واضح آرشیو وب فارسی:قدس: شش راهكار براي پايان بخشيدن روند نزولي شاخص بورس
در شرايطي كنوني بورس، دولت با شش راهكار و حمايت غيرمستقيم مي تواند به روند نزولي شاخصها و قيمت سهام پايان داده و زمينه رشد بورس را فراهم كند.
براساس اين گزارش، كارشناسان بازار سرمايه همواره توصيه كرده اند كه دولت بدون دخالت مستقيم در دوران ركود و حتي رونق مي تواند با حمايتهاي غيرمستقيم و با تمركز بر رفع مشكلات اقتصادي واقعي به توسعه و تعميق بورس كمك كند.
* تزريق غيرمستقيم نقدينگي
بر اين اساس بورس اوراق بهادار درحالي با كاهش 25 ميليارد دلاري ارزش روز و كاهش 4 هزار واحدي شاخص در چهار ماه اخير مواجه شده كه دولت مي تواند با چند اقدام عملي و فوري از بورس سهامداران حمايت كند تا راه براي ادامه واگذاريها و كسب درآمد مجدد براي دولت باز شود. زيرا واقعيت اين است كه بدون تقويت بورس ديگر امكان فروش حداقل 4 هزار ميليارد تومان شركتهاي دولتي در عرض 6 ماه وجود نخواهد داشت.
با اين اوصاف دولت مي تواند ابتدا با تزريق غيرمستقيم نقدينگي، به سهامداران اميد تازه اي بدهد.
* افزايش تعرفه واردات فولاد
از سوي ديگر، شركتهاي فولادي حاضر در بورس در حالي از جمله صنايع بالادستي و پايين دستي مهم اقتصاد كشور به شمار مي روند كه به دليل كاهش قيمتهاي جهاني با افت سودآوري مواجه شده اند.
هر چند اين شرايط اجتناب ناپذير است، اما دولت مي تواند با افزايش تعرفه واردات فولاد، از ورود بيشتر فولاد به كشور جلوگيري كند تا از شدت كاهش قيمتها گرفته شود. دولت چنين رويه اي را سالهاست براي واردات خودرو با تعرفه 110 درصدي در پيش گرفته است.
* حذف عوارض صادرات سيمان
از سوي ديگر دولت مي تواند با توجه به ركود فعاليتهاي مسكن و كاهش تقاضا براي سيمان، عوارض صادرات سيمان را براي 29 شركت سيماني بورس حذف كند تا بخشي از مشكلات شركتهاي سيمان كه اين روزها افزايش يافته كاهش يابد.
*آماده سازي و واگذاري شركتهاي سود ده
آماده سازي و واگذاري شركتهاي سود ده اقدام ديگري است كه دولت مي تواند به راحتي از طريق آن سهامداران كنوني بورس را نگه دارد و سرمايه گذاران جديدي را جذب كند.
* رفع ابهامات
از طرف ديگر، دولت بايد هر چه زودتر تكليف موارد مبهمي چون سود ساليانه شركت مخابرات، واگذاري بلوكي سهام آن به سرمايه گذاران خارجي و هزينه سوخت و انرژي شركتهاي حاضر در بورس را مشخص كند و همزمان با اصلاح مقررات سرمايه گذاري خارجي، درخصوص راه اندازي صندوق سرمايه گذاري خارجي اقدام كند.
* تصويب لايحه مالياتي
اين در حالي است كه در صورت تصويب لايحه مالياتي در دولت و مجلس، انگيزه شركتها براي حضور در بورس افزايش خواهد يافت، زيرا در اين صورت تخفيف مالياتي شركتهايي كه بيش از 20 درصد سهام شناور آزاد داشته باشند از 10 به 20 درصد افزايش خواهد يافت. يعني در هر حالت شركتهاي بورس به جاي 22/5 درصد ماليات 20 درصد ماليات خواهند داد.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]