واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: روي خط جشنواره فيلم فجر فيلمهاي تلويزيوني در ترازوي جشنواره فيلم فجر
جام جم آنلاين: جشنواره فيلم فجر در بيست و ششمين دوره برگزاري خود، بخشي رقابتي براي فيلمهاي 90 دقيقهاي فراهم كرده است. اين بخش كه امسال با نام «ويدئو سينما» شناخته شده، به بررسي فيلمهايي ميپردازد كه در قطع ويدئويي در تلويزيون يا ديگر بخشهاي توليدي كشور ساخته شده است.
اين فيلمها سالهاي گذشته روال مشخصي براي حضور در جشنواره داشتند. سازندگان اين آثار بعد از آنكه اثر آنها به نظر هيات انتخاب ميرسيد، در صورت فراهم شدن شرايط ورود به بخش مسابقه بايد از اثر خود كپي نگاتيو ميكشيدند. اين آثار اغلب بعد از جشنواره يا در تلويزيون به نمايش درميآمد يا اينكه شرايطي براي اكران پيدا نميكردند.
البته حضور فيلمهاي تلويزيون در جشنواره به همين سابقه كوتاه و در ظاهر خوشايند محدود نميشود. با توجه به تفاوت ذاتي سينما و تلويزيون، در طول سالهاي برگزاري جشنواره رقابتهاي سنگيني ميان هر دو طرف به وجود ميآمد و بعضا اين رقابتها شكل خصمانهاي به خود ميگرفت.
مثلا سال 1380 هيات انتخاب جشنواره فيلمهاي متعدد توليد شده در تلويزيون را به بخش مسابقه راه نداد و اين مساله به تيره شدن روابط سينما و تلويزيون منجر شد اما در سالهاي اخير اين رابطه شكل دوستانه و معقولتري پيدا كرده كه هر دو طرف از آن سهم ميبرند.
طبق اطلاعاتي كه از سوي روابط عموميجشنواره در اختيار خبرنگار ما قرار گرفته، امسال براي بخش تازه متولد شده جشنواره فيلم فجر، 88 فيلم ارسال شده و هيات انتخاب نيز از ميان اين فيلمها حدود 10 تا 15 فيلم را براي حضور در جشنواره انتخاب خواهند كرد.
در ميان فيلمهايي هم كه تا به حال انتخاب شده، ميتوان به فيلمهاي ساخته شده توسط سيروس الوند و مهدي صباغزاده اشاره كرد. بررسي اين فيلمها در جديترين رويداد سينمايي كشور براي سازندگان اين فيلمها كه اغلب امكان قضاوت درباره آثارشان در قالب جشنواره فيلمي تلويزيوني هم وجود ندارد، اتفاق مباركي محسوب ميشود كه ميتوان آن را به فال نيك گرفت.
البته جشنواره تنها در دو گرايش بهترين فيلم و بهترين كارگرداني به اين آثار جايزه خواهد داد، اما اين رقابت محدود هم ميتواند برسازندگان چنين فيلمهايي كه اين روزها ديگر تعدادشان به عدد غير قابل شمارشي رسيده، تاثير مثبتي بگذارد.
خاطرات 30 سال سينماي ايران در جشنواره فيلم فجر مرور ميشود
جشنواره فيلم فجر امسال در بخشي ويژه فيلمهاي برگزيده و ماندگار 30 سال سينماي ايران را مرور ميكند. خبرگزاري مهر ديروز با انتشار اين خبر پرونده 30 سال سينماي ايران را ورق زده و به بررسي جشنواره فيلم فجر در دورههاي قبلي پرداخته بود. در بخشي از اين مطلب با اشاره به چگونگي شكل گيري جشنواره فجر، فيلمهايي كه ممكن است در اين بخش به نمايش درآيد، معرفي شده است.
در بخشي از اين مطلب آمده است: «خط قرمز» مسعود كيميايي و «مرگ يزدگرد» بهرام بيضايي با آنكه جزو آثار ارزشمند سينما محسوب ميشوند و سال 61 در نخستين دوره جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمدند، تاكنون اجازه اكران نيافتهاند.»
پرونده جشنواره از نگاه خبرگزاري مهر در برخي دورهها مانند دوره پنجم و ششم با فيلمهاي: «طلسم» داريوش فرهنگ، «رابطه» پوران درخشنده، «پرواز در شب» رسول ملاقليپور، «شبح كژدم» كيانوش عياري، «ناخدا خورشيد» ناصر تقوايي، «خانه دوست كجاست؟» عباس كيارستمي، «اجارهنشينها» داريوش مهرجويي، «گزارش يك قتل» محمدعلي نجفي و «دستفروش» مخملباف بسيار مفصل است و براي خواننده اين سوال را ايجاد ميكند كه آيا ميتوان امسال نيز شاهد جشنوارهاي پر بار و خاطره آفرين بود؟
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]