واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سهم روستاها از آموزش هاي فني و حرفه اي يك هشتم شهرها بوده است
بهروز- سهم روستاها از آموزش هاي فني و حرفه اي 30 ميليون نفر ساعت در كل كشور و يك هشتم شهرها بوده است.
رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور روز پنج شنبه با بيان اين كه مطلب در نخستين همايش شناسايي سامانه هاي آموزشي روستايي و نقش آموزش در ايجاد اشتغال پايدار گفت: در سال 85 روستاييان 15 ميليون ساعت آموزش ديدند و اكنون اگرچه اين رقم افزايشي 2 برابري را نشان مي دهد ولي باز هم نياز روستاييان را برآورده نمي كند.
مهندس شريف النسبي افزود: سرمايه گذاري در رابطه با آموزش هاي فني و مهارت آموزي به روستاييان به دليل اهميت ويژه اي كه دارد بايد بيش از گذشته مورد توجه قرار گيرد.
وي اضافه كرد: در سال گذشته احداث بيش از 180 مركز فني و حرفه اي در سفرهاي رئيس جمهور به استان ها تصويب شد و 223 پروژه نيز در حال ساخت و ساز است.
رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور بيان كرد: هم اكنون در 600 مركز فعال اين سازمان سالانه 3 ميليون جوان آموزش مي بينند.وي با تاكيد بر اين كه به روستاها كمتر پرداخته شده است، گفت: مهارت آموزي هاي بخش روستا بايد منطبق و هماهنگ با نيازهاي روستاييان باشد.وي اظهار كرد: سازمان آموزش فني و حرفه اي براي روستاييان در 2 بخش برنامه هايي تدارك ديده است كه يكي از آن ها آموزش به شاغلان است و ديگري مهارت آموزي به آن دسته از كساني است كه مي خواهند وارد بازار كار شوند.شريف النسبي افزود: شاغلان بخش هاي مختلف كشاورزي، دامداري و رشته هاي مرتبط با آن آموزش هاي تدارك ديده شده در همان رشته ها را به منظور ارتقاي بهره وري و گسترش رشته كاري خود خواهند ديد.وي عنوان كرد: براي جوانان بيكار نيز در هر مركز دهستان كه بيش از 4 هزار نفر جمعيت داشته باشند، با همكاري اهالي و تامين فضاي آموزشي به مدت 2 سال، مراكز آموزشي ايجاد، از سوي اين سازمان تجهيز و تكميل و به مهارت آموزي و آموزش فني حرفه اي پرداخته مي شود.وي ادامه داد: ايجاد مراكز آموزش هاي فني و حرفه اي در510 دهستان كشور در مرحله اول اين برنامه اجرايي خواهد شد.استاندار خراسان شمالي نيز در اين همايش گفت: اشتغال پايدار در روستاها از طريق مهارت آموزي و آموزش امكان پذير خواهد بود.محمدحسين جهانبخش افزود: يكي از رويكردهاي دولت، محروميت زدايي از چهره روستاهاست و روستاييان سنگ بناي بستر توسعه پايدارند. وي عنوان كرد: يكي از كارهاي سازمان آموزش فني و حرفه اي در اين راستا آموزش مهارت به روستاييان به گونه اي است كه بتواند ماندگاري روستايي را در روستا افزايش دهد و اشتغال مناسب با نياز روستاييان را فراهم كند.وي با بيان اين كه اولين تلاش براي توسعه بايد با تغيير نگرش هاي مردم همراه باشد، گفت: مردم بايد بپذيرند كه اين منطقه تبديل به استاني نوپا شده است و نياز به تحول و توسعه دارد. به گفته وي، تحول و توسعه با ايجاد اشتغال پايدار و از طريق مهارت آموزي و آموزش ايجاد مي شود.جهانبخش تاكيد كرد: علاج و چاره بيكاري و بيكاري پنهان، توسعه آموزش هاي فني و حرفه اي به ويژه براي دانش آموختگان است زيرا هم اكنون بيكاري در اين قشر بيشتر از ديگر اقشار نمود دارد.وي با تاكيد بر اين كه نبود مهارت هاي فني و حرفه اي در اقشار تحصيل كرده بارزتر است، از ايجاد مراكز آموزش فني و حرفه اي (جوار) در كنار دانشگاه دولتي در استان خبر داد.مديركل آموزش فني و حرفه اي خراسان شمالي نيز گفت: از 98 هزار و 277 عملكرد آموزشي در بخش دولتي 5 هزار و 169 ساعت آموزش و در بخش غيردولتي 5 هزار و 723 نفر ساعت بوده است.باباييان افزود: توسعه روستايي زيربناي رشد جامعه است و مي توان گفت بخش بزرگي از نظام اجتماعي و جمعيتي را شامل مي شود كه فعال سازي ساكنان آن از بسياري از مشكلات مانند مهاجرت و تبعات مخصوص به آن جلوگيري مي كند.وي راهكارهاي توسعه را تغيير نگرش حاكم بر اجتماع به خصوص در حيطه مديريت، توجه به روستاها، تكميل جامعه اطلاعاتي و جذاب سازي فضاي روستا برشمرد و اضافه كرد: نوسازي و بازسازي مناطق آسيب ديده، توسعه اشتغال زايي و تشكيل خوشه هاي دانش روستايي در به كارگيري فناوري هاي نوين نيز از ديگر راهكارهاي توسعه روستايي است.وي بيان كرد: آموزش روستايي بايد با كمك دستگاه دولتي و غيردولتي، ايجاد سامانه هاي آموزشي و شناسايي نيازهاي آموزشي و امكانات دولتي همراه باشد تا گام اول را در توسعه روستايي برداريم.
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]