واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس سازمان نظام پرستاري: پس از انقلاب جايگاه پرستار در ابعاد مختلف ارتقا يافت
مشهد - رييس سازمان نظام پرستاري گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي شاهد محقق شدن ارتقا جايگاه پرستار در ابعاد مختلف علمي، تحصيلي و حقوقي در كشور هستيم.
غضنفر ميرزابيگي روز دوشنبه در "همايش نظام پرستاري خراسان رضوي" افزود: در مقايسه وضعيت پرستاري در قبل و بعد از انقلاب اسلامي، رشد اين حوزه در حد اعجاز بوده است.
مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: قبل از انقلاب در تعدادي محدودي از شهرها مانند اصفهان، شيراز، مشهد و تهران آن هم در سطح كارداني دانش آموخته حرفه پرستاري داشتيم.
او افزود: اين در حالي است كه بعد از پيروزي انقلاب با مصوبات شواري عالي انقلاب فرهنگي امروز شاهد فعاليت 112 دانشكده پرستاري در كشور هستيم كه در تمامي مقاطع از كارداني تا دكترا دانشجوي پرستاري مي پذيرند.
وي گفت: هم اينك بيش از 500 نفر دانش آموخته دكتراي حرفه پرستاري در كشور داريم و در تمام دانشكده هاي پرستاري مقطع كارشناسي ارشد وجود دارد.
او افزود: سالانه از تمامي مقاطع پرستاري در كشور هفت هزار نفر دانش آموخته مي شوند.
وي با اشاره به اينكه برگزاري 30 همايش در 30 استان كشور به مناسبت 30 سالگي انقلاب اسلامي با هدف ارايه گزارش كار به پرستاران انجام مي شود گفت: خراسان رضوي پانزدهمين استان برگزار كننده اين همايشها است.
رييس سازمان نظام پرستاري اظهار داشت: پرستاران به دليل مشغله و درگيريهاي زيادي كه دارند و نيز فعاليت در چند نوبت كاري فرصت بهره برداري اطلاعات از رسانه ها را ندارند لذا بهترين راه ارايه گزارش عملكرد و اقدامات انجام شده در حمايت از آنان، برگزاري اين همايشها است.
وي اظهار اميدواري كرد در كمتر از يك سال آينده با توجه به پيگيريهاي در دست انجام مشكلات پرستاران در بخش خصوصي و نيروهاي مسلح در حد قابل توجهي رفع شود.
رييس نظام پرستاري خراسان رضوي نيز در اين همايش با ارايه گزارش عملكرد به بيش از 600 پرستار شركت كننده در مراسم گفت: چهار هزار و 500 پرستار در سطح استان فعال هستند كه بالغ بر دو هزار نفر آنان در مشهد شاغلند.
دكتر اميررضا صالح مقدم با بيان اينكه 70 درصد اين تعداد را زنان تشكيل مي دهند اظهار داشت: ميانگين بالاي ساعت كار و كار در چندين نوبت در طول روز موجب بروز فرسودگي شغلي و كاهش كيفيت ارايه خدمات در اين بخش شده است.
وي گفت: حقوق و دستمزد پايين و نيز وضعيت قراردادي اغلب نيروها بر مشكلات حرفه پرستاري افزوده است.
رييس سازمان نظام پرستاري و مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي همچنين در جمع با خبرنگاران گفت: شمار فعلي پرستاران در كشور بر اساس استانداردها تنها نيمي از نياز را تامين مي كند.
غضنفر ميرزا بيگي افزود: بالغ بر چهار هزار و 500 پرستار فعاليت دارند اما نياز كشور حداقل دو برابر اين تعداد است.
وي گفت: تعيين حداقل استاندارد شمار پرستاران به ازا هر تخت طبق مطالعات علمي با وزارتخانه مربوطه در حال انجام است.
او افزود: با توجه به توسعه تختهاي بيمارستاني لازم است چارتهاي مراكز بهداشتي و درماني به روز شود تا در اين راستا ارايه خدمات پرستاري به بيماران در حد قابل قبول و با كيفيت مطلوب محقق گردد.
ميرزا بيگي تاكيد كرد: افزايش سرانه هر بيمار در كشور از سوي دولت و مجلس شوراي اسلامي مورد تاكيد نظام پرستاري است و به جد مي تواند تاثيرات ملموسي در ارايه خدمات به بيماران داشته باشد.
وي گفت: تا كنون دستاوردهاي زيادي در مقاطع تحصيلي، دستمزد و حقوق و مزاياي پرستاران به دست آمده و حل ساير مشكلات موجود نيازمند پيگيري و كار مداومي است كه در حال حاضر در دست انجام است.ك/3
7496/660/1654/589
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]