واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست موسسه آموزش از راه دور كشور در پاسخ به ايسنا: حدود سه ميليون ايراني از تحصيل بازماندهاند بيسوادي،75 سال ديگر از ايران ريشهكن ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - آموزش و پرورش
سرپرست موسسه آموزش از راه دور كشور در پاسخ به ايسنا اعلام كرد: در حال حاضر حدود سه ميليون فرد بازمانده از تحصيل در كشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد احسان تقيزاده روز يكشنبه در يك نشست خبري، افزود: در حال حاضر تنها 250 هزار نفر از بازماندگان از تحصيل در كشور تحت پوشش آموزش از راه دور قرار گرفتهاند.
وي در عين حال گفت: در تقسيمبنديهاي كنوني محدوده سني بازماندگان از تحصيل، از شش تا 60 سال در آمار تعريف شده است، اما به عقيده من اين محدوده بايد از 10 تا 40 سال تعريف شود تا به تبع آن، محدوده برنامهريزيها نيز مشخصتر شود.
وي اين موضوع را نيز خاطر نشان كرد كه بازماندگان از تحصيل در سنين 11 تا 17 سال به طور رايگان از طريق آموزش از راه دور تحت آموزش قرار ميگيرند و اين در حاليست كه سرانه دانشآموزان در مراكز آموزش از راه دور سالانه 160 هزار تومان است و ميتوان با قاطعيت اين را نيز اعلام كرد كه اگر تورم بر روي هر چيزي اثر گذاشته، تنها سرانه دانشآموزان آموزش از راه دور و هزينههاي آنها افزايش پيدا نكرده است.
تقيزاده در ادامه براي تاكيد بر گفته خود مبني بر چندين برابر بودن سرانه تحصيل دانشآموزان در مدارس عادي به نسبت سرانه دانشآموزان مراكز آموزش از راه دور، بدون اين كه خود رقم مشخصي را اعلام كند، از خبرنگاران خواست كه از وزير آموزش و پرورش رقم دقيق سرانه دانشآموزي در مدارس عادي را بپرسند تا از اين طريق خود به به صرفه بودن تحصيل از طريق مراكز آموزش از راه دور پي ببرند.
وي در عين حال اعلام كرد: هزينه تحصيل براي بازماندگان از تحصيل بزرگسال و بالاتر از 17 سال، 36 تا 62 هزار تومان است كه به نسبت سطح رفاه منطقه مربوطه اخذ ميشود.
حدود 10 ميليون بيسواد در كشور داريم
بيسوادي 75 سال ديگر از كشور ريشهكن ميشود!
تقيزاده در ادامه اعلام كرد: بر اساس سرشماري انجام شده در سال 1385، بيش از 9 ميليون و 800 هزار بيسواد در كشور زندگي ميكنند كه به استناد گزارش سازمان بازرسي اگر روند فعلي ادامه پيدا كند، بيسوادي 55 سال ديگر از ايران ريشهكن ميشود كه البته اين آمار خوشبينانه است، زيرا اگر واقعيت را بخواهيم در نظر بگيريم، با ادامه روند فعلي، بيسوادي 75 سال ديگر از كشور ريشهكن ميشود.
وي در اين راستا تصريح كرد: اين در حاليست كه با توسعه روشهاي آموزش از راه دور و آموزش الكترونيكي ميتوان بيسوادي را تا 10 سال ديگر از كشور ريشهكن، در حالي كه اين روش حتي يك دهم هزينهاي كه هم اكنون براي ريشهكني بيسوادي صرف ميشود، را صرف نخواهد كرد.
موسسه آموزش از راه دور 75 درصد از برنامههاي خود عقب است
فقط آمارهاي من درست است!!
تقيزاده در ادامه از آمادهسازي طرحي براي تحت پوشش بردن دانشآموزان محروم كشور از طريق آموزش از راه دور خبر داد و در پاسخ به اين سوال كه چرا چنين طرحي با اين همه سال تاخير به اجرا گذاشته ميشود، مدعي شد: خيلي از طرحها پيش از اين كه من به اين سازمان بيايم، دنبال نشده است؛ آن گونه كه بر اساس گزارش سازمان بازرسي كل كشور، موسسه آموزش از راه دور كشور، 75 درصد از برنامههاي خود عقب است كه اين عقبگرد در دوران تصديگري بنده اتفاق نيافتاده، زيرا بنده هر جا رفتهام، موفق عمل كردهام.
به گزارش ايسنا، تقيزاده در زمان رياست علياحمدي در دانشگاه پيامنور، مشاور رياست دانشگاه بوده است.
سرپرست موسسه آموزش از راه دور كشور در واكنش به اظهار نظر خبرنگاران مبني بر اين كه «پس جمع پيامنوريها در آموزش و پرورش جمع شده است»، گفت: معمولا كساني كه از خارج به نهادي وارد ميشوند، ايدههاي نوتري براي بهتر شدن اوضاع دارند.
تقيزاده، قاطعانه تصريح كرد كه آمار و ارقام ارائه شده از سوي مسوولان قبلي موسسه آموزش از راه دور را قبول ندارد و تاكيد كرد كه خبرنگاران بر روي آمار ارائهاي از سوي وي تكيه كنند.
تقيزاده از برنامهريزي براي تاسيس كلاسهاي اقماري در روستاها نيز خبر داد و در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا كه پيش از اين بارها اعلام شده بود كه اين كلاسها در روستاهاي كشور تاسيس شدهاند، اذعان كرد: آمار زياد دادهاند، شما آماري را كه «من» ميدهم، قبول كنيد!
به متقاضيان، يك ماهه مجوز راهاندازي مركز آموزش از راه دور ميدهيم
سرپرست موسسه آموزش از راه دور كشور در ادامه با اعلام اين كه در حال حاضر يكهزار و 657 مركز آموزش از راه دور كه عمدتا غيردولتي هستند، در كشور فعاليت ميكنند، به آغاز فعاليت جدي موسسه آموزش از راه دور كشور از حدود پنج سال قبل اشاره و اعلام كرد: از يكهزار و 675 مركز فعال فعلي آموزش از راه دور، 10 مركز ويژه آموزش الكترونيكي هستند كه در صدديم اين تعداد را به يكهزار مركز برسانيم.
تقيزاده از ارائه موافقتنامه اصولي و مجوز به متقاضيان راهاندازي مراكز آموزش از راه دور در سطح كشور ظرف كمتر از يك ماه و يا حتي در عرض يك هفته خبر داد و عنوان كرد: وزارت آموزش و پرورش، شيفت دوم مدارس يك نوبته خود را به متقاضيان راهاندازي مراكز آموزش از راه دور اجاره ميدهد كه قيمت اين اجارهبها در مناطق مختلف كشور متفاوت است.
وي، ميانگين قيمت اجارهبهاي دريافتي آموزش و پرورش از اجاره دادن شيفت دوم مدارس يك نوبته را عنوان نكرد.
پنجشنبهها، آموزش آنلاين زبان انگليسي در مدارس
به گزارش ايسنا، سرپرست موسسه آموزش از راه دور كشور از در دستور كار قرار داشتن اجراي طرح آموزش آنلاين زبان انگليسي به دانشآموزان نيز خبر داد و گفت: اگر براي مثال پنجشنبهها به عنوان روز تعطيل دانشآموزان لحاظ شود، تدريس زبان به صورت آنلاين در اين روز ميتواند مورد توجه قرار گيرد، زيرا براي مثال هم اكنون افراد، حتي ظرف كمتر از يك سال ميتوانند از طريق دريافت آموزش زبان در مراكز خصوصي مكالمه كنند؛ اين در حاليست كه در آموزش و پرورش دانشآموزان بيش از چهار يا پنج سال در معرض آموزش زبان قرار ميگيرند، اما پس از گذشت اين مدت باز هم مسلط به مكالمه صريح به زبان انگليسي نيستند.
پاركبانهاي تهران ديپلمه ميشوند
وي از در دست امضا قرار داشتن تفاهمنامههاي مختلف با ساير نهادها و ارگانهاي شهري نيز خبر داد و اظهار كرد: براي مثال در حال حاضر اكثر پاركبانهاي تهران زيرديپلم هستند، كه در اين راستا با شهرداري تهران توافق شده كه اين افراد بتوانند، تحصيلات خود را تا ديپلم و يا حتي پيش دانشگاهي از طريق آموزش از راه دور ادامه دهند.
تقيزاده اعلام كرد: آموزش از راه دور در مقطع راهنمايي، 5/1 سال و در مقطع متوسطه 5/2 سال به طول ميكشد كه قطعا براي افراد به صرفه خواهد بود.
وي تاكيد كرد: انعقاد تفاهمنامهاي را با دانشگاه پيام نور پيگيري ميكنيم كه سهميه و تسهيلات خاصي به افرادي كه از طريق آموزش از راه دور ديپلم ميگيرند، براي پذيرش در اين دانشگاه ارائه شود.
«آموزش گلدكوييستي» در كشور نميخواهيم ...
سرپرست موسسه آموزش از راه دور كشور در ادامه خاطرنشان كرد: موسسه آموزش از راه دور بايد به سمتي حركت كند كه اعتبار دولتي دريافت نكند، بلكه خود درآمدزايي داشته باشد كه اين درآمدزايي از طريق فروش توليدات نرمافزاري موسسه با كيفيت بالا و قيمت مناسب محقق ميشود.
وي همچنين با بيان اين كه اين موسسه، وارد حوزه آموزش دانشآموزان استثنايي و استعداد درخشان نميشود، در ادامه در واكنش به پرسش يكي از خبرنگاران كه پرسيد، «چرا آموزش و پرورش كه در مورد اجراي اصل 44 از طريق مدارس غيرانتفاعي داعيه دارد، در بحث آموزش از راه دور براي اجراي اين اصل وارد نميشود»، گفت: شما بايد سه مقوله امنيت، بهداشت و آموزش را از اصل 44 جدا كنيد، زيرا حاكميت و ماهيت آموزش تا دوره متوسطه با دولت است كه به نظر بنده نيز نگاه صحيحي است.
وي سخنان خود را اين طور ادامه داد: ما نميتوانيم بحث آموزش از راه دور را در اختيار چند شركت قدر بگذاريم تا بخواهند درآمدهاي آنچناني از طريق اين آموزش كسب كنند و در عين حال، «آموزش گلدگوئيستي» نيز به وجود بيايد، لذا ما مترصد اين هستيم كه اگر ميخواهيم براي تاسيس مراكز از راه دور مجوز بدهيم، اين مجوز به تعداد زيادي از افراد تعلق گيرد و براي مثال ترجيح ميدهيم تا در يكهزار مركز ما، يكهزار نفر مسووليت داشته باشند تا چند شركت ويژه.
حاشيهها...
به گزارش ايسنا، موسسه آموزش از راه دور كشور آخرين نشست خبري خود پيش از روي كار آمدن تقيزاده را بيش از يك سال و نيم پيش برگزار كرده بود كه در آن نشست هم آمار بازماندگان از تحصيل كشور سه ميليون نفر اعلام شده بود.
اين نشست خبري در اتاقي بسيار كوچك برگزار شد؛ آن گونه كه برخي خبرنگاران چند دقيقهاي را به صورت ايستاده خبر مينوشتند، تا جايي برايشان فراهم شود.
در عين حال، به رغم آن كه مكان اين برنامه براي اكثر خبرنگاران دور بود، هيچ هماهنگي براي برگشت خبرنگاران از برنامه نشده بود.
انتهاي پيام
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]