واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بزرگ ترين پيش توليد تاريخ سينماي ايران
سرمايه : «روز رستاخيز» تازه ترين دغدغه سينمايي احمدرضا درويش است كه حوادث محرم سال 61 هجري قمري را به تصوير مي كشد.يكي از عظيم ترين توليدات سينمايي ايران پس از شش ماه همچنان در مراحل مقدماتي قرار دارد و طبق شنيده ها، پيش توليد و فيلمبرداري آن زمستان امسال آغاز خواهد شد.
دغدغه ساخت فيلم هاي سينمايي و مجموعه هاي تلويزيوني و حتي انيميشن با محور تاريخ اسلام به ويژه جرياناتي كه در سال 61 هجري در كربلا روي داد همواره با هنرمندان سينمايي بوده است. حاصل آن اما چندان قابل تامل نيست و به جز مجموعه هاي مناسبتي تلويزيون كه از فرط تكراري بودن داستان و اجراي ضعيف از سوي تماشاگران جدي گرفته نشد. در سينماها هم به دو فيلم سفير و روز واقعه محدود شد اما حالا چند سالي است كه احمدرضا درويش كارگردان سينما كه بيشترين تمركز خود را در سينماي دفاع مقدس گذاشته؛ تصميم گرفته است اين واقعه را به تصوير بكشد. فيلمي كه اگر روند ساخت آن به همين شكل پيش برود يك BIG PRODUCTION در سينماي ايران به شمار مي رود. فيلمي كه حتماً هزينه هاي توليد آن با مبالغ گسترده و شيوه هاي معمول سينماي ايران فاصله دارد. در واقع درويش در روز رستاخيز مي خواهد مديوم هاي مرسوم سينماي ايران را بشكند و فيلمي در حد و اندازه هاي توليداتي در سينماي جهان و به ويژه هاليوود بسازد. او در دوئل نيز تا حدودي از امكانات سينماي ايران پا را فراتر گذاشت.
روز رستاخيز درباره واقعه عاشورا و قيام امام حسين(ع) است و قصه فيلم به شخصيتي حاشيه اي در واقعه عاشورا مربوط است كه در متن حوادث حركت مي كند.اين فيلم از مرگ معاويه تا قيام امام حسين (ع) را روايت خواهد كرد.
البته حساسيت ساخت چنين فيلم بزرگي در سينما باعث شده است درويش و گروه سازنده فيلم روز رستاخيز همچنان بدون اعلام هيچ خبري از فضاي مطبوعاتي دور باشند و كمتر در مورد روند ساخت آن خبري از سوي گروه توليد فيلم منتشر شده است.
از آنجايي كه سازندگانش با پروژه سنگين و حساسي روبه رو بودند، اين فيلم در فاز تحقيقات گسترده اي فعال شد كه جوانب توليد را از منظرهاي مختلف مورد بررسي قرار داد. فيلمنامه روز رستاخيز از يك سال پيش به پايان رسيد و به شوراي پروانه ساخت ارائه و مجوز ساخت آن دريافت شد. يكي از ويژگي هاي ساخت روز رستاخيز پيش توليد گسترده اي است كه از سال گذشته و بعد از پايان فيلمنامه با نظارت درويش آغاز شده است. از ابتداي سال گروهي از مشاوران پروژه روز رستاخيز براي يافتن لوكيشن هاي ساخت اين فيلم به نقاط مختلف كشور سفر كردند و مكان هايي را كه مناسب فيلمبرداري اين پروژه سينمايي بود، برگزيدند. از اوايل سال 86 طراحي صحنه و لباس اين فيلم را فرهاد فارسي با انجام طراحي و مقدمات آغاز كرد و در زمينه طراحي صحنه و لباس آن نيز تحقيقات مفصلي انجام شد. اكنون نيز طراحي صحنه فيلم در شرايط بسيار مطلوبي قرار دارد و تقريباً طراحي معماري آن به پايان رسيده و با اتمام اين بخش طراحي لباس و آكسسوار شروع شده است.
فارسي براي تكميل و رسيدن به جامعيت در طراحي صحنه، لباس و دكور فيلم به موزه هاي كشورهاي اسلامي سفر داشته است و تاكنون بخش اعظمي از طراحي هنري فيلم انجام شده است. تمامي دكورهاي فيلم در داخل كشور و در كنار استفاده از دكورهاي بكر طبيعي ساخته مي شود، ضمن اينكه با استفاده از دانش متخصصان ايتاليايي، كهنه سازي دكورها انجام خواهد شد. براي انتخاب لوكيشن اين فيلم سينمايي گروه ديگري از مشاوران او حدود هشت هزار كيلومتر پيموده اند و چندين گروه براي جست وجو به مناطق مختلف كشور اعزام شده اند.نكته جالب اينجاست كه بانك اطلاعاتي از لوكيشن هاي مختلف «روز رستاخيز» گردآوري و در دفتر مؤسسه فرهنگ تماشا ايجاد شده است. براي انتخاب لوكيشن هاي فيلم، از مكان هايي در كاشان، نائين، يزد، كرمان و شهرهايي از استان فارس، چهارمحال بختياري و بوشهر بازديد شده است و قرار بود از لوكيشن هايي از استان هاي خوزستان، گيلان و هرمزگان نيز بازديد شود اما در نهايت سه لوكيشين با سه پوشش گياهي و آب هواي نزديك به آب هواي شام (دمشق)، عراق (منطقه كربلا و مسيري كه امام از مدينه تا نينوا طي كردند) و عربستان انتخاب شد. براي بخش عراق و بين النهرين مناطقي در خوزستان،براي شام مناطق شمالي كشور و براي بخش حجاز قسمت هايي را در يزد و كرمان و منطقه كلوت هاي شهداد انتخاب شدند.
اين فيلم كه يكي از بزرگ ترين پروژه هاي سينمايي كشور است كه تاكنون كليد ساخت آن زده شده است قطعاً با بودجه بالايي جلوي دوربين خواهد رفت. براساس برآوردهاي اوليه بيش از هشت ميليارد تومان براي ساخت اين فيلم هزينه شده است كه تقي عليقلي زاده تهيه كننده فيلم در گفت وگويي با روزنامه سرمايه گفته بود كه بخشي از اين هزينه را از طريق فروش سهام تامين كنند.
در «روز رستاخيز» مجموعه اي از حدود 60 بازيگر مشهور و قدرتمند ايراني ايفاي نقش مي كنند و براساس نياز جمع كثيري از هنروران آموزش ديده در آن حضور خواهند داشت. از آنجايي كه اين پروژه تركيبي از بازيگران داخلي و خارجي خواهد داشت، براي انتخاب بازيگران خارجي دفاتري در انگلستان و فرانسه تشكيل شد تا فهرستي از بازيگران مناسب را معرفي كند. استفاده از بازيگران مطرح عرب نيز در اين پروژه در دستور كار قرار گرفته كه رايزني هايي براي انتخاب بازيگر در دمشق و بيروت صورت گرفت و احمدرضا درويش به همراه عبدالله اسكندري (طراح چهره پردازي و مشاور كارگردان) به كشورهاي مذكور سفر كرد.
در روند پيش توليد اين فيلم شايعاتي مبني بر حضور بازيگران خارجي چون عمر شريف و آنتوني هاپكينز منتشر شد و همچنين اخباري در اين باب كه سعيد راد پس از حضور در دوئل مجدداً در روز رستاخيز نيز با درويش همكاري مي كند توسط سازندگان آن تكذيب شد. هنوز هيچ بازيگري با اين پروژه قرارداد امضا نكرده است و عوامل فني آن نيز به جز حسين جعفريان مدير فيلمبرداري، فرهاد فارسي طراح صحنه و لباس و عبدالله اسكندري به عنوان طراح چهره پردازي مشخص نشده است.
در روز رستاخيز تقي عليقلي زاده مانند دوئل در كنار درويش به عنوان تهيه كننده حضور دارد و موسسه فرهنگ تماشا مسووليت ساخت آن را بر عهده دارد. همچنين حسين پاكدل به عنوان دستيار و مشاور حضور دارد. احمد مسجدجامعي نيز مشاوره عالي اين پروژه سينمايي را بر عهده دارد.
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]