واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: رژيم لاغري، خطر آنفلوانزا را بالا ميبرد
جامعه > سلامت - محققان ميگويند غذا نخوردن در طي دوران آنفلوانزا، باعث طولاني شدن فرايند بهبود فرد ميشود
فرنوش صفويفر: امان از اين فرهنگي كه براي خودش تجويزها و پرهيزهاي پزشكي صادر ميكند؛ تجويزها و پرهيزهايي كه گاهي به جاي بهتر كردن بيماريها، باعث طول كشيده شدن آن ميشوند. مثلا بعضي از مادربزرگها اصرار دارند كه وقتي سرماخوردهايد، نبايد لب به غذا بزنيد و فقط يكي دو پياله سوپ رقيق نصيبتان ميشود. محققان به تارگي مطالعهاي روي اين توصيه خاص انجام داده و مشخص كردهاند كه غذا نخوردن در طي دوران آنفلوانزا، چه به دليل كاهش وزن باشد و چه به دليل توصيه مادربزرگ عزيز، باعث طولاني شدن فرايند بهبود فرد ميشود.
به گزارش بيبيسي، اين مطاالعه را محققان دانشگاه ميشيگان انجام داده و در طي آن 2 گروه از موشهاي مشابه آزمايشگاهي را انتخاب كردند. به هر يك از آنها، ويروس عامل آنفلوانزا تزريق شد. به يك گروه، رژيم غذايي معمولشان را دادند و به گروه دوم، رژيمي حاوي 40 درصد كالري گروه اول. نتيجه اين شد كه در گروه دوم، بيماري طولانيتر شد، موشها وزن بيشتري در طي بيماري از دست دادند، حال عمومي بدتري داشتند و حتي تعدادي از آنها از بيماري مردند!
البته نگران نباشيد، قرار نيست شما هم اگر در طي بيماري غذاي درست و حسابي نخورديد، بميريد؛ اما اين نتايج، كه در نشريه علمي «تغذيه» چاپ شده، نشاندهنده اهميت خوردن غذاهاي مناسب، در دوران بيماري و سلامت است. خيلي از ما رژيم لاغري را بهانه ميكنيم، يا طبق آن فرهنگ و باور رايج، كه ميگويد به سرماخورده غذا ندهيد، خودمان را محدود ميكنيم. محدوديت غذايي هم فقط محدوديت كالري نيست، بلكه خودبهخود باعث ميشود كه مصرف ويتامينهاي ضروري، مواد معدني و غيره هم محدود شود.
به اين ترتيب، قدرت دفاعي بدن براي مبارزه با ويروس آنفلوانزا، سرماخوردگي و عوامل بيماريزاي ديگر، تا حد زيادي كاهش پيدا ميكند. اين موضوع، براي افرادي كه واكسن آنفلوانزا دريافت كردهاند هم به اندازه بقيه مصداق دارد. آنها هم بايد در طي ماههاي شيوع بالاي آنفلوانزا، يعني پاييز و اوايل زمستان، موقتا رژيم لاغريشان را كنار بگذارند. اگر هم داشتن محدوديت غذايي، به هر دليلي، برايشان واجب است، حتما زير نظر پزشكان و متخصصان تغذيه براي اين محدوديت برنامهريزي كنند تا بتوانند در عين دريافت كمتر كالري، ويتامينهاي موردنياز بدن و نيز مواد معدني لازم براي كارايي بهتر سيستم ايمني بدن، مانند سلنيوم، روي و آهن را دريافت كنند.
ميتوان اين موضوع را براي همه افراد در همه موقعيتها تعميم داد. همه افراد بايد بدانند درست است كه وزن زياد عامل خطر براي بيماريهاي مختلف و خطرناكي است، اما اگر رژيم گرفتن هم طبق اصول صحيح نباشد، خود ميتواند به يك عامل خطرزا تبديل شود. متخصصان تغذيه هشدار ميدهند رژيم غذايي نبايد به شكلي باشد كه وزن شما را به صورت ناگهاني پايين بياورد. مصرف مايعات كافي، براي همه افراد اگر ضروري باشد، براي آنها كه در حال كاهش وزن هستند و همچنين براي سرماخوردهها و گرفتاران به آنفلوانزا، از نان شب واجبتر ميشود. همچنين رژيم غذايياي مناسب است كه از همه گروههاي غذايي، كه در هرم غذايي آمده است، به مقدار لازم و حداقل، در خود داشته باشد. مصرف ميوه و سبزي به اندازه كافي، حداقل 5 بار در روز، ميتواند ضمن پر كردن حجم معده، با كالري كمتر، باعث ارسال پيام سيري به مغز شود و علاوه بر آن، ويتامينها و مواد معدني مورد نياز بدن را هم تامين كند.
Print چاپ مطلب
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]