واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تازهترين شماره ماهنامه «پگاه حوزه » منتشر شد
گروه ادب: دويستوچهلوششمين شماره ماهنامه «پگاه حوزه» به همت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، «اقتباسها و اقتضائات»، «نقشه جامع علمي كشور و نقدهايي درباره آن»،«نقشه جامع و خلاء اقتضائات اعتقادي»، «خواجه نصير و مليت ايراني»، «بازخواني خدمات خواجه نصيرالدين طوسي در دفاع از موجوديت شيعي و ايراني»، «تجربهاي عقلي و حكيمانه از زندگي سياسي خواجه نصير» و «زبان ايدئولوژي و جهاني شدن» بخشي از مطالب به كار رفته در اين ماهنامه است.
در بخشي از اين ماهنامه آمده است «در نقشه جامع كشور اصلاً به علم ديني و علم اسلامي پرداخته نشده و احساس اين است كه در اين باره غفلت نشده بلكه كوتاهي از سوي برخي صورت گرفته است. در نقشه از مباحث علوم ديني و اسلامي تحت عنوان معارف اسلامي ياد شده است در حالي كه معرفت و علم دو مقوله جدا از هم هستند ... درست است كه ما داراي معارف ديني هستيم مانند بحث محبت به اهل بيت كه يك هدف ديني است اما اين بحث با كلام اسلامي كه يك علم است تفاوت دارد، كلام داراي موضوع و محمول و مسائل و... است و داراي نظام خاص است و از معرفت جداست.»
مقاله بازخواني خدمات «خواجه نصيرالدين طوسي» در دفاع از موجوديت شيعي و ايراني نيز بيان ميكند كه «شواهد نشان ميدهد، خواجه نصيرالدين طوسي توانسته است در ايجاد تحولات موثر باشد و نقشگذار از شرايط قبل از حمله مغول به بعد از آن را به عهده گيرد و از ميراث شيعي و ايراني دفاع كند ... خواجه براي تقويت شيعيان حله، از بزرگترين و فعالترين مراكز تشيع، بدانجا رفت و با برقراري ارتباط با علماي آنجا و تمامي فقهاي شهر و حضور در برخي كلاسهاي درس مانند مجلس درس علامه حلي در نيرو بخشيدن به آنان موثر بود به گونهاي كه شيعيان سراسر عراق براي احقاق حق خود به پا خواستند. يكي از شيعيان كه منصبي در ديوان يافته بود، از هلاكو خواست صد سپاهي را براي حراست از مرقد علي(ع) و شيعيان نجف بدانجا بفرستد و وي اجابت كرد.»
در بخش ديگري از اين ماهنامه نيز خواجهنصير چنين معرفي ميشود «خواجه نصيرالدينطوسي فيلسوفي واقعگرا و حقيقتگراست، وي حكمت و فلسفه را از آن جهت ميخواهد كه نفس انسان، كمال و سعادت خود را در اتصاف و تخلق به آن ميداند. بنابراين تأملات فلسفي خواجه حاصل دغدغههايي است كه وي آن را خارج از ذهن خود و در مواجهه با بحرانهاي فكري و نظري و دوري جامعه از تفكر فلسفي و حاكميت افكار اشعري دريافت نموده و تا بدان جا پيش ميرود كه حكمت را حاكم بر تمام وجود و هستي خود ميداند، به طوري كه هر آنچه ميگويد و هر آنچه عمل ميكند همان است كه حكمت ميطلبد.»
اين ماهنامه در 30 صفحه به همت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و مديرمسئولي «سيدعباس صالحي» به قيمت 200 تومان منتشر شده است.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]