واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «باز اين چه شورش است»؛ ويژهنامه اينترنتي محرم در سايت «بلاغ»
گروه وبلاگ و IT: پايگاه اينترنتي «بلاغ» ويژهنامه ماه محرم با عنوان «باز اين چه شورش است» را با بخشهاي مختلفي روي خروجي خود قرار داده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، زندگينامه، فضايل و سيره، آسيبشناسي، در نگاه رهبري، نهضت كربلا، فرهنگ و اديب، كتابشناسي، كتابخانه و ديگر عناوين، بخشهاي اصلي اين ويژهنامه را تشكيل ميدهند.
نمونههايى از فضايل و سيره فردى امام حسين(ع)، نيايش (گزيدهاى از دعاى عرفه حسين بن على) و درآمدى بر سيره قرآنى امام حسين(ع) عناوين موجود در بخش «فضايل و سيره فردى امام حسين(ع)» است.
در مطلب «درآمدى بر سيره قرآنى امام حسين(ع)» ميخوانيم: «امام حسين(ع) گوهر تابناك و چراغ درخشانى است كه همواره بر تارك تاريخ درخشيده و خواهد درخشيد. طالبان هدايت و انسانهاى خسته از ظلم و تبعيض و ذلت و ستيزه، نامردمى و ناجوانمردى را به حق رهنمون ساخته و بيدار كرده است. عنصر جاودانهاى كه به يقين رمز ماندگاريش را در الهى بودنش بايد جُست. سيره ارجمندش را در قرآن بايد نگريست تا به حقيقتش يا شمهاى از حقيقتش دست يافت. امام حسين(ع) نه تنها شاگرد مكتب قرآن كه عِدْل و شريك قرآن است از اينروست كه در فرازى از زيارتنامهى شريفش مىخوانيم: «السَّلامُ عَلَيكَ يا شريكَ القُران؛سلام بر تو اى شريك قرآن» و در حديث «ثقلين» نيز همدوشى امام به عنوان قرآن ناطق و قرآن به عنوان امام صامت شده است.»
«رسولُ اللَّه(ص) فرمودند: انى تاركٌ فيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كتابَ اللَّه و عترَتى اهلَ بَيْتى فَأِنَّهُمَا لَنْ يَفتَرِقا حتَّى يَردِا عَلَىّ الحوض»، حال كه ائمه(ع) بهطور عام و امام حسين(ع) به طور خاص چنين نسبت و خويشاوندى محكمى با قرآن دارند بايد تفسير قرآن را در آنان جُست كه در «وجود آنها كرامتها و فضيلتهاى قرآن و گنجهاى الهى نهفته است.»
بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار مداحان به مناسبت ميلاد حضرت فاطمه(س)، بيانات مقام معظم رهبرى در ديدار مداحان اهل بيت(ع)، تعظيم شعائر حسيني به دور از خرافات به قلم آيتالله مكارم شيرازى، آيتالله معرفت از رواج خرافات در مجالس اهل بيت انتقاد كرد، متن كامل سخنرانى مهم حجتالاسلام والمسلمين «سيداحمد خاتمى» در خبرگان و نگاهى ديگر به تحريفات عاشورا در بخش «آسيبشناسي» قابل مشاهده است.
در بخش «نگاهى ديگر به تحريفات عاشورا» ميخوانيم: «مراسم سوگوارى حضرت سيدالشهدا(ع) از ديرباز نقشى اساسى و غير قابل انكار به فرهنگ جامعه شيعى داشته و مؤلفههاى بزرگى از هويت مذهبى شيعيان ايران و جهان را شكل داده است.
متأسفانه در طول سالهاى اخير و شايد به دليل بيتوجهى و كمكارى هنرمندان و شاعران طراز اول شيعه ـ شاهد برخى از انحرافات و عدول از اهداف راستين اين نهضت بزرگ، بهويژه در امر مداحى و سينهزنى بودهايم.
امام علي(ع) در يكى از سخنان خود خطاب به كميل ميفرمايد: «هيچ حركتى نيست كه انجام دهى مگر آنكه براى آن محتاج به معرفت و شناخت هستى (تحفه العقول ص 17) اين امر دليل روشنى دارد، رسول اكرم(ص) در اين باره چنين فرموده است: كسى كه كار انجام ميدهد و در آن آگاهى و شناخت لازم را ندارد، آنچه را كه خراب ميكند، بيش از آن چيزى است كه اصلاح ميكند.»
در ادامه آمده است: «اين دستور دينى كه غالباً در زندگى روزمره و در امور جزيى به كار گرفته ميشود، گاه در مسائل بسيار مهم به دست فراموشى سپرده ميشود از نمونههاى برجسته آنكه در اينجا مورد بررسى قرار ميگيرد، عزادارى براى امام حسين(ع) است.
برگزاركنندگان مراسم عزادارى براى سيدالشهدا(ع) بايستى شناخت و معرفت كامل نسبت به اين امام همام و نهضت عاشورايى آن حضرت داشته باشند، اما فقدان اين شناخت موجب شده تا بسيارى از مجالس سوگوارى امروزى هر چه كه پرشورتر ميشود، از هدف خود دورتر شود همچنان كه امام صادق(ع) فرموده كسى كه عملى را بدون بصيرت و آگاهى انجام دهد، مانند رهروى است كه راه را اشتباه پيموده است.»
در بخش «نهضت كربلا» عناويني همچون سير تاريخى نهضت عاشورا، نامهها و ملاقاتهاى امام، نهضت كربلا از ديدگاه اهل سنت، زمينههاى اجتماعى واقعه عاشورا، بنمايهها و درون مايههاى رخداد عاشورا، حسين بن على(ع) مظهر عزت، امر به معروف در نهضت حسينى(ع)، اسوههاى تربيتى و اخلاقى در نهضت حسينى، فرهنگ عاشورا در سيره معصومين(ع) و تحليلى جامعهشناختى از سنت عزادارى حسينى موجود است.
همچنين در بخش «كتابخانه» عناويني همچون پيشواى شهيدان، قصه كربلا، امام حسين(ع) و عاشورا از ديدگاه اهل سنت، نامهها و ملاقاتهاى امام، حماسه حسينى، زندگانى حضرت ابوالفضل(ع)، بانوى كربلا، مسلم بن عقيل، حبيب بن مظاهر، فرهنگ عاشورا، رسالت خواص، عبرتهاى عاشورا، جام عبرت، شكوه شعر عاشورا در زبان فارسى، پاسخ به شبهات عزادارى قابل دسترسي است.
ويژهنامه «باز اين چه شورش است» را اينجا ببينيد!
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]