي اش براثر ان دچار ضعف شود.
به نوشته گاردين، با وجود همه اين هشدارها با گذشت هر روز برتعداد جمهوريخواهان و دمكراتهايي كه خواهان شركت حماس در روند صلح خاورميانه هستند افزوده ميشود. ريچارد هاس ديپلمات امريكايي كه رئيس شوراي روابط خارجي هم هست، معتقد است اگر اتش بس بين حماس و اسرائيل دوام يابد و حماس با تشكيلات خودگردان هم اشتي كند در انصورت دولت اوباما خواهد توانست با حماس تماسهايي هر چند محدود را برقرار كند. به نوشته اين روزنامه اوباما بارها گفته است يكي از اولويت هاي او احياي وجهه امريكا در ميان كشورهاي جهان است و خيلي از سياستمداران امريكايي هم از انتخاب هيلاري كلينتون و ژنرال جيمز جونز به عنوان وزير خارجه و مشاور امنيت ملي دولت اوباما تمجيد كرده اند. اوباما بايد تعهد خود را درقبال اين اولويت و همينطور پيروي از شاخصهاي تازه در سياست خارجي با برگزيدن فرستادگان و نمايندگاني در امور خاورميانه، ايران، هند و پاكستان و كره شمالي در روزهاي پس از مراسم تحليفش ثابت كند. البته در روزهاي اخير اوباما از اظهار نظر درباره وقايع غزه خودداري كرده و با اينكار كساني را كه از او انتظار پيروي از سياستي تازه اي را داشته اند با سردرگمي و عجز روبرو كرده است. ليكن او تاكيد كرد سعي ميكند پيش از اغاز رسمي دوران رياست جمهوري اش از دخالت در اين زمينه خودداري و انرا به پس از شروع ورودش به كاخ سفيد موكول كند.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]