واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ايتاليا رده اول رشوه پردازي را به خود اختصاص داد
تهران- خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:سازمان بينالمللي شفافيت فهرست رشوه پردازترين كشورها در مبادلات بينالمللي را منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، سازمان بينالمللي شفافيت كه در زمينه بررسي فساد مالي در سطح جهاني فعاليت دارد، گزارش سالانه خود حاوي شاخص رشوهپردازي در 22 كشور جهان را انتشار داده كه براساس گرايش بازرگانان و شركتها در كشورهاي مورد بررسي براي پرداخت رشوه در معاملات بينالمللي محاسبه شده است.
در اين گزارش كشورهاي عمده از نظر مبادلات خارجي مورد مطالعه قرار گرفتهاند كه شامل كشورهاي ثروتمند جهان در كنار چند كشور در حال توسعه است.
براي محاسبه شاخص رشوه پردازي، از چند هزار مدير شركتهاي تجاري و بازرگانان در كشورهاي مختلف خواسته شده است تا طرفهاي تجاري خود از كشورهاي مورد مطالعه را از نظر آمادگي آنان براي پرداخت رشوه طبقه بندي كنند.
بر اساس تجزيه و تحليل نتايج اين نظرخواهي، به 22 كشور مورد مطالعه امتيازاتي از صفر تا 10 داده شده كه امتياز كمتر به منزله تمايل بيشتر به رشوهپردازي است.
در گزارش شاخص رشوه پردازي براي سال 2008، كشورهاي بلژيك، كانادا، هلند، سوئيس، آلمان، ژاپن و انگليس از نظر خودداري مديران موسسات بازرگاني در پرداخت رشوه به طرفهاي خارجي ردههاي اول تا هفتم را به خود اختصاص دادهاند.
در مقابل بازرگانان و مديران شركتهاي ايتاليايي، برزيلي، هندي، مكزيكي، چيني و روسي براي پيشبرد هدفهاي خود در خارج، به ترتيب بيش از سايرين آمادگي پرداخت رشوه به طرف مقابل را داشتهاند.
براساس اين گزارش، آمريكا رده نهم را نزديك به سنگاپور و فرانسه در اختيار گرفته است.
از نظر زمينههاي فعاليت اقتصادي، بخش نفت و معادن، طرحهاي زيربنايي و ساختمان و مسكن بيش از ساير بخشها در معرض رشوهخواري قرار دارند و مقاطه كاران كشورهاي مورد بررسي براي كسب قرارداد در اين بخشها، به سادگي به پرداخت رشوه به طرف مقابل و همچنين تاثيرگذاري بر مقامات دولتي كشور ميزبان مبادرت ورزيدهاند.
بخش بانكي و مالي از نظر رشوه خواري از جمله سالمترين بخشها محسوب ميشود.
در عين حال، نكته قابل توجه در اين گزارش اين است كه اختلاف بين سالمترين و فاسدترين كشورها از نظر امتيازاتي كه كسب كردهاند چندان زياد نيست.
در واقع، بلژيك ـ سالمترين كشور در اين جدول ـ 8.8 امتياز به دست آورده در حالي كه روسيه ـ رشوه پردازترين كشور ـ 5.9 امتياز كسب كرده است.
به گفته يكي از تهيه كنندگان اين گزارش، نزديك بودن امتياز كشورهاي مورد مطالعه به يكديگر نشان ميدهد كه توسل شركتها به رشوه دادن در معاملات خارجي كمابيش در همه كشورها رواج داشته است.
اين در حالي است كه تمامي 22 كشور مورد مطالعه، به استثناي روسيه، هند، سنگاپور، چين، هنگ كنگ و تايوان از امضا كنندگان توافقنامه مبارزه با رشوهخواري تهيه شده توسط سازمان توسعه و همكاريهاي اقتصادي هستند اما به نظر ميرسد كه بسياري از بازرگانان و مديران صنايع اين كشورها از وجود چنين توافقنامهاي آگاهي ندارند.
سازمان بينالمللي شفافيت در سال 1993 به عنوان يك سازمان غيرانتفاعي در آلمان آغاز به كار كرد و هدف خود را تلاش براي مبارزه با فساد در كشورهاي مختلف جهان اعلام كرده است.
علاوه بر گزارش سالانه شاخص رشوه خواري، اين سازمان از سال 1995 تا كنون، هر سال گزارشي را در مورد ميزان رواج فساد اداري و سياسي در كشورهاي مختلف جهان منتشر ميكند كه شامل جدول طبقه بندي اين كشورها بر اساس "شاخص استنباط فساد" است.
انتهاي پيام//
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]