تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در هر جمعه، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير، و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد، آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826672938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه به مصدومان و غريق كمك كنيم؟ ؛ اول و آخر كمك هاي اوليه


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: چگونه به مصدومان و غريق كمك كنيم؟ ؛ اول و آخر كمك هاي اوليه
شدت حوادث رانندگي از سقوط دوچرخه تا تصادف شديد با خودرو، متفاوت است. محل حادثه اغلب به دليل ترافيك در حال حركت، پر از خطرهاي جدي است.

بي خطر كردن محل حادثه قبل از حاضر شدن بر سر مصدومان، بسيار حياتي است . اين اقدام به شما امكان مي دهد كه از خود، مصدوم و ساير افراد عبوركننده از جاده، حفاظت كنيد. به محض بي خطر شدن محل، به سرعت وضعيت مصدومان را ارزيابي كرده، درمان را اولويت بندي كنيد. به مصدوماني كه به كمكهاي اورژانس نياز دارند، قبل از ديگران رسيدگي كنيد.
بي خطر كردن محل
- ابتدا از امنيت خود مطمئن شويد و از انجام كاري كه ممكن است شما را به مخاطره بيندازد، پرهيز كنيد.
-خودرو خود را در محلي امن و كاملاً با فاصله نسبت به محل حادثه پارك كنيد و چراغهاي خطر آن را به حالت چشمك زن قرار دهيد.
-هرگز در عرض يك جاده عريض ندويد.
-در شب، لباسي بپوشيد يا چيزي حمل كنيد كه روشن يا منعكس كننده نور باشد و از چراغ قوه استفاده كنيد. پس از انجام اين موارد ، احتياط هاي كلي زير را رعايت كنيد:
- چند ناظر را براي هشدار دادن به ساير رانندگان و كاستن از سرعت آنها روانه كنيد.
- حداقل به فاصله 45 متر از محل حادثه در هر دو طرف آن، مثلث يا چراغ هشداردهنده قرار دهيد.
موتور تمام وسايل نقليه آسيب ديده را خاموش كرده، در صورت امكان، مخزن سوخت را در ماشينهاي ديزلي و موتور سيكلتها خاموش كنيد.
- وسيله نقليه را بي حركت كنيد. اگر وسيله نقليه روي چهارچرخ است، ترمز دستي را كشيده، خودرو را در دنده قرار دهيد و يا چند قطعه سنگ بزرگ را در جلوي چرخها بگذاريد. اگر وسيله نقليه چپ كرده است، سعي نكنيد آن را برگردانيد، اما از واژگون شدن آن پيشگيري كنيد.
- مراقب خطرهاي فيزيكي باشيد. اطمينان حاصل كنيد كسي سيگار نمي كشد. گروه خدمات اورژانس را از وجود خطوط نيروي آسيب ديده، سوخت پخش شده و هرگونه وسيله نقليه اي كه نشانه «خطر شيميايي » دارد، آگاه سازيد.
نشانه هاي خطر شيميايي و پلاك خطر شيميايي نشان مي دهد كه وسيله نقليه در حال حمل يك ماده خطرناك است . ماهيت اين خطر بالقوه با يك نشانه مشخص مي شود. خدمات اورژانس قادر به تفسير اين اطلاعات خواهد بود.
مواد خطرناك
در هر حادثه (رانندگي ) ممكن است عوارضي مثل ريزش مواد خطرناك يا فرار گازهاي سمي رخ دهد. ناظران را از صحنه حادثه دور كرده، موافق جريان باد بايستيد. به علامتهاي «خطر شيميايي » روي وسايل نقليه توجه كرده، گروه خدمات اورژانس را در جريان قرار دهيد. اگر در مورد امنيت خود يا مفهوم يك نشانه مشكوك هستيد، از محل فاصله بگيريد. در صورتي كه ريزش مواد وجود دارد و يا روي نوار بالا و چپ علامت «خطر شيميايي » حرف « E » به چشم مي خورد (حرف « E » به معناي خطر امنيت عمومي است)، به دقت مراقب اوضاع باشيد.
بررسي وضعيت مصدومان
به سرعت تمام مصدومان را ارزيابي كنيد. اگر بيش از يك مصدوم وجود دارد، ابتدا به آنهايي كه ممكن است آسيبهاي تهديدكننده حيات (مثل سوختگي يا زخم شديد) داشته باشند، رسيدگي كنيد.
در صورت امكان، مصدومان را در همان وضعيتي كه با آنان مواجه شديد، درمان كنيد؛ تنها در صورتي كه مصدومي در خطر باشد يا به منظور ارائه درمان نجات بخش، مي توانيد وي را جابه جا كنيد. محل را به طور كامل جستجو كنيد تا از مصدوماني كه به مناطق دورتر پرتاب شده اند يا از آنهايي كه به خاطر منگي، بي هدف حركت كرده و از محل دور شده اند، غفلت نكرده باشيد.
اگر مصدومي در داخل يا زير يك وسيله نقليه گير افتاده است، به كمك خدمات آتش نشاني و نجات، احتياج خواهيد داشت . بنابراين در اسرع وقت با اين مراكز تماس بگيريد.
نحوه برخورد با مصدومان داخل خودرو:
در زماني كه شما مصدوم را از نظر وجود آسيبهاي بالقوه تهديدكننده حيات ارزيابي مي كنيد، ناظران مي توانند با نگه داشتن سر مصدوم، به شما كمك كنند.
در برخورد با يك مصدوم، ابتدا يك ارزيابي اوليه انجام دهيد و در صورت امكان، به آسيبهاي تهديدكننده حيات رسيدگي كنيد. در مورد هر مصدومي كه در حوادث رانندگي آسيب ديده است، هميشه فرض كنيد كه آسيب گردن (نخاع ) وجود دارد و سر مصدوم را تا رسيدن نيروهاي كمكي، با دست نگه داريد. در مدتي كه منتظر رسيدن كمكهاي تخصصي هستيد، علايم حياتي مصدوم (سطح پاسخ دهي، نبض و تنفس ) را كنترل و ثبت كنيد .
نحوه برخورد با مصدومان در جاده :
پس از اطمينان از بي خطر بودن اوضاع، مصدوم را از نظر وجود آسيبهاي تهديدكننده حيات بررسي كنيد. مصدوم را فقط در صورتي مي توانيد جابه جا كنيد كه كاملاً ضرورت داشته باشد.
هشدار!
مصدوم را حركت ندهيد مگر وقتي كه قطعاً ضرورت داشته باشد.
اگر لازم باشد مصدوم را حركت دهيد، روش مورد استفاده براي جابه جا كردن مصدوم بسته به وضعيت وي و نيز وجود يا عدم وجود نيروهاي كمكي، فرق مي كند.
از يك ناظر بخواهيد كه موقعيت وسيله نقليه و مصدوم را نشانه گذاري كند؛ اين اطلاعات براي پليس مفيد است .

حوادثي كه در اطراف آب اتفاق مي افتند، ممكن است افرادي از هر گروه سني را گرفتار كنند. كودكان كم سن حتي در آبهاي بسيار كم عمق هم در معرض خطر هستند.
با اين حال، بيشتر موارد غرق شدگي شامل افرادي است كه مشغول شنا در جريانهاي قوي يا آبها بسيار سرد بوده اند و يا پس از مصرف الكل، به شنا يا قايق سواري پرداخته اند.
*خطرات آب سرد
آبهاي آزاد حتي در تابستان هم سرد هستند. درجه حرارت دريا از5 تا15 درجه سانتي گراد متغير است ؛ آبهاي داخلي حتي مي توانند (از اين هم ) سردتر باشند.
آب سرد، خطرهاي پيش روي غريق يا منجي غريق را افزايش مي دهد، چون مي تواند منجر به موارد زير شود:
-نفس نفس زدن غيرقابل كنترل در زماني كه شخص وارد آب مي شود و به دنبال آن، خطر استنشاق آب
-افزايش ناگهاني فشار خون كه مي تواند زمينه ساز حمله قلبي باشد.
-ناتواني در شنا كردن به طور ناگهاني
-كاهش درجه حرارت در صورتي كه شخص مدت زيادي در آب بماند يا با وزش باد مواجه شود.
-دسترسي به غريق در صورت امكان، از ورود به آب براي نجات غريق خودداري كنيد. در عوض، يك شيء دراز مثل يك قطعه چوب را نگه داريد تا غريق بتواند آن را بگيرد، سپس وي را به سوي خشكي بكشيد.
*احتياط!
اگر غريق بيهوش است، وي را كاملاً از آب بيرون آوريد و طوري جا به جا كنيد كه سرش پايين تر از قفسه سينه اش قرار گيرد تا در صورتي كه استفراغ كرد، از راه هاي تنفسي محافظت كرده باشد.
*آنچه شما مي توانيد انجام دهيد
اولين اولويت شما آن است كه با كمترين خطر، غريق را به سطحي خشك منتقل كنيد. بي خطرترين راه براي نجات يك غريق، آن است كه خود روي خشكي بمانيد و با دست خود يا يك تكه چوب، شاخه يا طناب، او را از آب بيرون بكشيد؛ راه ديگر آن است كه يك تيوب به سوي غريق پرتاب كنيد.
اگر يك منجي غريق كارآزموده هستيد و يا غريق بي هوش است، ممكن است مجبور باشيد به آب بزنيد يا به سمت غريق شنا كنيد و وي را به سمت خشكي بكشيد.
به آب زدن بي خطرتر از شنا كردن است . وقتي غريق را از آب خارج كرديد، در صورت امكان وي را در برابر وزش باد محافظت كنيد تا بدن او بيش از پيش دچار لرز نشود.
سپس اقدامات درماني مربوط به غرق شدگي را انجام دهيد و عوارض مربوط به سرماي شديد را مداوا كنيد حتي در صورتي كه به نظر مي رسد غريق كاملاً بهبود يافته است، شرايط انتقال يا بردن وي به بيمارستان را مهيا كنيد.
در صورت لزوم و يا در صورتي كه كاملاً دستپاچه شده ايد، آمبولانس درخواست كنيد.
بررسي خفگي در شيرخواران
يك شيرخوار ممكن است به سادگي بر اثر غذا يا اشياي بسيار كوچكي كه وارد دهان مي كند، دچار خفگي شود. شيرخوار به سرعت دچار زجر تنفسي مي شود و شما بايد فوري براي انسداد اقدام كنيد.
در صورت بي هوش شدن شيرخوار، براي احياي تنفسي و ماساژ قفسه سينه آماده باشيد.
در شيرخوار بي هوش، عضلات حلق مي توانند شل شوند و براي انجام احياي تنفسي، فضاي كافي در حلق ايجاد كنند. در صورتي كه احياي تنفسي با موفقيت روبه رو نشد، ماساژ قفسه سينه ممكن است انسداد را برطرف كند.
*تشخيص
انسداد ناكامل :
سرفه و زجر تنفسي
اشكال در گريه كردن يا توليد صدا
*انسداد كامل:
ناتواني در تنفس يا سرفه و در نهايت از هوش رفتن
*هشدار!
اگر شيرخوار در يكي از مراحل بي هوش شد، راه تنفسي را باز كنيد، تنفس را كنترل كنيد و احياي تنفس را آغاز كنيد اگر نمي توانيد به تنفس اثربخش دست پيدا كنيد، بايد بلافاصله ماساژ قفسه سينه را به منظور برطرف كردن فوري انسداد آغاز كنيد.
- اگر شيرخوار دچار زجر تنفسي شده، يا نشانه هاي ضعف در او آشكار شده و يا تنفس و سرفه اش را قطع كرده است، او را بر روي ساعد خود طوري قرار دهيد كه رو به پايين و سرش پايين تر از تنه باشد؛ سرو پشت شيرخوار را نگه داريد. حداكثر 5 ضربه به پشت بزنيد.
- دهان شيرخوار را كنترل كنيد؛ هرگونه انسداد آشكار را با نوك انگشتان خود خارج كنيد. داخل دهان را با انگشت جستجو نكنيد.
- اگر با اقدامات قبلي نتوانستيد انسداد را برطرف كنيد، شيرخوار را به پشت بچرخانيد و حداكثر 5 بار قفسه سينه را فشار دهيد. با استفاده از دو انگشت، قسمتي از استخوان جناغ را كه به اندازه عرض يك انگشت پايين تر از خط فرضي بين نوك پستانها است، به طرف داخل و بالا فشار دهيد.
- 5 بار (هر 3 ثانيه يك بار) قفسه سينه را بفشاريد. هدف آن است كه با هر بار فشردن قفسه سينه، انسداد برطرف شود، نه آنكه الزاماً قفسه سينه را 5 بار فشار دهيد. دهان شيرخوار را بررسي كنيد.
- اگر انسداد برطرف نشد، موارد بالا را حداكثر تا سه بار تكرار كنيد. اگر باز هم انسداد رفع نشد، براي تماس با مركز اورژانس و درخواست آمبولانس، همراه با شيرخوار عازم شويد. اقدامات قبلي را تا زمان رسيدن نيروهاي امدادي يا بي هوش شدن شيرخوار ادامه دهيد.
 يکشنبه 22 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن