واضح آرشیو وب فارسی:حيات: حسين مسافر آستانه در نشست خبري بيستوهفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر:تنها نيمي از بودجه جشنواره را دريافت كرده ايم
تهران-حيات
دبير بيست و هفتمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر گفت: تاكنون 50 درصد اعتبار لازم براي جشنواره دريافت شده و قرار است معاونت هنري و مدير كل هنرهاي نمايشي مابقي اعتبار را در طول برگزاري جشنواره در اختيار ما قرار دهند.
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگي حيات، نشست خبري بيست و هفتمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر در مجموعه تئاتر شهر پپش از ظهر امروز 25 دي ماه با حضور "حسين مسافر آستانه" دبير اين جشنواره، مديران بخش هاي مختلف جشنواره و نمايندگان مطبوعات و رسانه ها برگزار شد.
حسين مسافر آستانه با بيان اين كه در اين دوره از جشنواره از از هما روستا، پرويز پورحسيني، رضا صابري و منصور براهيمي بهعنوان چهار هنرمند باسابقه و تاثيرگذار تجليل مي شود، اظهار داشت: اين دوره از جشنواره شامل 12 بخش مرور تئاتر ايران در سال 87 و 86، چشمانداز 88، جشنوارهي جشنوارهها، تجربههاي نو، تئاتر خياباني، تئاتر ملل، مسابقهي بينالملل، موضوعي (ديني، انقلاب و دفاع مقدس، ادبيات كهن، ادبيات آييني و ...) نمايشهاي راديويي و تلويزيوني است.
همچنين بخشهاي توليد نمايشنامه و نمايشنامهخواني، پژوهش، كارگاههاي آموزشي و نشستهاي تخصصي و بينالمللي و بخش جنبي شامل نمايشگاه عكس و پوستر تئاتر از ديگر بخشهاي جشنواره بيستوهفتم تئاتر فجر هستند.
منتخبان بخش مسابقه بينالملل شب گذشته معرفي و اعلام شدند
دبير بيست و هفتمين جشنواره تئاتر فجر درباره اطلاعرساني بخش مسابقه بينالملل گفت: نتايج اين بخش به دليل رقابت فشرده در بازبيني و تعداد كمي كه مي توانستند به مرحله پاياني برسند، تا روزهاي آخر به تعويق افتاد كه البته اين مساله در فراخوان جشنواره هم پيشبيني شده بود.
او با اشاره به بازبيني مجدد برخي از آثار متقاضي شركت در بخش مسابقه بينالملل توضيح داد: رقابت اين آثار بسيار فشرده بود و بههمين دليل حساسيت ويژهاي داشتيم ضمن اين كه اعلام كرده بوديم يك نمايش حذف خواهد شد و از آن جا كه ميخواستيم اطلاعات كاتالوگ جشنواره زودتر جمعآوري شود و دوستان از كار آماده سازي كاتالوگ عقب نيفتند، از هر چهار گروه اطلاعات آثارشان را گرفتيم.
براي برگزاري هرچه باشكوهتر، دو مراسم اختتاميه برگزار مي شود
او درباره برگزاري دو مراسم اختتاميه در اين دوره از جشنواره تئاتر فجر تأكيد كرد: يكي از مشكلاتي كه در دوره هاي پيشين داشتيم برگزاري اختتاميه اي بود كه تماميت جشنواره بايد در آن حضور پيدا مي كرد و در نتيجه عليرغم دقت و برنامه ريزي برگزار كنندگان براي حضور مهمانان، گروه هاي نمايشي، خبرنگاران و مسئولان فرهنگي، علاوه حجم بالاي برنامه ها و زمان كوتاه، دچار مشكلات زيادي مي شديم. بنابراين بهتر ديديم در سيامين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي مراسم اختتاميه جشنواره را هرچه باشكوهتر برگزار كنيم. در همين راستا اعلام برگزيدگان مسابقهي نمايشهاي ايراني و خارجي در دو بخش مجزا انجام خواهد شد. علاوه بر اين برخي از سازمانها نيز براي برگزاري داوري با موضوعات مورد نظر خودشان اعلام آمادگي كردهاند كه البته در اين مورد به نتيجهي قطعي نرسيدهايم.
نمايشي درباره غزه در اختتاميه اجرا مي شود
دبير جشنواره تئاتر فجر درباره اجراي نمايشي با موضوع غزه در اين دوره از جشنواره يادآور شد: موضعگيري مركز هنرهاي نمايشي درباره فاجعه غزه كاملا مشخص است و چندي پيش نيز گردهمايي هنرمندان را در محكومكردن جنايات اسرائيل براي بعد تبليغاتي آن برگزار كرديم، اما توليد اثر نمايشي زمانبر است با اين حال "چيستا يثربي" طرحي با اين موضوع ارائه داده كه در مراسم اختتاميه جشنواره به عنوان نمايشي اجرا مي شود.
تخفيف 50 درصدي به خانواده شهدا نوعي اجحاف در حق آنهاست
او درباره تخفيف بليط هاي جشنواره هم يادآوري كرد: همينكه خانواده شهدا با 50درصد تخفيف ميتوانند بليط ها را دريافت كنند نوعي اجحاف درحق آنهاست، چرا كه ميبايست بهصورت رايگان از نمايشها ديدن كنند. اگر مسئولان نهادها نيز بهصورت رايگان آثار جشنواره را ميبينند اتفاق مطلوبتري براي تئاترمان رقم زده ميشود. زيرا همواره حضور اين دوستان با اهداف اقتصادي مدنظر ما نيست و همين حضور آن ها ميتواند فرصت مناسبي براي كمكهاي آن ها به تئاتر در آينده باشد.
مسافر دربارهي استفاده دانشجويان از تخفيفهاي 30درصدي هم توضيح داد: دانشجويان بيش از نيمي از تماشاگران جشنواره را تشكيل مي دهند و ارائه امكان تخفيف بيشتر براي بليط هاي دانشجويي موثر نبود.
نيمي از بودجه جشنواره در اختيار ما قرار گرفته است
مسافرآستانه درباره بودجه اين دوره از جشنواره خاطر نشان كرد: تاكنون 50 درصد اعتبار لازم دريافت شده و قرار است معاونت هنري و مدير كل هنرهاي نمايشي مابقي اعتبار را در طول برگزاري جشنواره در اختيار ما قرار دهند.
وي اظهار اميدواري كرد كه مشكلات بودجه اي و اعتباري برگزاري جشنواره را تحت تأثير قرار ندهد.
نمايش هاي فلسطيني به خاطر مشكلات موجود امكان پذير نشد
در اين نشست محمد اطبايي، مدير امور بينالملل مركز هنرهاي نمايشي و جشنوارهي فجر با ارائه توضيحاتي درباره حضور گروهها و ميهمانان خارجي اعلام كرد: علاقهمند بوديم آثار اين بخش را بهصورت زنده ارزيابي كنيم اما به جز دو اثر مابقي آثار را در قالب ديويدي مورد ارزيابي قرار داده و نتيجهي نهايي آن شد كه 16 اثر به اين بخش راه پيدا كردند.
به گفته اين دوره از جشنواره با حضور 230 مهمان بينالمللي برگزار ميشود كه از اين تعداد 160 تن اعضاي گروهها را تشكيل ميدهند و مابقي مهمانان انفرادي هستند.
اطبايي هزينه بالاي بعضي از گروهها، پيچيدهبودن دكور برخي از نمايشها، تعداد زياد اعضاي برخي ديگر از گروهها و همزماني با اجراي تعهدات ديگر گروههاي نمايشي را از جمله مهمترين دلايل انصراف برخي از گروههاي خارجي در اين دوره از جشنواره دانست.
وي اعلام كرد: علاقهمند بوديم تا از فلسطين هم دراين دوره از جشنواره نمايش هايي شركت داشته باشد و در همين راستا دو نمايش بسيار خوبي را دعوت كرده بوديم ولي يك گروه امكان خروج از رام الله را نداشت و ديگري به نام «الجداره» به علت داشتن پاسپورت اسرائيلي نتوانستند به ايران سفر كنند با اين حال تلاش ميكنيم ديويدي نمايش را در اختيار تماشاگران قرار بدهيم.
پايان پيام
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]