واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل منابع طبيعي استان همدان:سالانه 8 تن خاك در هكتار در عرصههاي آبخيز همدان از بين ميرود
خبر گزاري فارس: مديركل منابع طبيعي استان همدان گفت: سالانه حدود هشت تن خاك در هر هكتار در عرصههاي آبخيز استان همدان بر اثر فرسايش از بين ميرود.
محمدرضا همتي در گفتگو با خبرنگار فارس در همدان افزود: در حدود 2 ميليون هكتار حوزه آبخيز در استان همدان وجود دارد كه يك ميليون و 200 هزار هكتار آن در برنامههاي آبخيزداري قرار دارد و 500 هزار هكتار نيز در حوزههاي بحراني هستند.
وي اقدامات انجام شده در حفظ منابع را كافي ندانست و گفت: كارهاي مكانيكي مختلفي به منظور پيشگيري از فرسايش خاك انجام شده، اما اين اقدامات مقطعي است و بايد براي حفاظت از منابع، فرهنگ سازيبيشتري انجام شود.
مديركل منابع طبيعي همدان ادامه داد: حفاظت منابع از توان اين مجموعه خارج است و لازم است با همكاري تمامي دستگاههاي اجرايي و مجموعههاي استان، اقدامات تبليغي در تمام عرصههاي استان انجام شود.
وي افزود: تعهدات عملياتي امسال 27 هزار و 967 هكتار است كه 16هزار و 157 مورد از اين تعهدات انجام شده و سعي بر اين است كه تمامي عمليات اجرايي تا پايان امسال انجام شود.
همتي با اشاره به اقدامات ترويجي انجام شده تصريح كرد: آموزش و اطلاعرساني به روستاييان از طريق برگزاري كلاسهاي آموزشي انجام ميشود و مسائلي مانند طرح مرتعداري و الگوي كشت با مسئولان شوراي روستاها مطرح ميشود.
وي بهرهبرداري اصولي از منابع را ضروري دانست و گفت: فرهنگسازي در اين خصوص اولويت اصلي است و بايد رسانهها براي فرهنگسازي به منظور حفاظت از عرصههاي طبيعي، تلاش كنند.
مديركل منابع طبيعي همدان با اشاره به لزوم آشنايي مردم با فرهنگ استفاده از منابعطبيعي خاطر نشان كرد: لازم است به روستاييان آموزش داده شود كه شخم در بالادست، بوتهكني و چراي مفرط موجب تخريب مراتع ميشود و وجود پوشش گياهي در اراضي شيبدار از بروز فرسايش جلوگيري خواهد كرد.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان همدان نيز در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در سال 87 براي انجام پروژههاي اجرايي و مطالعاتي آبخيزداري، 4ميليارد و 200 ميليون تومان مصوب شده است كه 2 ميليارد و 700 ميليون آن تحقق پيدا كرده است.
حسين يعقوبي با اشاره به تعهداتي كه در قبال اعتبارات دريافتي وجود دارد، گفت: از جمله تعهدات احداث بندهاي خشكه چين و گابيون، براي حفظ رسوبات منطقه و جلوگيري از هدر رفتن خاك منطقه بوده و همچنين با ايجاد بندهاي ملاتي به نفوذ آب و افزايش آبهاي زير زميني كمك ميشود.
وي افزود: علاوه بر اقدامات ذكر شده، عملياتهاي بيولوژيكي نيز انجام ميشود كه شامل كپهكاري، بذركاري، بانكت، ترانس و... است و منجر به تعديل شيب دامنه، نفوذ آب در دامنه و جلوگيري از رواناب ميشوند.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان همدان عدم آشنايي مردم با فرهنگ منابع طبيعي را مشكلي اساسي دانست و گفت: بهرهبرداري بيش از حد از منابع، شخم در جهت شيب، كشاورزي و زراعت در اراضي با شيب زياد و... موجب ايجاد فرسايش خاك ميشود.
وي خاطر نشان كرد: اقدامات مكانيكي كه براي پيشگيري از فرسايش انجام ميشود تنها مسكني براي اين درد است و درمان واقعي زماني اتفاق ميافتد كه مردم و بهرهبرداران آگاه شده و در اجراي پروژهها با مسئولان همكاري كنند.
انتهاي پيام/ب20
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]