واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير دفتر ارشاد و معاضدت قضايي دادگستري خوزستان: افراد بيبضاعت ميتوانند وكيل معاضدتي داشته باشند در سطح اهواز كمبود وكيل نداريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: فقه و حقوق
مدير دفتر ارشاد و معاضدت قضايي دادگستري خوزستان گفت: به افراد بي بضاعت چنانچه محرز شود قادر به پرداخت پول به وكيل نيستند وكيل معرفي ميكنيم.
اسكندري در گفت و گو با خبرنگار فقه و حقوق خبرگزاري ايسناي خوزستان گفت: وظيفه اصلي واحدهاي ارشاد و معاضدت قضايي در جهت طرح جامع كاهش اطالهي دادرسي طبق بند 2 دستور العمل اجرايي واحدهاي ارشاد و معاضدت و موضوع ماده 10 قانون اصلاح تشكيل دادگاههاي عمومي و انقلاب مصوب سال 1381 و ماده 2 آيين نامه در سه بند آمده است.
وي افزود: وظيفه نخست افزايش آگاهي عمومي مردم در خصوص اهداف و وظايف و تشكيلات قوهي قضائيه و نحوهي طرح شكايت دعاوي، چگونگي تنظيم قراردادها و تعهدات و اعمال حقوقي، راهنمايي و ارائه راههاي سهل و كوتاه در احقاق حق مراجعين به واحدهاي قضايي، همكاري در ايجاد و گسترش دفاتر راهنمايي خدمات حقوقي در ادارات و سازمانها و موسسات دولتي و نهادهاي انقلاب اسلامي و اتحاديههاي صنفي است. وظيفه دوم كه در بند دوم آمده راهنمايي و ارشاد راجع به چگونگي اخذ وكالت و مشاوره و سومين وظيفه هم تعيين وكيل معاضدتي براي اشخاص بي بضاعت است.
اسكندري در ادامه در خصوص چگونگي گسترش اطلاع رساني اظهار داشت: اگر كسي هنگام مراجعه به دادگستري يا محاكم و دفاتر دادگاهها نيازي به راهنمايي داشته باشد، راهنمايي ميشود. براي دريافت پاسخ سوال ميتوان به واحدهاي ارشاد و معاضدت قضايي مراجع كرد، با نصب تابلو نيز به مردم اعلام ميكنيم هنگام مراجعه به دادگستري به واحدهاي ارشاد و معاضدت مراجعه كنند.
وي گفت: همچنين براي افراد بيبضاعت پس از انجام تحقيقات و بر اساس دستورالعمل وكلاي معاضدتي هم از كانون وكلاي دادگستري و هم از وكلاي ماده ي 187 ميتوان وكيل معرفي كرد.
اسكندري در ادامه افزود: راجع به وكلاي كانون، سالانه به هر وكيل سه پروندهي معاضدتي ميدهيم كه البته ما فقط افراد را به خود كانون معرفي ميكنيم و در آنجا دايرهي معاضدت كانون اين افراد را به وكلاي خود ارجاع ميدهند اما در مورد وكلاي قوه قضائيه در هر ماه ميتوان يك پرونده به آنها ارجاع داد و با توجه به اينكه ما در سطح اهواز كمبود وكيل نداريم دچار مشكل خاصي نيستيم.
وي يادآور شد: از طريق بروشورهاي شهروندي كه در اختيار ارباب رجوع قرار ميگيرد يا از طريق نصب پلاكاردها، مراجع شبه قضايي را در خود واحدهاي ارشاد معرفي ميكنيم كه افراد ميتوانند پس از مراجعه به واحدهاي ارشاد در صورتي كه پرونده آنها به دادگستري مربوط نميشود به واحد مربوطه مراجع كنند. از جمله اين مراجع ميتوان به مرجع رسيدگي به شكايت كار فرمان در خصوص مطالبات حق بيمه موضوع قانون سازمان تامين اجتماعي و كميسيون كفالت نظام وظيفه موضوع ماده 24 قانون وظيفه، كميسيون رسيدگي به شكايت جانبازان موضوع ماده 16 قانون تسهيلات جانبازان و هيئت تشخيص حل اختلاف موارد صلاحيت واحد اجراي ثبت و هيئت حل اختلاف ثبت احوال موضوع ماده 3 قانون ثبت احوال اشاره كرد.
اسكندري خاطرنشان كرد: اجباري در مراجعه به واحدهاي ارشاد با توجه به اينكه هدف اصلي واحدهاي ارشاد و معاضدت قضايي توانمندسازي مردم در جهت طرح صحيح دعاوي و در نتيجه جلوگيري از اطالهي دادرسي است، وجود ندارد و ما در هنگام مراجعه به دادگستري به ارباب رجوع توصيه ميكنيم قبل از طرح دعوا به واحدهاي ارشاد و معاضدت قضايي مراجعه و در خصوص طرح صحيح اقامهي دعاوي ارشاد و معاضدت راهنمايي شوند بنابراين مردم ميتوانند در بدو ورود بدون مراجعه به واحدهاي ارشاد و معاضدت دعاوي خود را طرح كنند.
مدير دفتر ارشاد و معاضدت قضايي دادگستري خوزستان در خصوص موضوع پروندهها گفت: پروندههاي مختلفي در زمينهي مسائل حقوقي و كيفري در ارشاد و معاضدت مطرح ميشوند كه طبق آمار موجود عمدهي مراجعات در خصوص طلاق؛ مطالبهي مهريه و تمكين زوجه و مطالبه وجه و الزام به تنظيم سند و در مسائل كيفري هم مسئلهي بي احتياطي در امر رانندگي جزء دعاوي هستند كه بيشتر به اين مركز ارجاع ميشوند.
اسكندي با بيان اينكه واحدهاي ارشاد و معاضدت قضايي اهواز در سه حوزه فعاليت دارند، اظهار داشت: كارشناسان ما در آنجا مستقر هستند و ارشاد راهنمايي ارباب رجوع را انجام ميدهند همچنين وكلاي 187 طبق ليست كشيك كه هر ماهه تهيه ميشوند در واحدهاي ارشاد حاضر و به راهنمايي افراد مي پردازند.
وي گفت: از ديگر فعاليتهاي اين مركز ارشاد و راهنمايي مددجويان زندانها و كانون اصلاح و تربيت هست كه از طريق اعزام وكلا و مشاورين 187 صورت ميگيرد؛ همچنين اعطاي وكيل معاضدتي به افرادي كه به خاطر محكوميتهاي مالي در زندان به سر ميبرند را نيز بر عهده داريم كه خوشبختانه بعضا منجر به صدور راي آزادي زندانيها ميشود.
اسكندري افزود: تشكيل واحد پذيرش در دادگاه خانواده به نحوي كه دادخواستها توسط واحد مذكور تكميل و توسط مقام ارجاع به شعب مربوط داده ميشود و موجبات رضايتمندي مردم و شعب را فراهم كرده نيز از جمله تكاليف اين واحدها است.
وي يادآور شد: با اراداتي چون ثبت احوال، پزشكي قانون و همچنين كانون وكلا مكاتباتي نيز داريم كه نمايندگاني به ما معرفي كنند. اين نمايندگان در واحد ارشاد و معاضدت قضايي مستقر هستند و با انجام مكاتبات بين دادگستري و اين ادارات مانع اطاله دادرسي ميشوند.
اسكندري افزود: ديه مقر را هر ساله به صورت ريز بررسي و در واحدهاي ارشاد و معاضدت نصب كنند تا افراد با مراجعه به اين جداول بدانند كه مبلغ ديه آنها چقدر است.
وي در خصوص ميزان پروندهها نيز گفت: ماهانه بيش از هزار مورد مراجعه در واحد ارشاد و معاضدت داريم و همچنين حوزه ارشاد و معاضدت مستقر در سه راه خرمشهر نيز ماهانه پروندههاي زيادي را پيگيري ميكند.
اسكندري در پايان اظهار داشت: تمام كارشناسان مستقر در واحد ارشاد سعي و تلاش خود را جهت مساعدت به مردم انجام ميدهند تا اينكه رضايت مردم جلب شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1003]