تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 10 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824985024




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دبير علمي سمينار بيماري‌هاي شايع در سالمندان:90 درصد پيري پوست منشاء غيرطبيعي دارد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير علمي سمينار بيماري‌هاي شايع در سالمندان:90 درصد پيري پوست منشاء غيرطبيعي دارد
خبرگزاري فارس: دبير علمي سمينار بيماري‌هاي شايع در سالمندان در قزوين گفت: 90 درصد پير پوستي‌ها منشاء خارجي دارد و تنها 10 درصد از پيري‌هاي پوست افراد مربوط به عوامل بيولوژيك بدن است.


به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، اكرم بهشتي پيش از ظهر امروز در سمينار يك روزه بيماري‌هاي شايع در سالمندان كه در دانشگاه علوم پزشكي قزوين برگزار شد، اظهارداشت: تغييرات و بدخيمي‌ پوستي، خارش و اگزماها، بيماري‌هاي تاولي و عفونت‌هاي شايع پوستي از جمله بيماري‌هاي پوستي شايع در سالمندان است.
وي افزود: پيشگيري از پيري به ويژه پيري پوست يكي از آرزوهاي ديرين انسان‌ها بوده و با توجه به بالا رفتن ميانگين سني جامعه، اهميت به اين مسئله بيشتر شده است.
دبير علمي سمينار بيماري‌هاي شايع در سالمندان اضافه كرد: پيري پوست تابع دو اصل عوامل سرشتي و عوامل بيروني است كه پيري سرشتي يا پيري بيولوژيك تابع عوامل ژنيتيك است و كاهش تكثير سلول‌هاي پوستي و نيز كاهش قدرت پوست در نگهداري آب منجر به نازكي و خشكي پوست در افراد مسن مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: فقط 10 درصد از پيري ظاهري پوست مربوط به پيروي بيولوژيك است و پيشگيري از پيري سرشتي امكا‌نپذير نيست، هر چند امروز اقدامات لازم براي شناسايي ژن مسئول پيري در حال انجام است.
بهشتي تصريح كرد: پيري به علل بيروني مسئول 90 درصد پيري پوستي است كه شايع‌تري عامل بيروني آفتاب است و برخي منابع آفتاب را به تنهايي مسئول 90 درصد پيري پوستي ذكر مي‌كنند، اشعه UVA به خاطر قدرت نفوذ بالا و ورود به درم سبب تخريب اليفا كلاژن و آلاستين شده و به مروز زمان سبب شلي و چروك پوست مي‌شود.
وي ادامه داد: البته UVA، UVB سبب تغييرات رنگي و نيز بدخيمي‌هاي پوستي مي‌شوند و پيرپوستي ناشي از آفتاب ناشي از تجمع اثرات مضر آفتاب در طي زمان است از اين‌رو استفاده از ضد آفتاب و پيشگيري از اشعه مضر آفتاب از كوداكي بايد آغاز شود.
دبير علمي سمينار بيماري‌هاي شايع در سالمندان تأكيد كرد: آلايند‌هاي محيطي و دود سيگار، يكي از عوامل مهم در پيري پوست است و فرد سيگاري به طور متوسط نسبت به همسالان خود هشت تا 10 سال مسن‌تر ديده مي‌شود و علاوه بر اين گرفتن سيگار روي لب‌‌ها سبب چروك دور لب‌ مي‌شود.
وي عنوان كرد: استرس به ويژه استرس‌هاي طولاني مدت سبب افزايش چروك پوست مي‌شود و نحوي خوابيدن نيز به ويژه خوابيدن روي صورت يا ب روي شكم مي‌توان سبب افزايش چروك صورت در ناحيه چانه، پيشاني و نازولابيال فولد شود.
بهشتي با اشاره به لزوم رعايت برخي نكات در كاهش پيرپوستي بيان داشت: پرهيز از آفتاب به ويژه در ساعات مياني روز، ترك سيگار، كاهش استرس، رژيم غذايي و فعاليت بدني مناسب، خواب كافي و مناسب، حفظ و رطوبت پوست، استفاده از كرم‌هاي مناسب و ترك الكل از جمله مواردي است كه رعايت آنها تاثير بسزايي در كاهش پيرپوستي دارد.
در ادامه يكي از متخصصان پوست استان قزوين بيان داشت: پيري پوست فرايندي است كه با تغيير در ساختار و عملكرد پوست بروز مي‌كند و مي‌تواند ناشي از تغييرات دروني و يا ناشي از تأثيرات عوامل بيروني باشد.
كيارش كياني‌فر افزود: آفتاب مهم‌ترين عامل بيروني ايجاد پيري پوست است و مهم‌ترين تغييرات ظاهري در پوست مناطق پوشيده شامل شلي پوست و تشديد خطوط پوستي است در حالي كه پوست در معرض آفتاب دچار علائمي فراگير همچون تغيير در رنگدانه پوست، شلي، نماي زرد رنگ و يا حتي چرم مانند، چروك‌هاي عميق، تلانژكتازي و در نهايت سرطان‌هاي پوستي مي‌شود.
وي با اشاره به عمده‌ترين تغييرات بافت شناسي پيري پوست گفت: تغيير در تمايز كراتينوسيت‌ها و تغيير در ضخامت و نفوذپذيري اپيدرم، افزايش در تعداد و ظاهر فيبروبلاست‌ها، تغيير در ساختار مويرگي پوست، كاهش ميزان و سازماندهي كلاژن و تغيير در ميزان و ساختار آلاستين است.
در ادامه يكي ديگر از متخصصان پوست اظهار داشت: خارش پوست يكي از شايع‌ترين مشكلات پوستي افراد مسن است.
محمد مهدي شعباني ادامه داد: 10 تا 50 درصد از موارد خارش پوست مربوط به عواملي چون اختلالات متابوليك يا اندوكرين، از قيبل ديابت قندي، نارسايي كليوي، بيماري تيروئيد بيماري كبدي به ويژه نوع انسدادي آن باشد.
وي افزود: واكنش‌هاي دارويي نيز مي‌تواند به صورت خارش بروز كند كه در نهايت عفونت‌هاي انگلي از قبيل گال منجر به خارش شديد پوست مي‌شود.
انتهاي پيام/ح10
 شنبه 14 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن