واضح آرشیو وب فارسی:الف: ورود كميسيون امنيت ملي به ماجراي آلودگي هوا آلودگي و ترافيك تهران جنبه امنيتي دارد
گروه اجتماعي؛ آلودگي هواي تهران ديروز نيز ميان سرخط اخبار رسانه ها و خبرگزاري ها جايگاه ويژه يي داشت. ورود كميسيون امنيت ملي به ماجراي آلودگي هوا شايد مهم ترين خبر روز گذشته در حاشيه آلودگي جنجال برانگيز هواي پايتخت بود، اگرچه هشدار دوباره دادستان كل كشور به مسوولان، تاكيد رئيس فراكسيون محيط زيست به مجلس بر تشكيل شوراي عالي محيط زيست، بخشنامه آموزش و پرورش و بازخواني دوباره آمار مرگ و مير ناشي از ايست قلبي در روزهاي آلوده هفته پيش، ديروز در لابه لاي اخبار مهم اجتماعي و حتي سياسي خبرگزاري ها جلب توجه مي كرد. مهر به نقل از يكي از اعضاي كميسيون امنيت ملي مجلس از بررسي موضوعات آلودگي هوا و ترافيك تهران با حضور شهردار تهران در اين كميسيون خبر داد. سيدحسين نقوي با تاكيد بر اينكه «برخي از مشكلات كلانشهر تهران جنبه امنيتي دارد»، ضمن اعلام اين خبر وضعيت ترافيك تهران را «خارج از حد معمول» توصيف كرد و به شهروندان حق داد نسبت به وضعيت شهر خود معترض باشند. وي پيش از شروع جلسه ديروز كميسيون امنيت ملي با قاليباف، درباره موضوعات مورد بحث گفت؛ «آخرين تحولات و برنامه هاي شهرداري تهران در بحث ترافيك و آلودگي هوا را از قاليباف مي شنويم تا بتوانيم به جمع بندي در اين زمينه برسيم.» ديروز همچنين خبر رسيد از وزير كشور نيز براي حضور در آن جلسه دعوت شده كه صادق محصولي از شركت در آن خودداري كرده است. با اين حال نقوي با منتفي دانستن حضور وزير كشور در اين باره گفت؛ «آقاي محصولي قرار بود ديروز در جلسه كميسيون حاضر شود كه امكانپذير نشد اما مديراني از حوزه
حمل و نقل و ترافيك وزارت كشور در جلسه امروز حاضر خواهند بود.» وي موضع گيري كميسيون را نسبت به وضعيت آلودگي و ترافيك تهران و چالش هايي كه در اين زمينه وجود دارد، به بعد از جمع بندي نظرات مديران شهرداري، وزارت كشور و ساير مسوولان مربوطه موكول كرد.
تاكيد بر احياي شوراي عالي محيط زيست
در همين حال رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس نيز از بالا گرفتن بحث هاي زيست محيطي درباره آلودگي هواي تهران استفاده كرده و تشكيل سريع تر مجدد شوراي عالي محيط زيست را خواستار شد.محمدرضا تابش بزرگ ترين مشكل در مديريت آلودگي هواي تهران را منحل شدن شوراي عالي محيط زيست و امتناع از احياي دوباره آن دانست و با انتقاد از ضعف مديريت اجرايي نهادهاي مسوول، به ايسنا گفت؛ «قوانين نافذي در مورد كنترل آلودگي هوا وجود دارد، اما در شرايط كنوني راهگشا نيستند، چرا كه يك نهاد هماهنگ كننده و ناظر بر متوليان اين بخش وجود ندارد.» وي درباره مزيت هاي شوراي عالي ادامه داد؛ «شوراي عالي محيط زيست تحت نظر رئيس جمهوري تشكيل مي شد و به دليل حضور تمام مسوولان در جلسات آن، اين امكان فراهم بود تا تصميم هاي جامعي در رفع مشكلات صورت گيرد، اما با منحل شدن اين شورا، آلودگي هوا هم مانند بسياري از معضلات با مديريت چندگانه مواجه شده است.» تابش با انتقاد از سياسي كاري ها و عدم هماهنگي ميان سازمان ها گفت؛ «متاسفانه برخي از دستگاه ها با آلودگي هوا و جان مردم سياسي برخورد مي كنند، در صورتي كه اگر هر دستگاه متولي وظايفش را به خوبي انجام دهد، نبايد شاهد مرگ شهروندان تهراني به خاطر آلودگي هوا باشيم. انگار هيچ مسوولي راه عاجلي براي رفع آن ندارد.» وي ابراز اميدواري كرد بدون نگرش سياسي به معضل ترافيك نگاه شود و مجلس هم اين آمادگي را دارد كه در صورت لزوم، در اين باره قوانين و مقررات لازم را اتخاذ كند. فراكسيون محيط زيست در مجلس 150 عضو دارد و اعضاي آن توانايي دارند در مواقع لزوم تصويب قوانين جامع تر را انجام دهند.
هشدار دوباره دادستان
دادستان كل كشور نيز ديروز دوباره به دستگاه هاي مسوول، نسبت به انجام وظايف خود در مورد مهار آلودگي هوا هشدار داد. قربانعلي دري نجف آبادي با اشاره به ضرورت مديريت، سامان يابي و كنترل و مهار آلودگي هواي كلانشهرها خصوصاً شهر تهران در آخرين اظهارات خود گفت؛ «در سال هاي اخير جلساتي با مسوولان سازمان هاي مرتبط با موضوع مهار آلودگي هوا داشته ايم و بدون ترديد از اين پس نيز مدعي العموم از همه ظرفيت هاي قانوني در جهت صيانت از حقوق عمومي استفاده خواهد كرد چرا كه هرگونه فعل يا ترك فعلي كه منجر به تضييع حقوق عمومي شود قابليت پيگرد قضايي به منظور استيفاي حقوق عامه را دارد، از جمله حق برخورداري از هواي سالم و پاك كه از مولفه هاي مهم و نيازهاي مبرم براي بهره از حق حيات است و انتظار مي رود مسوولان امر با تدابير راهگشا، هماهنگي و انسجام اين مساله را جدي بگيرند و راهكارهاي مقتضي را به منظور برون رفت در شرايط پايداري هوا معمول دارند.»
ايست قلبي تهراني ها دوبرابر شد
همچنين به نقل از مهر مديرعامل سازمان بهشت زهرا خبر داد آمار ايست قلبي در ميان شهروندان تهراني در روزهاي اوج آلودگي هوا نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است. محمود رضائيان با اعلام اين خبر گفت؛ «بررسي آمار و ارقام اين سازمان نشان مي دهد تعداد متوفيان تهراني بر اثر عارضه ايست قلبي در روزهاي يك تا 8 دي ماه سال جاري كه تهران آلوده ترين روزهاي خود را از نظر هوا مي گذراند، نسبت به سال گذشته نزديك به دوبرابر شده است.» وي ادامه داد؛ «آمار متوفيان تهراني در همين تاريخ در سال گذشته هزار و 104 نفر بوده كه اين آمار در سال جاري به هزار و 332 نفر افزايش يافته كه ايست قلبي در هر دو مورد مهم ترين علت فوت شهروندان پايتخت نشين بوده است.» در حال حاضر سه ميليون و 200 خودرو در سطح تهران تردد مي كنند كه اين خودروها بيشترين ميزان آلودگي را در شهر به وجود مي آورند كه به گفته مديركل محيط زيست استان تهران 80درصد آلودگي هواي شهر ناشي از تردد خودروها است. بر اساس بررسي هاي انجام شده توسط شركت كنترل كيفيت هواي تهران خودروهاي پايتخت روزانه دست كم چهار هزار و 400 تن آلاينده توليد مي كنند.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]