واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: توسط نماينده رسمي دولت مالكي ابلا غ شد; حكم رسمي اخراج گروهك رجوي، از عراق
خبرنگار روزنامه واشينگتن پست در بغداد گزارش داده كه نماينده رسمي دولت عراق، حكم اخراج هواداران گروهك تروريستي رجوي، موسوم به مجاهدين خلق، را از خاك عراق در قرارگاه اشرف تحويل آنان داده است. در اين حكم آمده است كه اگر پيش از زمان اخراج، كشور سومي را جهت پناهندگي نيافته باشند، دولت عراق آنان را به ايران تحويل خواهد داد.در اين گزارش آمده است:به مقامات عراقي مي گويند كه قصد دارند اعضاي يك گروه تبعيدي ايراني را كه در اردوگاهي در شمال بغداد و تحت حمايت ارتش آمريكا زندگي مي كنند، اخراج نمايند. انتظار مي رود اخراج آنها كه از مدت ها قبل مورد درخواست دولت شيعي عراق بوده، به محض سر رسيدن حكم سازمان ملل در مورد حضور نيروهاي آمريكايي در عراق در پايان سال جاري ميلادي، امكان پذير شود. موفق الرباعي مشاور امنيت ملي عراق روز شنبه به همراه چند مقام دولتي ديگر به اردوگاه رفت تا پيام را به اعضاي مجاهدين خلق تحويل دهد. دولت به اين گروه اطلاع داد كه به زودي مسئوليت امنيتي اردوگاه اشرف را به عهده خواهد گرفت و ساكنان اردوگاه به ميهن باز گرانده خواهند شد مگر آن كه كشور سومي را پيدا كنند كه مايل باشد آنها را بپذيرد. دولت در بيانيه اي كه روز يكشنبه صادر كرد گفت "ماندن در عراق گزينه اي براي آنها نيست." دولت ايران از مدت ها پيش خواستار اخراج اين گروه از عراق بوده است. بيانيه دولت عراق مهلتي را براي خروج اعضاي مجاهدين خلق تعيين نكرد. مقامات عراقي قول داده اند با اعضاي گروه مزبور با مهرباني رفتار كنند ولي روشن ساخته اند كه آنها را مايه سرافكندگي مي دانند. هيئتي كه از اردوگاه ديدار كرد شامل مقامات وزارت دفاع و وزات كشور و سازمان اطلاعات عراق بودند. در اين بيانيه همچنين آمده است كه گروه مزبور از شركت در فعاليت هاي سياسي محروم هستند و به آنها دستور داد كه تبليغات رسانه اي را متوقف كنند. دولت شيعي عراق كه داراي روابط نزديك با ايران است، از سال ها قبل تهديد كرده است كه اردوگاه اشرف را ببندد زيرا سازمان مجاهدين خلق را يك سازمان تروريستي مي داند. اتحاديه اروپا و وزارت خارجه ايالات متحده نيز عنوان سازمان تروريستي به اين گروه داده اند. مجاهدين خلق كه حدود 3500 عضو در عراق دارد قويا در برابر تلاش هاي دولت عراق براي اخراج آنها مقاومت كرده است و مي گويد اگر مجبور به بازگشت به ايران شوند، امكان دارد اعدام شوند. اين گروه تماس هاي گسترده اي با نمايندگان مجالس آمريكا و اروپا برقرار كرده و به شدت تلاش كرده اند در رسانه هاي خبري غرب مطالبي در حمايت از آنها منعكس شود. سازمان مجاهدين در دهه 1980 زماني كه عراق و ايران در جنگ به سر مي بردند، مقر خود را به عراق انتقال داد. صدام حسين از اين گروه استقبال به عمل آورد و تسليحات براي آنها فراهم كرد و از آنها حمايت مالي به عمل آورد. كردها و شيعيان (عراق) از مجاهدين خلق نفرت دارند زيرا مي گويند كه اين گروه به سركوب آنها در قيام كردها و شيعيان بعد از جنگ خليج فارس كمك كرد. اندكي پس از حمله (آمريكا) در سال 2003، ارتش ايالات متحده سازمان مجاهدين را خلع سلاح كرد و پيشنهاد حمايت از آنها را داد. چنين ترتيباني زشت و غير ماهرانه بود زيرا ارتش ايالات متحده را موظف ساخت به گروهي پناه دهد كه همچنان در فهرست تروريستي وزارت خارجه اين كشور قرار دارد. مريم رجوي رهبر اين گروه در پاريس مستقر مي باشد ولي فرانسه و بسياري از كشورهاي ديگر نسبت به اقامت اعضاي گروه در كشورشان بي ميل هستند.
مشاور مالكي: هيچ كشوري آنها را نمي پذيرد
با وجود اين كه گروهك منافقين در ماه هاي اخير از سوي برخي هم پيمانان آمريكا از ليست هاي تروريستي برخي كشور ها خارج شده اند، اما آن طور كه معلوم است هيچ كشور ي حاضر نيست اين گروه تروريستي را بپذيرد و امروز منافقين از هميشه بي خانمان تر شده اند، آنچنان كه مشاور نخست وزير عراق بزرگترين چالش فرا روي بغداد براي اخراج گروهك منافقين را اين دانست كه هيچ كشوري حاضر نيست آنها را بپذيرد و اين مسئله باعث شده تا مسئولين عراقي به اعضاي اين گروهك براي خروج از خاك كشور اولتيماتوم بدهند. حسين الشامي، مشاور نوري المالكي ضمن تاكيد بر اين مسئله افزود: امروز اين گروهك به يك برگ سوخته تبديل شده و حتي آمريكاييها هم از حمايت آنها دست كشيده اند.به گفته شامي دولت عراق از مدتها پيش قصد اخراج گروهك تروريستي مجاهدين خلق را داشت و بارها تاكيد كرده بود كه اين گروهك با توجه به تاريخچه وعملكرد شنيعش عليه ملت عراق بخصوص در انتفاضه شعبانيه و بعد از آن به معضل و باري بر دوش ملت و دولت عراق تبديل شده است. به گفته اين سياستمداعراقي طيف هاي گوناگون ملت عراق اين گروهك را نمي پذيرند از اينرو به محض آنكه دولت عراق پرونده امنيتي را به دست گرفت اخراج اين گروهك در دستور كار خود قرار گرفت.وي همچنين خاطر نشان كرد كه اخراج اين گروهك به معناي فراموش كردن جنايات آنها نيست بلكه دولت عراق اين گروهك را بعنوان يك سازمان نامطلوب از خاك خود اخراج مي كند، اما راه براي دستگيري و محاكمه اعضاي اين گروهك كه در جنايات رژيم بعث عليه ملت عراق مشاركت داشتند باز است.به گفته شامي گروهك منافقين از منفورترين گروههاي موجود در عراق نزد ملت اين كشور است و اعضاي آن با توجه به اين حقيقت سعي مي كنند روزنه اي را براي طولاني كردن بقايشان درعراق بيابند.اين درحالي است كه يك علي اوسي، تحليلگر عراقي گفت: گروهك منافقين را بايد يكي از بازوهاي سازمان سيا در عراق تفسير كرد به نحوي كه تحليلگران نظامي را بر آن داشت تا اعلام كنند اگر تنش بين ايران و آمريكا افزايش يابد اين گروهك به عنوان بازوي سيا دست به فعاليتهاي ويژه اي خواهد زد. مدير مركز پژوهشهاي جنوب عراق ضمن تاكيد بر اين مسئله افزود: براي ملت و دولت عراق بسيار سخت و غير قابل تحمل است كه ببينند يك گروهك تروريستي از داخل خاك عراق قصد انجام عمليات خرابكارانه عليه يكي از كشورهاي همسايه را داشته باشد، از اين رو اعتراضات نسبت به اين نوع فعاليتها به موجي از فشار سياسي مردمي تبديل شد و باعث گرديد دولت عراق تصميم قديمي خود را براي اخراج اين گروهك از خاك عراق عملي كند.وي در اين رابطه افزود: بر كسي پوشيده نيست كه دولت آمريكا اهدافي فراتر از سرنگوني رژيم صدام حسين را دنبال كرده و مي كند لذا شاهد تشكيل گروههاي تروريستي مختلفي از سوي دولت اشغالگر درعراق بوديم كه نامهاي مختلفي همچون گروههاي حفاظتي بر خود نهادند.آمريكاييها حتي با جريانهايي از گروه القاعده هم در اين رابطه وارد معامله شده و از آنها براي قتل وعام ملت عراق استفاده كردند، در ميان گروههايي كه اشغالگران از آنها در راستاي اهداف خود سود بردند گروهك منافقين بود.مدير مركز پژوهشهاي جنوب عراق در اين رابطه افزود اكنون نظريه هايي در داخل دولت آمريكا مطرح مي شود كه گروهك منافقين را به عنوان بهترين گزينه براي جايگزيني جنگ مستقيم با جمهوري اسلامي ايران مطرح مي كند تا با توجه به گرايش ضد جنگ موجود در آمريكا اين گروهك به جاي ارتش آمريكا براي تحقق اهداف واشنگتن وارد عمل شود.
سخنگوي كاخ سفيد: منافقين به ايران مسترد نمي شوند
كاخ سفيد اعلام كرد كه بغداد به آمريكا اطمينان داده است اعضاي گروهك تروريستي منافقين را به ايران مسترد نخواهد كرد. به گزارش ايسنا، خبرگزاري فرانسه به نقل از بنجامين چانگ، سخنگوي كاخ سفيد گزارش داد كه دولت عراق به واشنگتن قول مكتوب داده است كه با اعضاي گروهك تروريستي منافقين) كه در اردوگاهي در شمال بغداد ساكن هستند، به شكلي انساني رفتار خواهد كرد. خبرگزاري فرانسه افزود: اين سخنان مغاير با وعده يك هيات دولتي عراق مبني بر اخراج 3500 تن از اعضاي اين گروه از عراق است كه روز يكشنبه اعلام شد. اعلاميه اين هيات در آستانه سفر نوري المالكي، نخست وزير عراق به ايران مطرح شد. بر اساس اين گزارش اعضاي اين گروه اخيرا نامه اي را در خصوص وضعيت شان براي جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا ارسال كرده بودند. كنترل اردوگاه اشرف كه اين افراد در آن ساكن هستند، از اول ژانويه 2009 ميلادي به دولت عراق منقل مي شود. اين امر در حال حاضر بر عهده نيروهاي آمريكايي در عراق است.
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]