واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بررسي موسيقي مذهبي در گفتگو با ايسكانيوز (5) محمد گلريز: براي مداحان كلاس آشنايي با موسيقي سنتي تشكيل شود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: محمد گلريز گفت:اين ضرورت وجود دارد كه براي مداحان كلاس هايي تشكيل شود تا با رديف و گوشه هاي موسيقي ايراني آشنا شوند.
گفتگو : راضيه غنجي
محمد گلريز ،خواننده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار موسيقي گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"،گفت: موسيقي مذهبي در دوران صفويه شكل گرفت و در دوره قاجار به اوج خودش رسيد.
وي با بيان اينكه موسيقي سنتي ما مرهون موسيقي مذهبي است و ريشه موسيقي سنتي در موسيقي مذهبي و آييني است تصريح كرد: برگزاري مراسم تعزيه كه در ايام سوگواري به مراتب اتفاق مي افتد كاملا بر اساس موسيقي رديف دستگاهي است.
** توليدات موسيقي مذهبي بايد حس معنوي لازم را در مخاطب ايجاد كند
گلريز افزود: با اين پيشينه اي كه موسيقي مذهبي دارد امروز بايد تلاش كنيم تا اثري در حوزه موسيقي مذهبي توليد شود كه با اين ايام متناسب باشد و حس روحاني و معنوي لازم را در مخاطب ايجاد كند و در اين راستا بايد در انتخاب اشعار دقت بسياري شود.
** انقلاب خدمت بزرگي به موسيقي مذهبي كرد
گلريز در پاسخ به سوال خبرنگار ايسكانيوز مبني بر اينكه روند رشد موسيقي مذهبي را بعد از انقلاب چطور ارزيابي مي كند خاطرنشان كرد: انقلاب خدمت بزرگي به موسيقي مذهبي ما كرد زيرا خود انقلاب اسلامي ايران نشات گرفته از انقلاب عاشورا است و بسياري از شعارهايي كه اوايل انقلاب توسط مردم در راهپيمايي ها گفته مي شد خود ايده و سوژه اي براي ساخت آثار موسيقي انقلاب بود.
** متوليان موسيقي كشور توجه كمي به موسيقي مذهبي مي كنند
وي ادامه داد: اما امروز متاسفانه متوليان موسيقي توجه كمتري به اين حوزه مي كنند و رشد اين موسيقي كمتر شده است،رسانه ملي و وزارت ارشاد وظيفه خطيري در معرفي موسيقي مذهبي دارند.
اين خواننده افزود: حتي گاهي مشاهده مي كنيم ملودي لس آنجلسي روي اشعار مذهبي به عنوان موسيقي مذهبي به جوانان ارايه مي شود و مردم نيز به اين توليدات ضعيف گرايش پيدا مي كنند آهنگي كه شنونده را ياد تصنيف فلان خواننده كه خيلي هم موجه نبوده مي اندازد و نوحه امام حسين روي آن گذاشته شده است .
وي تاكيد كرد: صدا و سيما نقش مهمي در معرفي موسيقي آييني و مذهبي به مردم دارد.
** گوشه ها و رديف هاي متنوعي در موسيقي سنتي داريم
گلريز با اشاره به اينكه در هفته دو روز به تدريس موسيقي و آواز ايران مي پردازد گفت: گوشه ها و رديف هاي متنوعي در موسيقي سنتي خودمان داريم اما متاسفانه مداحان از آهنگ هاي ديگران براي خواندن استفاده مي كنند.
وي گفت: پدر من مداح بود و من مي ديدم او و دوستانش چطور از گوشه ها و رديف هاي موسيقي سنتي استفاده مي كردند تا تاثير بيشتري بر مخاطبان بگذارند.
** براي مداحان كلاس آشنايي با موسيقي سنتي تشكيل شود
خواننده «بانگ آزادي» افزود: اين ضرورت وجود دارد كه براي مداحان كلاس هايي تشكيل شود تا با رديف و گوشه هاي موسيقي ايراني آشنا شوند.
اين خواننده موسيقي سنتي تاكيد كرد:اگر از سوي متوليان حوزه فرهنگ آثار خوبي در تمامي حوزه هاي فرهنگي و هنري توليد شود جوانان همان به سمت توليدات خود هدايت مي شوند و اثر خوبي توليد مي كنند.
اخبار مرتبط
• كامبيز روشن روان: در گذشته، بهترين خوانندگان مداحان بودند
• مجيد اخشابي: «سليم موذن زاده» حنجره ماندگار موسيقي مذهبي است
• سرير: موسيقي مذهبي كمك بسياري به ترويج موسيقي سنتي كرده است
• سراج : بعضي توليدات موسيقي مذهبي سنخيتي با محرم و عاشورا ندارد
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]