واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آخرين اخبار قاره سياه /نخست وزير سومالي بركنار شد/ غرب عامل شيوع وبا در زيمبابوه
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل: بركناري نخست وزير سومالي، كشته شدن 47 نفر در مصر، ربوده شدن كاركنان صليب سرخ در سومالي و حوادث كنگو از جمله مهمترين رخدادهاي مهم در قاره سياه به شمار مي روند.
به گزارش خبرگزاري مهر، رويترز روز يكشنبه نوشت: "عبدالله يوسف" رئيس جمهوري سومالي امروز نخست وزير اين كشور را به علت عدم توانايي در برقراري ثبات و امنيت در كشور بركنار كرد.
وي در جمع خبرنگاران گفت: من حسين نور عبدي را بركنار و در سه روز آينده نخست وزير جديد را معرفي خواهم كرد.
حسين نور عبدي از حدود يكسال پيش سمت نخست وزيري سومالي را برعهده داشت.
سومالي كشوري است در شرق قاره آفريقا، پايتخت آن موگاديشو است. از سال 1991 و در پي سقوط رژيم "محمد زيادباره" چند قبيله در شمال اين كشور با نام "سومالي لند" اعلام استقلال كردند و از آن زمان اين كشور عملاً دولت مركزي نداشته است و طوايف گوناگون بخش هاي مختلف اين كشور را در اختيار داشته اند.
جنگ در اين كشور به درگيري نظامي نيروهاي اتيوپي به همراه دولت انتقالي سومالي در مقابل گروه اتحاديه محاكم اسلامي سومالي اطلاق مي شود. اين جنگ زماني آغاز شد كه در تاريخ 20 دسامبر 2006 نيروهاي اتيوپي با پشتيباني آمريكا براي حمايت از دولت انتقالي سومالي مداخله كردند.
ورود سربازان اتيوپيايي مورد حمايت آمريكا و خارج شدن موگاديشو از كنترل اتحاديه محاكم اسلامي از سال 2006 به درگيري هاي داخلي اين كشور دامن زده و اين درگيري ها تاكنون هم ادامه دارد.
ازسوي ديگر، آسوشيتدپرس خبر داد كه يك اتوبوس در جنوب مصر كه در يك جاده باريك در حركت بوده، از مسير خارج و به درياچه اي عميق سقوط مي كند.
در اين حادثه، 47 مسافر جان خود را از دست دادند.
در سال 2006 ميلادي دستكم هشت هزار نفر در تصادفات رانندگي در مصر كشته شدند.
همچنين خبرگزاري فرانسه خبر داد: شورشيان شرق جمهوري دموكراتيك كنگو روز يكشنبه گزارش سازمان ملل مبني بر كمك هاي رواندا به شورشيان را بي پايه و اساس دانست.
سخنگوي شورشيان شرق به سركردگي لوران انكوندا به خبرنگاران گفت: ما به اين گزارش كه هيچ پايه و اساسي ندارد، اعتراض داريم.
وي افزود: ما به كمك هاي نظامي رواندا هيچ نيازي نداريم. ما سلاح هاي خود را در جنگ با ارتش بدست آورده ايم.
اين درحالي است كه درگيري بين شورشيان توتسي تحت حمايت انكوندا و ارتش كنگو در اين منطقه صدها هزار نفر را آواره كرده است. دولت هاي آفريقايي و غربي نگران هستند كه بالا گرفتن درگيري هاي اخير در استان كيووشمالي كه در مجاورت روآندا و اوگاندا قرار دارد؛ خطر درگير شدن كشورهاي همسايه كنگو را همانند آنچه در جنگ بين سالهاي 1998 تا 2003 ميلادي رخ داد، در بر داشته باشد.
اين جنگ پنج ساله، 6 ارتش آفريقايي را گرفتار كرد و چند ميليون كشته برجاي گذاشت. نيروهاي شورشي به رياست انكوندا از يك سو و ارتش كنگو و متحدانش در طرف ديگر با نقض آتش بس ماه ژانويه در اواخر ماه اكتبر به مقابله با يكديگر پرداختند.
ازسوي ديگر، خبرگزاري فرانسه نوشت: كميته بين المللي صليب سرخ در سومالي خبر داد كه يك كارمند اين سازمان توسط افراد مسلح كشته شد.
براساس بيانيه اين كميته، در حمله افراد مسلح به خودروي صليب سرخ در موگاديشو يك نفر كشته و دو نفر ديگر نيز ربوده شدند.
از وضعيت ربوده شدگان هيچ اطلاعي در دسترس نيست.
به گفته آسوشيتدپرس، مقامات زيمبابوه غرب را مسئول شيوع بيماري وبا در اين كشور معرفي كردند.
وزير اطلاع رساني زيمبابوه به خبرنگاران گفت: وبا يك حمله تروريستي حساب شده و نژاد پرستانه عليه زيمبابوه بود.
سيخانيسو اندلو خاطرنشان كرد: اين يك جنگ ميكروبي است كه هدف آن مردم زيمبابوه و افراد غيرنظامي بوده است.
به گفته سازمان بهداشت جهاني، شمار قربانيان بيماري وبا در زيمبابوه به 792 نفر رسيده و اين درحالي است كه شمار مبتلايان به اين بيمار به حدود 17 هزار نفر رسيده است.
رابرت موگابه رئيس جمهوري زيمبابوه روز پنجشنبه گذشته گفت كه بيماري وبا تحت كنترل قرار گرفته است.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]