واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس اتحاديه صادركنندگان ميوه و ترهبار: * صادرات ميوه به سيب و كيوي محدود شده است * تكميل سردخانهها به علت كمبود نقدينگي نيمه كاره ماندهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
كاهش قدرت رقابتي صادركنندگان و كمبود توليد انواع ميوهها ادامه روند كاهش صادرات ميوه و ترهبار را موجب شده است.
سيدرضا نوراني ـ نايب رييس اتحاديه صادركنندگان و وارد كنندگان ميوه و ترهبار ـ در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا از ادامه روند كاهش صادرات انواع ميوهجات اظهار نگراني كرد.
وي گفت: در حال حاضر صادرات ميوه به سيب و كيوي محدود شده چرا كه متاسفانه در سال گذشته سرمازدگي درختهاي ميوه را از بين برده است بطوري كه در يك ماه گذشته تنها بخش اندكي از نارنگي توليد داخل به كشورهاي CIS صادر شده و صادرات انار نيز به دليل كمبود توليد متوقف شده است.
نوراني عنوان كرد: در سالي كه گذشت در سبزيجات و صيفيجات وضعيت صادرات مطلوب بوده و در اواخر فصل بهار و اواسط تابستان هم صادرات ميوههاي درختي رونق گرفت اما در واقع در اواخر تابستان و اوايل فصل پاييز به دليل گراني ميوه صادرات آن كاهش يافت و روند كاهشي آن همچنان ادامه دارد.
رييس اتحاديه صادركنندگان و واردكنندگان ميوه ترهبار تصريح كرد: روند كاهشي صادرات ميوه به دليل كمبود توليد انار و برخي مركبات، افزايش هزينههاي توليد و صادرات و نيز كاهش قدرت رقابتي صادركنندگان است.
به گفته وي در حال حاضر سيب و كيوي ايران به كشورهاي حوزه خليج فارس، عربستان و برخي كشورهاي اروپايي صادر ميشود.
نوراني در ادامه با بيان اينكه به دنبال بحران مالي دنيا و كاهش قيمت نفت مسوولان به فكر صادرات غير نفتي افتادهاند، اظهار كرد: در چند سال اخير به دليل تورم داخلي قدرت رقابتي را در بازارها از دست دادهايم كه اميدواريم با تسهيلات مركز توسعه تجارت بويژه در زمينه تكميل سردخانههاي نيمه تمام كه به علت كمبود نقدينگي نيمه كاره ماندهاند اقدام موثر انجام گيرد.
وي تاكيد كرد كه با كمكهاي سازمان توسعه تجارت براي تكميل سردخانههاي نيمه تمام شاهد رشد 20 تا 30 درصد صادرات ميوه خواهيم بود.
نورايي درباره وضعيت واردات انواع ميوه به داخل كشور هم گفت: با وجود اينكه با واردات ميوه مخالفيم اما معتقديم كه بايد همانند قوانين كشورهاي اروپايي در مواردي كه با كمبود توليد محصولي مواجه ميشويم بايد از طريق واردات جبران شود.
وي با بيان اينكه كشورمان جزو 10 كشور توليدكننده ميوه در جهان محسوب ميشود بر لزوم استفاده از پتانسيلهاي موجود براي توليد و صادرات تاكيد كرد.
وي گفت: در شرايط فعلي نيز در بحث مركبات و يا انار به دليل كمبودي كه وجود دارد بايد برنامهريزي دقيقي براي واردات و جلوگيري از افزايش قيمت آن در بازار انجام گيرد و با توجه به اينكه هر سال در اسفند و فروردين ماه با افزايش قيمت مركبات مواجه هستيم بايد برنامه ريزي مطلوب و به موقعي انجام گيرد اما با وجود اينكه قرار بوده اول دي ماه تعرفه واردات مركبات كاهش يابد اما به دليل حمايت از توليد از 15 آبان ماه صفر ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]