واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اسفندماه در تهران برگزار ميشود: اولين كنفرانس اجتماعي صلح در ايران
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اديان
اولين كنفرانس اجتماعي صلح در ايران با هدف ارايهي راهكارهاي عملي براي حل بحرانهاي نظامي و پيشگيري از مواجهه با موارد جديد از طريق ارايهي طرحهاي صلح، هفتهي اول اسفند در تهران برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر هما ناصري، دبير كنفرانس اجتماعي صلح، صبح دوشنبه در نشست خبري در مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با اعلام اين خبر گفت: وضعيت كنوني صلح در جهان در كشورهايي چون عراق، افغانستان، سودان، سومالي و فلسطين با گذر بيش از 60 سال به ارايهي 130 طرح صلح به سرانجام نرسيده و روز به روز هم وضعيت بدتر شده و كاري از دست فعالان صلح برنميآيد؛ چرا كه رژيم صهيونيستي مانع آن ميشود.
وي دربارهي انجمن دفاع شهري نوين ايران كه مسووليت برگزاري اين كنفرانس را بر عهده گرفته، گفت: اين انجمن به مدت چهار سال است كه فعاليت داشته و تا كنون اقدامات صلحطلبانهي بسياري انجام داده است كه از جملهي آن برگزاري مراسم روز جهاني صلح، جشنهاي صلح و معنويت، نشست صلح از نگاه تازه، نشست بررسي وضعيت حقوق بشر اقليتهاي ديني و ... است.
دبير كنفرانس اجتماعي صلح ادامه داد: اين انجمن با طرح برنامهريزي اولين كنفرانس جهاني صلح در ايران در نظر دارد به آناليز پژوهشي و علمي علل ناپايداري صلح در جهان بپردازد و با يافتن علل اصلي رخدادهاي خشونتبار نظامي در جهان كه مكررا با طرحهاي مشابه اجتماعي تكرار ميشود، به ارايهي راهكارهاي عملي حل بحرانهاي نظامي و پيشگيري از مواجهه با موارد جديد از طريق ارايهي طرحهاي صلح بپردازد.
ناصري در ادامه، محورهاي اساسي كنفرانس اجتماعي صلح را بررسي مفهوم صلح، پايداري و ناپايداري صلح، بررسي پيشينهي پايداري و ناپايداري صلح در جهان، بررسي رويكردهاي جامعهشناختي، روانشناختي و انسانشناختي در رابطه با پايداري و ناپايداري صلح در جهان، بررسي فاكتورهاي موثر در پايداري و ناپايداري صلح، بررسي نظارتي و حقوقي، بررسي حقوق بينالملل ناظر بر شروع و پايان مخاصمات، بررسي تحليلي و كاربردي پيشگيرانه اعلام كرد و گفت: از كليهي علاقهمندان، نويسندگان، روزنامهنگاران، پژوهشگران، اساتيد و مردم ايران دعوت ميشود تا در چارچوب محورهاي ياد شده، مقالات خود را به دبيرخانهي اين كنفرانس ارسال كنند.
او همچنين با بيان اينكه تا كنون براي تامين هزينههاي اين كنفرانس هيچگونه قراردادي ميان انجمن و نهادها و سازمانهاي دولتي منعقد نشده، از سازمانهاي مختلف خواست تا به اين انجمن براي تحقق هدف ياد شده كمك كنند.
انجمن دفاع شهري نوين ايران، تشكلي غيردولتي، غيرسياسي و غيرانتفاعي است كه به دفاع غيرنظامي و ايمني شهر و شهروندان در برابر كليهي موارد حوادث غيرمترقبه ميپردازد. گسترهي فعاليتهاي اين انجمن در سطح كشوري است و عضويت در اين انجمن نيز براي ايرانيان و غيرايرانيان آزاد است.
در ادامهي اين نشست مطبوعاتي، حجتالاسلام والمسلمين علمالهدي، معاون امور ايران مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، با تبريك به مناسبت دههي ولايت، به حادثهي غمانگيز غزه اشاره كرد و افزود: قلب ما امروز از آنچه كه بر سر مردم غزه ميآيد محزون است. انسانهاي بيگناه و خانوادههايي كه در محاصرهي آب، غذا و موارد بهداشتي به سر ميبرند. در واقع يك حادثهي بشري در آنجا در حال وقوع است و اين در حالي است كه قدرتمندان چشمانشان را فرو بستهاند و چيزي را نميبينند.
علمالهدي در ادامه اسلام را دين رحمت و صلح و پيامبر (ص) را پرچمدار اين مكتب دانست و افزود: وجود ايشان نه تنها براي مسلمانان بلكه براي غيرمسلمانان و همهي انسانها و موجودات موجب رحمت است. معتقديم صلحي پايدار و جاويدان خواهد بود كه متكي بر يك مصلح باشد. صلح ميان ظالم و مظلوم معنا ندارد. وقتي از صلح صحبت ميكنيم به اين معنا نيست كه مظلومان با ظالمان صلح كنند؛ چرا كه اين به معناي تسليم شدن است كه با مكتب ما مخالفت دارد و اميدواريم مصلح جهاني كه از اشتراكات همهي اديان است روزي بيايد و صلحي دامنهدار را برقرار كند.
در ادامهي اين نشست، مدير خبرگزاري تقريب مذاهب نيز برگزاري اين نشست را از سومين نشستهاي اين خبرگزاري اعلام كرد و گفت: اين خبرگزاري از حدود 6 ماه پيش رسما فعاليتش را در دو بخش عربي و فارسي آغاز كرده كه فعاليت آن در بخش انگليسي نيز به زودي آغاز خواهد شد.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]