واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سرابي به نام خودروي ملي!
روزنامه الحيات چاپ لندن با بررسي ايندكس خودروسازي در جهان نشان داده كه در هيچيك از كشورهاي عمده توليدكننده خودرو ، توليدي به نام خودرو ملي وجود ندارد. موتور پيكان تا سال 1359 به طور كامل از انگليس وارد مي شد و شركت ايراني صرفا به نصب آن روي خودروي وطني اقدام مي كرد.
صنعت خودروسازي در جهان ، يك صنعت فراملي بشمار رفته و كشورهاي صاحب نام در توليد خودرو سعي مي كنند توليدات خود را با استفاده از برترين تكنولوژي روز توليد كنند و براين اساس كمپاني هاي بزرگ خودروسازي از اينكه محصول خود را با استفاده از قطعات توليدي كشورهاي ديگر بسازند ، ابايي نداشته و پاره اي موارد براي بالاتر بردن كيفيت خودرو اصرار به مونتاژ برخي مدل هاي خود با قطعات توليدي خارجي دارند.
به گزارش تابناك: در صنعت خودروسازي ، توليد كنندگان به كيفيت توليد توجه دارند تا ماهيت آن و اين اشتباهي است كه متاسفانه خودروسازي ايران به آن دچار شده و اصرار به تقويت ماهيت توليد خود دارند و در واقع كيفيت را فداي ماهيت كرده اند و داستان توليد خودروي ملي از اين جا آغاز مي شود.
كشورهاي آمريكا ، آلمان ، ژاپن ، فرانسه ، ايتاليا ، انگليس و كره جنوبي صاحب نام ترين كشورهاي خودروساز جهان هستند اين كشورها بر اساس استانداردهاي بين المللي موتورهاي محرك بيش از 60 درصد بازار خودرو جهان را در اختيار داشته و اين درحالي است كه ايندكس توليدات خود را از 90 بالاتر نبرده اند.
در همين زمينه روزنامه الحيات چاپ لندن با بررسي ايندكس خودروسازي در جهان نشان داده كه در هيچيك از كشورهاي عمده توليدكننده خودرو ، توليدي به نام خودرو ملي نداشته و آنچه در اين كشورها توليد مي شود خودرويي است كه بالاترين ايندكس توليدي آن كشور را دارا ست نه اينكه 100 درصد توليد همان كشور محسوب مي شود .
هم اكنون ايالات متحده آمريكا كه بيش از 40 درصد موتورمحركه خودرو در جهان را توليد مي كند شاخص توليد سيستم محركه و بازدارنده ( ترمز ) را به 85 رسانده و از برخي كشورها قطعات را وارد كرده و در سيستم هاي خود استفاده مي كند و البته تمامي قطعات فضاي رانندگي (اتاق ) و تجهيزات ايمني اتاق را از شركت هاي داخلي تامين مي كند و خودروسازان اين كشور براين باورند كه استفاده از قطعات يدكي ساخت كشورهاي ديگر به بالابردن كيفيت توليد منجر خواهد شد .
آلمان نيز وضعيتي مشابه آمريكا دارد با اين تفاوت كه كارخانجات آلماني را در خارج از كشور احداث كرده و توليدات قطعات را بر اساس ليسانس آلمان توليد مي كنند و البته برخي از تكنولوژي را منحصرا در اختيار خود گرفته و از آن به عنوان اطلاعات طبقه بندي شده ياد مي كنند ايندكس موتورمحركه خودروسازي آلمان نزديك به 86 است و خودروي آلماني كه 100 درصد ساخت اين كشور باشد ، وجود ندارد .
اما ژاپني ها شرايط كاملا متفاوتي دارند به اين گونه كه بيش از 50 درصد خودروسازي ژاپن در خارج از اين كشور صورت مي گيرد اما كاملا تحت نظر كارشناسان ژاپني و موسسات استاندارد عاي اين كشور تهيه و به كار گرفته مي شود و عليرغم اين شرايط بخش هايي از قطعات موتوري را از بازارهاي ديگر تهيه كرده و خودروسازي خود را به ايندكس 87 رسانده اند
ساير كشورهاي صاحب نام خورو ساز نيز ايندكس بين 60 تا 70 را براي خودروهاي خود به ثبت رسانده و براي ارتقاء كيفيت توليدات خود از برخي كشورهاي آسيايي نظير مالزي قطعات خود را تامين مي كنند .
در هندوستان شاخص توليد خودرو نزديك به 50 بوده و چين نيز از شاخص 52 برخودار است
پيش از پيروزي انقلاب اسلامي شاخص توليد پيكان در ايران ( در بخش موتور محركه و سيستم بازدارنده ) حدود 30 بوده و اين شاخص نيز به دليل توليد برخي قطعات ترمز پيكان در ايران ، بدست آمده زيرا موتور پيكان تا سال 1359 به طور كامل از انگليس وارد مي شد و شركت ايراني صرفا به نصب آن روي خودروي وطني اقدام مي كرد
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]