تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 10 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824993589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همايش شاهنامه؛ مينياتورها و نسخ خطي در لندن برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همايش "شاهنامه؛ مينياتورها و نسخ خطي" در لندن برگزار شد
نشستي با موضوع "شاهنامه؛ مينياتورها و نسخ خطي" از سوي رايزني فرهنگي ايران سوم ديماه در محل سالن فردوسي نمايندگي فرهنگي كشورمان در لندن برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر علي محمد حلمي رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در لندن در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه در سخناني ضمن خير مقدم به حاضران به تشريح اهميت فردوسي در فرهنگ و ادب پارسي پرداخت.

وي پس ازذكر تاريخچه كوتاهي از زندگي اين شاعر حماسه‌سرا كه در سال 935 پس از ميلاد در روستايي در نزديكي طوس متولد شد اظهار داشت:حكيم ابوالقاسم فردوسي در ميان قهرمانان ملي و ادبي ايران از جايگاه خاصي برخوردار است. فردوسي براي حفظ هويت ملي، زبان و فرهنگ ايران زمين تلاش بسياري نمود و رنج هاي بي شماري را در طول سي سال از زندگي خود كه به سرودن شاهنامه اختصاص داد متحمل شد اما در عين حال اين تلاش ها وي را به عنوان خالق يكي ازبزرگترين شاهكارهاي ادبي به جهانيان باز شناخت.

وي ادامه داد بزرگداشت فردوسي،بزرگداشت زبان فارسي و گرامي داشت تاريخ و فرهنگ ايران بزرگ و فارسي زبانان است وشاهنامه را مي توان سند عظمت زبان فارسي و رونق فرهنگ و تمدن ايران قديم دانست.

رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران دربريتانيا افزود: شاهنامه فردوسي داستان زندگي قهرمانان ايران باستان است و تلاش فردوسي براي زنده كردن زبان فارسي در اين كتاب ارزش فرهنگي ويژه اي به آن مي بخشد به گونه اي كه اين عامل فردوسي را از ديگر شاعران ايراني متمايز مي كند.

دكتر حلمي در پايان سخنانش با اشاره به عيد غدير و ذكر تاريخچه كوتاهي از انتخاب حضرت علي(ع) به عنوان جانشين پيامبر اكرم(ص) در اين روز، قطعه شعري را از فردوسي به مناسبت اين روز فرخنده قرائت كرد.

سپس پروفسور"چارلز ملويل" استاد تاريخ ايران و زبان فارسي در دانشگاه كمبريج و رياست پروژه «شاهنامه» را كه در آن انشگاه با حمايت مالي دولت بريتانيا شكل گرفته به عهده دارد، به عنوان سخنران اصلي برنامه به معرفي پروژه شاهنامه پرداخت و با مثالهايي نوع فعاليت اين پروژه را تشريح نمود.

وي افزود: ما در سال 1999 تصميم به ايجاد يك پايگاه اطلاعاتي گسترده درباره شاهنامه گرفتيم و اين تصميم منجر به ايجاد پروژه شاهنامه شد كه يكي از بزرگترين و سودمندترين پايگاههاي اطلاعاتي درباره شاهنامه و تصوير نگاري هاي موجود در آن است.

"ملويل"با اشاره به اين صفحات و تصوير سازي ها به شيوه هاي مختلف دسته بندي شده و بر اساس منبع و يا داستان و حتي بيت مرتبط از شاهنامه قابل جستجو مي باشد.

پس از سخنان دكتر ملويل قطعه اي از فيلم انيمشين"تولد دوباره رستم"ساخته سعيد قهاري پخش شد.

سازنده فيلم كه خود در جمع حاضر بود در انتها به برخي پرسشها درباره اين اثر پاسخ داد.

پس از نمايش فيلم، خانم دكتر"فيروزه عبداللوا"استاد دانشگاه آكسفورد و رئيس كتابخانه فردوسي اين دانشگاه درتشريح ويژگيهاي شخصيت فردوسي به اين نكته اشاره كرد كه فردوسي جوان اوايل شاهنامه با فردوسي پير اواخر اين كتاب بسيار تفاوت دارد و او در طول نوشتن شاهنامه ماجراها و دشواري هاي بسياري را پشت سر گذاشته است كه از جمله آنها مي توان به مرگ پسرش اشاره كرد.

وي در بيان نقش مهم شاعران در تاريخ و اينكه چگونه يك شاعر مانند فردوسي چنين تاثيرشگرفي در تاريخ يك ملت مي گذارداين نكته را يادآور شد كه پادشاهان هرگزازچند گروه بي نيازنبوده اند. منجمان، دبيران، پزشكان و فراتر از همه شاعران. يك پادشاه براي آنكه از خود در تاريخ رد و اثري به جاي گذارد دربار خود را به يك شاعر نيازمند مي دانسته است. در اين ميان فردوسي نمونه برجسته اي است و عظمت او به حدي است كه شاه مقتدري چون محمود غزنوي را نيز مغلوب عظمت خود مي كند.

در پايان اين برنامه جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و سخنرانان به سوالات حضار پاسخ گفتند.
 چهارشنبه 4 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن