واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با ارسال نامه يوشنكو براي حل مشكل گاز با مسكو از اروپا كمك خواست
خبرگزاري فارس: با وجوديكه به ادعاي طرف روسي، اوكراين به برداشت گاز انتقالي به اروپا اعتراف مي كند، رئيس جمهوري اوكراين با ارسال نامهاي براي كشورهاي اروپايي به تشريح مشكل گازي با روسيه پرداخت.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري- اينترنتي «راس بالت»، اوكراين اعتراف كرده است كه بار ديگر شروع به دزديدن گاز روسيه كه با عبور از خاك اين كشور به سمت كشورهاي اروپايي ارسال مي شود، نموده است. سرگئي كوپريانوف، سخنگوي گازپروم روز جمعه اعلام كرد كه طرف اوكرايني آشكارا و بدون خجالت اعتراف مي كند كه گاز روسيه را مي دزد.
در عين حال مسكو مصرف كنندگان گاز روسيه در اروپا را در جريان دلايل بروز اين مناقشه قرار داده است. روسيه پيشنهاد برگزاري نشست ويژه اي در خصوص مسئله ترانزيت گاز روسيه از خاك اوكراين در پارلمان اروپا را ارائه داده است. الكساندر گروشكو، معاون وزير امور خارجه روسيه اعلام كرد، نماينده شركت گازپروم حاضر است به بروكسل سفر كرده و ديدگاههاي روسيه را به اطلاع نمايندگان پارلمان اروپا برساند.
از سوي ديگر در كي يف اميدوارند كه مشكل بدهي هاي معوقه گازي به روسيه تا بهار حل و فصل گردد. ذخاير گازي اوكراين تا ماه آوريل كفاف نيازهاي اين كشور را مي كند.
خودداري گازپروم از صادرات گاز به اوكراين از ابتداي ژانويه سال 2009 بطور جدي مصرف كنندگان گاز روسيه در اروپا را نگران كرده است. 20 درصد از سوخت گازي كشورهاي اتحاديه اروپا بوسيله انتقال از خاك اوكراين تامين مي شود.
كاريل شوارتسنبرگ، وزير امور خارجه چك در گفتگويي تلفني با مقامات دولتي اوكرايني از آنها خواست تا هر چه سريعتر به رفع اختلاف نظرات خود با روسيه بپردازند. وي تصريح كرد، پراگ روند توسعه اوضاع در خصوص مذاكرات مسكو- كي يف را به دقت زير نظر دارد.
به نوشته «راس بالت»، روز گذشته ويكتور يوشنكو، رئيس جمهوري اوكراين نامه اي براي رهبران هشت كشور غربي و رياست كميسيون اروپايي ارسال نمود كه طي آن به توضيح مشكل گازي بين كشورش با روسيه پرداخت.
يوشنكو در اين نامه كه براي رهبران اتريش، ايتاليا، آلمان، آمريكا، سلواكي، مجارستان، فرانسه، چك و خوزه مانوئل بارازو، رئيس كميسيون اروپايي ارسال داشته، خاطر نشان كرده است كه در طول سال 2008 طرف اوكرايني مذاكرات سختي را با روسيه در خصوص شرايط فروش گاز طبيعي روسيه به اين كشور و ترانزيت آن به كشورهاي اروپايي در سال 2009 داشته كه در نهايت نتيجه اي به دنبال نداشته است.
علاوه بر اين يك هيئت اوكرايني نيز براي سفر دوره اي به كشورهاي اروپايي اعزام شده است تا به تشريح مواضع كي يف در مناقشه گازي با روسيه بپردازد.
اين در حالي است كه اتحاديه اروپا اعلام كرده قصد ندارد نه بعنوان ميانجي و نه بعنوان مدعي، به دعواي روسيه و اوكراين بر سر گاز وارد شوند. اين مطلبي است كه سخنگوي دولت چك، بعنوان رئيس دوره اي جديد اتحاديه اروپا اعلام كرده است.
انتهاي پيام/و
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]