واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: آشنايي با نهاد سياسي «اتحاديه جوانان آلمان»
اتحاديه جوانان آلمان سازماني متشكل از ارگان هاي جوانان دو حزب سوسيال مسيحي و دموكرات مسيحي آلمان است كه به عنوان قويترين سازمان سياسي مرتبط با امور جوانان در آلمان و اروپا فعاليت مي كند. اين سازمان هم اكنون به يكي از سازمان هاي فعال جوانان در عرصه سياسي اروپا تبديل شده و نقش بارزي را در معادلات سياسي اتحاديه اروپا ايفا مي كند.
به گزارش سرويس بين الملل برنا، اتحاديه جوانان از نظر تشكيلاتي كاملا مستقل از نهادهاي حزبي مشتق شده از آنان است، اما بعنوان نهادي پيرو، وظيفه اجراي سياستگذاري هاي اين دو حزب در حوزه جوانان و رسيدگي به خواسته هاي اين قشر را به عهده دارد.
اين نهاد در تعريف ماهيت وجودي خود از اصول بنيادين مبتني بر ايده هاي "ليبرال" و جهت گيري" محافظه كارانه" استفاده كرده، اما الگوي نهايي آن "انسان مسيحي" است.
تاريخچه:
پس از جنگ جهاني دوم
پس از پايان جنگ جهاني دوم، جوانان احزاب مسيحي بعنوان نمايندگان همسالان خود در عرصه سياسي دست به تاسيس اتحاديه مشتركي به نام "اتحاديه جوانان آلمان" زدند. بيشتر اعضاي موسس اين اتحاديه شركت كنندگان در جنگ بودند كه پس از پايان آن به محيط هاي دانشگاهي و سياسي راه پيدا كرده بودند.
اين اعضا در نخستين نشست مشترك دو حزب سوسيال و دموكرات مسيحي آلمان كه از 17 تا 21 ژانويه سال 1947 در "كونيگستاين تاونوس" برگزار شد اقدام به پايه گذاري اتحاديه مذكور كردند.
اين اتحاديه كه با شركت اعضايي از ايالت هاي مختلف شرقي و غربي آلمان تشكيل شده بود، پس از كشيده شدن ديوار برلين و تقسيم آلمان به دو بخش شرقي و غربي سرنوشت ديگري يافت. اعضاي بخش شرقي اتحاديه جوانان كه كماكان به فعاليت هاي خود ادامه مي دادند در پي دستگيري هاي گسترده فعالان سياسي پس از 1948 از اين كار دست برداشتند. اين امر موجب شد در سالهاي جنگ سرد اتحاديه جوانان بر آلمان غربي متمركز شده و بصورت يك تشكيلات سياسي حوزه فعاليت خود را گسترش دهد.
با اين حال در مارس 1950 شوراي مركزي اتحاديه جوانان در برنامه جامع راهبردي خود، اصل مسيحي بودن و داشتن گرايشات حزبي در اين زمينه را بعنوان چارچوب كلي فعاليت هاي آتي اين اتحاديه برگزيدند.
همچنين "يكپارچگي آلمان" بعنوان يكي از هدف گذاري هاي اصلي در بخش سياست و فرهنگ داخلي اين اتحاديه تعريف شد و در بخش خارجي نيز برقراري و حفظ روابط با ديگر كشورهاي اروپايي مورد تاكيد قرار گرفت. اين هدف بويژه در نشست هايي كه ميان اين اتحاديه و اتحاديه جوانان فرانسه موسوم به NEI برگزار شد، دنبال گشت.
اتحاديه جوانان آلمان كه با گذشت سالها فعاليت سياسي، به مشي ويژه اي دست يافته بود در مجمع حزبي دموكرات مسيحيان سال 1950 اين فرصت را يافت كه استقلال درون حزبي خود را بدست بياورد و با ماهيتي مستقل به پيگيري اهداف تعريف شده خود بپردزاد. از آن زمان تا كنون اين استقلال درون حزبي تداوم يافته و اعضاي اتحاديه جوانان توانسته اند مسير خود را در چرخه سياسي آلمان طي كنند. اين مسير در دوره هاي مختلف سياسي آلمان تغييراتي را شاهد بود كه در ادامه به آن خواهيم پرداخت.
اتحاديه جوانان آلمان كه ابتدا بعنوان نهادي پيگير مسائل جوانان در عرصه سياسي آلمان ظهور كرد، در دهه هاي 1950 و 1960 ميلادي دچار تغييراتي در اساسنامه خود در احزاب مسيحي شد، اما در دولتهاي پرقدرت اين كشور به رياست "كنراد آدناور" و "لودويگ ارهارد" نقش بارزي را عرصه سياست بازي كرد.
حضور اتحاديه جوانان آلمان با دست به دست شدن قدرت در دستان احزاب دموكرات و سوسيال مسيحي در سال 1969 دستخوش تغيير شد. در اين سال رويكردهاي پيشين اتحاديه طي تجمع حزبي كه در روز ملي آلمان در شهر "هام" برگزار شد، با انتقاد مواجه شده و دچار چرخشي اساسي گشت. از اين سال به بعد فعالان سياسي كه عمدتا با رويه مخالف با جنبش 1968 به اين اتحاديه پيوسته بودند، در صدر امور اجرايي قرار گرفتند.
دهه 1970 براي اتحاديه جوانان دهه تحولات عميق بود. اين اتحاديه در سال 1973 اساسنامه جديدي را به تصويب رساند كه محور آن "جامعه انساني"، حكومت دموكراتيك و آزادي هاي مدني و همچنين آموزش نيروهاي جوان براي عرصه سياسي آتي بود.
در سالهاي اين دهه، اتحاديه اروپا همكاري هاي فراسازماني خود را آغاز كرده و تلاش هايي را جهت گسترش همكاري با ديگر سازمانها نظير "سازمان جوانان كمونيست" آلمان شرقي انجام داد. در سال 1980 "ماتياس ويسمان" رييس وقت اتحاديه جوانان پيشنهاد تشكيل كارگروه جوانان آلمان متشكل از اعضاي هر دوي اين سازمانها ارائه كرد.
در مورد مواضع سياسي در قبال شرق، اتحاديه جوانان مواضع متغيري را اتخاذ كرد. اين اتحاديه در دهه 1970 با انتخاب خط مرزي رودخانه اي "اودر- نايسه" بعنوان جدا كننده خاك آلمان از لهستان موافقت نمود، اما دو سال بعد اين موضع را تغيير داده و با آن مخالفت ورزيد. در طول سالهاي دهه 1970 اين اتحاديه به سازماني رشد يافته نسبت به آنچه كه در ابتدا از دو حزب مسيحي مشتق شده بود، تبديل گشت.
مرزبندي ويژه براي عضويت در اين حزب نيز تغييرات خود را داشته است. در حالي كه در آغاز افراد بين 16 تا 40 سال مي توانستند به عضويت آن در آيند، اين ميزان در سال 1971 بين 14 تا 35 سال تعيين شد.
مدتي بعد نيز در سال 1972 اتحاديه دانش آموزان كه بعنوان نهاي زير مجموعه اين اتحاديه و پرورش دهنده اعضاي آتي آن بود، پايه گذاري گرديد. در اين سالها تجربه اجرايي در عرصه هاي سياسي و فرهنگي به كمك اتحاديه جوانان آمد و موجب شد شمار اعضاي آن در عرض چند سال دو برابر شود.
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]