واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سلامت دانش آموزان تنها دو هفته، فقط در چند استان!
چندي قبل رسانه ها اعلام كردند، كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي كمك به سلامتي دانش آموزان و براي مبارزه با چاقي آن ها، تصميم به توزيع رايگان ميوه و سبزي در بين دانش آموزان اروپايي گرفته اند.
طي روزهاي گذشته نيز در اخبار و جرايد اعلام شد، وزارت آموزش و پرورش با همكاري وزارت بهداشت و به منظور ارتقاي سلامت دانش آموزان طرحي را به نام 10 كليد طلايي ، 10 رمز سلامت، در تهران و چند استان ديگر به اجرا درآورد كه به مدت دو هفته و تا امروز ادامه دارد.
طبق اخبار اعلام شده اين 10 كليد طلايي عبارت اند از:
1-هميشه بعد از توالت و قبل از خوردن غذا دست ها را با آب و صابون بشوييم.
2-استفاده درست و صحيح از تلويزيون (حداكثر 2 ساعت در شبانه روز)
3-ورزش و تحرك
4-پيش گيري از صدمه وارد شدن به ستون فقرات
5-پشتكار و تمرين براي ايجاد و ارتقاي اعتماد به نفس (من مي توانم)
6-وسايل هر كس متعلق به خودش است (پرهيز از استفاده از وسايل شخصي ديگران)
7-صبحانه باعث تمركز حواس و يادگيري بهتر مي شود، البته با توجه به پرهيز از چاقي
8-از دست فروش ها خوراكي نخريم.
9-دوغ يا آب ميوه بهتر از نوشابه است.
10-سه وعده غذايي اصلي و دو ميان وعده در صبح و عصر.
از قرار معلوم نتايج اين طرح در اختيار ديگر استان ها هم قرار گفته و در سال هاي بعد در ديگر استان ها هم به اجرا در مي آيد.
مسلما هر كدام از كليدهاي فوق كه البته مي تواند موارد ديگري مانند: استحمام، پوشاك، بهداشت خواب، بهداشت پوست و مو، چشم، گوش، دهان و دندان و از همه مهم تر بهداشت رواني دانش آموزان را هم شامل شود، در ارتقاي سلامت دانش آموزان تاثير زيادي خواهد داشت.
اما بايد پذيرفت كه اهميت بهداشت مدارس بسيار فراتر از آن است كه در 10 مورد، براي دو هفته و آن هم در چند استان خلاصه شود.
حضور نزديك به يك چهارم جمعيت كشور در مدارس كه همه آينده سازان جامعه اسلامي ما هستند، به روشني بيانگر ضرورت توجه بيشتر به مسئله بهداشت مدارس مي باشد.
چندي قبل از سوي مسئولان تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استان اعلام شد كه 46 درصد پسران و 74 درصد دختران دانش آموز استان دچار ناهنجاري هايي در ساختار قامتي خود هستند.
در كشور نيز گزارش هاي آماري حاكي از شرايط نامناسب فضاي آموزشي در تعداد زيادي از مدارس كشور و همچنين مبتلا شدن درصد قابل توجهي از دانش آموزان به بيماري هاي عفوني، پوسيدگي دندان ، عوارض ستون فقرات و... مي باشد.
اين در حالي است كه هدف كلي بهداشت مدارس، كودكاني متعادل و سالم است كه داراي رشد و نمو طبيعي باشند و هيچ گونه اختلالي در آنان از نظر فكري، جسمي و عاطفي مشاهده نشود.مسلما تحقق اين هدف مستلزم برنامه ريزي صحيح و پيوسته اي است كه در گذر از دوران تحصيل در مقاطع دبستان ، راهنمايي و دبيرستان به دانش آموز اين امكان را بدهد كه حالات و رفتار خود را در مسائل مربوط به سلامتي و بهداشت اصلاح و به تدريج عادات صحيح بهداشتي و سازنده را جايگزين رفتار غلط و غير بهداشتي كند. به نظر مي رسد همچون مدارس ابتدايي حضور مربي و مراقب بهداشت در بقيه مقاطع تحصيلي هم اولين و حداقل كاري است كه مسئولان در اين خصوص مي توانند انجام دهند.
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]