واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به تحولات مهم آلمان در سال ۲۰۰۸
سياسي. آلمان. سال ۲۰۰۸
برلين - اختلافات داخلي درحزب سوسيال دمكرات ها، ركود اقتصادي ناشي ازبحران مالي ، رشد گروههاي نئونازي ، مناقشه قفقاز و ادامه حضور نظامي در افغانستان و اعزام نيروهاي نظامي به سواحل سومالي از جمله رويدادهاي مهم آلمان در سال ۲۰۰۸محسوب ميشوند.
**اختلافات داخلي در حزب سوسيال دمكرات
حزب سوسيال دمكرات به عنوان يكي ازمهمترين و قديميترين احزاب سياسي آلمان كه همراه با حزب دمكرات مسيحي قدرت را دراين كشور دراختيار دارد، امسال بار ديگرشاهد تشديد اختلافات داخلي و جنگ قدرت بود كه طي آن تغييراتي درسطح رهبري اين حزب ايجاد شد و كورت بك جاي خود را به مونته فرينگ داد.
همچنين اين حزب در اقدامي زود هنگام فرانك والتر اشتاين مايررا به عنوان نامزد خود در انتخابات سال اينده پارلماني اين كشور معرفي كرد.
اختلافات درحزب سوسيال دمكرات از زماني تشديد شد كه اعضاي حزب در درون خود به دو گروه چپ و راست تقسيم شدند و گروهي در انتخابات ايالتي به سمت ائتلاف با احزاب چپ تمايل پيدا كردند و گروهي ديگر به مخالفت با اين ائتلاف برخاستند.
مخالفان به رهبرياشتاين مايرمدعي عدم همخواني ائتلاف با چپها با اساسنامه و سياستهاي اين حزب بودند و موافقان نيز با اشاره به نزديكي برخي ديدگاهها ، اين اقدام را براي حضور در قدرت و تشكيل دولتهاي ايالتي مفيد ميدانستند.
اختلافات فوق باعث شد تا طرفداران سنتي اين حزب نيز به سمت ساير احزاب بالاخص حزب چپ گرايش پيدا كنند و اين حزب ملي را در استانه سقوط و قرار گرفتن به عنوان يك حزب فرعي قرار دهند.
با توجه به اين اختلافات و تغييرات درسطح رهبري وضعيت اين حزب در انتخابات آتي نيزنامعلوم است و احتمال شكست سنگين آن در اين انتخابات وجود دارد.
**ركود اقتصادي ناشي از بحران مالي
بحران مالي بينالمللي كه اواخر سال ميلادي جاري جهان را درگير كرد ، آلمان را نيز به كام خود كشيد و موجب شد تا ركود اقتصادي بر اين كشور حاكم شود.
اين بحران باعث گرديد كه دولت آلمان براي مقابله با آن دو بسته ضمانتهاي مالي و تقويت اقتصادي ارايه كند.
رشد منفي اقتصادي و بيكاري نزديك به ۳/۵ميليون نفر ، تعطيلي و كاهش توليد بسياري از شركتهاي بزرگ توليدي از جمله عواقب اين بحران در آلمان است كه انتظار ميرود سال اينده اين كشور را در بر گيرد.
از سوي ديگر اين بحران عملكرد دولت آنگلا مركل و حزب دمكرات مسيحي را نيز به زير سوال برده و انتقادات زيادي را در بين طرفداران آن ايجاد كرده است مخالفان معتقدند كه مركل براي مقابله با اين بحران از سياستها و برنامه هاي حزب سوسيال دمكرات تبعيت كرده و نتوانسته است با اتخاذ تصميمات مناسب مانع از گسترش آن شود.
اين بحران از سوي ديگر بر محبوبيت اين حزب نيز در بين مردم آلمان تاثير گذاشت و باعث شد كه برخلاف نظرسنجيهاي قبلي جايگاه مركل و حزب دمكرات مسيحي در بين مردم با سقوط همراه شود .
** رشد گروههاي نئونازي و راست افراطي
گروههاي راست افراطي و نئونازي در آلمان امسال فعاليتهاي خود را افزايش دادند و توانستند تعداد طرفداران خود را بيشتر كنند.
افزايش بيكاري در آلمان و نوجوانان و جوانان بيسرپرست ناشي از گسترش طلاق در خانوادهها موجب شد كه اين گروهها با طعمه قرار دادن اين افراد ، آنها را جذب خود كرده و بر فعاليتهاي خود در سطح جامعه بيفزايند.
اين گروهها همچنين امسال شكل و شمايل خود را تغيير داده و در قالب گروههاي مختلف فرهنگي و ورزشي و حتي سياسي به فعاليتهاي خود شكل اجتماعي دادند .
** مناقشه قفقاز
مناقشه قفقازوجنگ بين روسيه وگرجستان باعث شد تا آلمان به دليل رابطه نزديك اقتصادي با روسيه و قرارداشتن در جبهه غرب كه معمولا رقيب و مخالف مسكو محسوب ميشود با مشكلاتي مواجه شود.
كشورهاي اروپاي شرقي كه موضعي ضد روسي دارند ، به دنبال بروز اين بحران خواستار اتحاد كشورهاي غربي و تحريم روسيه و پيوستن گرجستان و اوكراين به ناتو شدند در حاليكه آلمان به سبب ارتباط نزديك اقتصادي و نياز به انرژي روسيه با اين تصميم بشدت مخالفت ميكرد.
اين مخالفتها باعث شد تا دولت اين كشور از سوي كشورهاي اروپاي شرقي و حتي غربي با حملاتي مواجه شود و تحت فشار قرار گيرد.
** سياست خارجي آلمان درسال ۲۰۰۸
حضور نيروهاي نظامي آلمان در افغانستان و سواحل سومالي از جمله چالشهاي سياست خارجي دولت آلمان در سال جاري بود كه با اختلاف نظرهاي داخلي در سطح اتحاديه اروپا و ائتلاف حاكم تشديد شد.
در سال ، ۲۰۰۸مشاركت نظامي آلمان در سطح بينالمللي به كوزوو، بوسني، شاخ آفريقا و سواحل لبنان نيز گسترش يافت و ناظران غيرمسلح اين كشور در جنوب سودان و گرجستان هم حضور خود را ادامه دادند.
اواخر سال جاري پارلمان آلمان با چراغ سبز خود زمينه قانوني حضور نظاميان اين كشور در مبارزه با دزدان دريايي در سواحل سومالي را نيز صادر كرد.
سياست خارجي آلمان درسال ۲۰۰۸در سطح اروپا با برنامههاي نيكولا ساركوزي و حضور فعال او در اتحاديه اروپا، افول كرد. بحران مالي جهاني و اختلاف نظرهاي جدي آلمان و فرانسه در مورد مواجهه با آن، منجر به لغو ديدارهاي منظم ساركوزي و مركل شد.
از ديگرسو اختلاف نظرها ميان صدراعظم و وزير خارجه نيز در سال ۲۰۰۸ تشديد شد.اين دو مقام در مورد مسايل چين، روسيه و حتي سوريه ، اختلاف نظر دارند. اين پديده هر چند در دولت آلمان تازگي ندارد،اما افزايش آن در سال ،۲۰۰۸دستاويزي براي انتقاد احزاب مخالف از جمله نمايندگان حزب سبزها شد.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]