واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آيين نامه توسعه مشاركت هاي مردمي به شيوه مديريت هيات امنايي تصويب شد
آيين نامه توسعه مشاركت هاي مردمي به شيوه مديريت هيات امنايي در مدارس در هفتصد و هفتاد و نهمين جلسه شوراي عالي آموزش و پرورش تصويب شد.
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي شوراي عالي آموزش و پرورش، دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش گفت: آيين نامه توسعه مشاركت هاي مردمي به شيوه مديريت هيات امنايي در مدارس در 13 ماده و 18تبصره در راستاي اجراي سياست مدرسه محوري و به منظور ارتقاي كيفيت برنامه هاي آموزشي و تربيتي مدارس، جلب و توسعه مشاركت هاي مردمي، تقويت نظام مديريتي، مالي و اجرايي مدارس مبتني بر گسترش عدالت آموزشي و به استناد قانون تشكيل شوراهاي آموزش و پرورش تصويب شد.
"مهدي نويد" با بيان اينكه مدارس دولتي واجد شرايط مي توانند به پيشنهاد شوراي مدرسه و تاييد شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه به صورت هيات امنايي اداره شوند، افزود: مجوز هيات امنايي شدن اين مدارس به صورت موافقت اصولي موقت و براي مدت يك سال و در صورت احراز استانداردهاي لازم به موافقت قطعي تبديل مي شود.
وي ادامه داد: در مركز استان هايي كه بيش از يك منطقه يا ناحيه آموزشي وجود دارد، شوراي آموزش و پرورش شهرستان در چارچوب اين آيين نامه و بر اساس سياست هاي راهبردي خود مي تواند اتخاذ تصميم در مورد هيات امنايي اداره شدن مدارس را به ادارات آموزش و پرورش مناطق يا نواحي ذيربط واگذار كند.
وي اظهار داشت: در مدارسي كه به صورت مجتمع آموزشي (شامل دوره هاي مختلف تحصيلي) اداره مي شود صرفا يك هيات امنا به عنوان "هيات امناي مجتمع" تشكيل مي شود و از آنجا كه فعاليت هاي آموزشي و تربيتي در دراز مدت اثربخشي بيشتري داشته و مجتمع هاي آموزشي، سنوات بيشتري را براي ارائه خدمات تربيتي و آموزشي در اختيار دارند،
شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه مي تواند اختيارات بيشتري را به هيات امنا تفويض كند.
دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش در مورد وظايف و اختيارات اعضاي هيات امناي مدارس گفت: وظايف و اختيارات هيات امناي مدارس در چارچوب ضوابط و مقررات و برمبناي سياست ها و برنامه هاي كلان آموزش و پرورش شامل بررسي و تصويب برنامه سالانه مدرسه، بودجه و اعتبارات سالانه و تامين منابع و اعتبارات مورد نياز مدرسه، ضوابط پرداخت كارانه، پاداش و حق الزحمه كاركنان و عوامل مدرسه، جذب و قبول كمك ها و هدايا از اشخاص حقيقي و حقوقي به صورت نقدي و غير نقدي است.
نويد، بررسي و تصويب برنامه توسعه، تجهيز، تعمير، نگهداري مدرسه و تامين اعتبارات مورد نياز آن، پيشنهاد انتصاب مدير مدرسه، بررس مسائل پرورشي مدرسه و پيش بيني راهبردها و راهكارهاي فرهنگي و تربيتي لازم، نظارت بر نحوه هزينه ها و تصويب تراز مالي مدرسه، بررسي و صدور مجوز تشكيل انجمن ها و كارگروه هاي مورد نياز مدرسه از ديگر وظايف و اختيارات اعضاي هيات امناي مدارس عنوان كرد.
وي در خصوص منابع مالي مدارس هيات امنايي، اظهار داشت: منابع مالي مدارس هيات امنايي از طريق اعتبارات دولت كه به مدارس پرداخت مي شود، هدايا و كمك هاي مردمي داوطلبانه، وجوهي كه از طريق شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه در اختيار مدرسه قرار مي گيرد، وجوه دريافتي از ارائه خدمات آموزشي و پرورشي فوق برنامه و ساير درآمدهاي قانوني تامين مي شود.
وي افزود: مدارس هيات امنايي با توجه به ظرفيت خود موظف به ثبت نام دانش آموزان واجد شرايط با اولويت محدوده جغرافيايي خود بوده و برگزاري هرگونه آزمون ورودي و تعيين شرط معدل براي گزينش و ثبت نام دانش آموزان در مدارس مشمول اين آيين نامه مجاز نيست.
دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش ادامه داد: در مواردي كه ظرفيت مدارس با تعداد متقاضيان متناسب نباشد، اداره
آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه ضمن تلاش براي گسترش مدارس واجد شرايط، محدوده جغرافيايي ثبت نام دانش آموزان را تعيين مي كند.
نويد، با اشاره به چگونگي نظارت بر عملكرد هيات امناي مدارس گفت: عملكرد هيات امناي مدارس توسط اداره آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه بررسي، ارزيابي و به شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه مربوط گزارش مي شود.
وي افزود: بر اساس اين مصوبه وزارت آموزش و پرورش موظف است ضمن فراهم كردن زمينه هاي لازم براي اجراي مطلوب اين آيين نامه دوره هاي آموزشي و تربيتي مورد نياز براي ارتقاي صلاحيت حرفه اي مديران، معلمان و مربيان پرورشي اين مدارس را برنامه ريزي و اجرا كند.
وي يادآور شد: همچنين، وزارت آموزش و پرورش موظف است كه اختيارات لازم براي ايفاي وظايف هيات امنا و مديران اين مدارس در زمينه هاي برنامه ريزي مالي، اداري و منابع انساني را تفويض كند.
نويد خاطر نشان كرد: سازمان مدارس غيردولتي و مشاركت هاي مردمي نيز موظف است كه دستورالعمل هاي اجرايي، مالي، اداري و شرايط و استانداردهاي مورد نياز تبديل مدارس عادي به هيات امنايي و همچنين، شاخص هاي نظارت، ارزشيابي، آموزشي، پرورشي، پذيرش دانش آموز، سياست ها و برنامه هاي اجرايي توسعه اين مدارس را حداكثر ظرف مدت دو ماه با امضاي وزير ابلاغ كند.
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]